Nuotr.: ministraspirmininkas.lrv.lt
Nuotr. ministraspirmininkas.lrv.lt

Kauno olimpiniam atrankos turnyrui besiruošianti Lietuvos krepšinio federacija (LKF) viliasi, kad rinktinę palaikyti galės kur gausesnis būrys sirgalių.

Kaip praneša „15min.lt“ sporto redaktorius Kęstas Rimkus, LKF prezidentas Arvydas Sabonis ir generalinis sekretorius Mindaugas Špokas buvo susitikę su ministre pirmininke Ingrida Šimonyte. LKF tikisi, kad olimpiniame atrankos turnyre Lietuvos rinktinės rungtynes „Žalgirio“ arenoje galės stebėti 11 tūkst. sirgalių.

Iki atrankos turnyro pradžios lietuviai dar sužais trejas draugiškas rungtynes, kurios taptų savotišku testu. Pagal LKF planą, pirmąjį susitikimą su Dominikos Respublika stebėtų 3 tūkst., antrąjį – 5 tūkst., o trečiąsias rungtynes su Rusija – 7 tūkst. žiūrovų.

„Apie 11 tūkst. tikimės turėti olimpinėje atrankoje“, – „15min.lt“ sakė Špokas.

Šiuo metu uždaruose renginiuose gali lankytis 150 žmonių, tačiau artimiausiu metu bus paleistas galimybių pasas, kuris žiūrovų skaičių padidins iki 500.

„Mūsų tikslas buvo išgirsti Vyriausybės poziciją į žmonių srautus varžybose, – teigė Špokas. – 75 proc. užpildymas tarptautinėse varžybose mums yra priimtinas, o dabar galiojantys ribojimai netenkina.“

Vyriausybės posėdis bus surengtas trečiadienį, kuriame bus išgirsta Sveikatos Apsaugos ministerijos nuomonė bei bus priimami atitinkami sprendimai.

„Tikimės, jog atrankos turnyras vyks sklandžiai, o Lietuvos rinktinė džiugins mus svarbiomis pergalėmis ir iškovos kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes, – cituojama Šimonytė. – Su krepšinio federacijos vadovais sutarėme, kad ieškosime galimybių suorganizuoti šį tarptautinį turnyrą kaip pilotinį  – saugų renginį su žiūrovais.“

Kauno olimpinis atrankos turnyras vyks birželio 29 – liepos 4 dienomis.

Komentarai:
Teslagalvis
vel savam stiliui..pinigai svarbiau uz zmoniu sveikata ir gyvybe..
2021-05-22
-3
Atsakyti
KUR KREIPTIS DĖL PINIGŲ GRĄŽINIMO
DĖL ŠITOKIŲ NESĄMONIŲ PASO NEIMSIU
2021-05-21
Atsakyti
Saugiai
Sako kiek jau cia Saugiai is Vis negirdet kad is Arenos kas uzsikrestu
2021-05-21
+6
Atsakyti
VV
Kuo paremtas toks siūlymas dėl 11K saugumo tikslais? Dvi vietos užimtos, viena laisva? Jei laikytis bent kokių saugesnių atstumų, tai jau bent kas antra vieta turėtų būti laisva. Nesuprantu kuo skiriasi 11k ar 15k arenoje... Gal kas paaiškinsite:)
2021-05-21
-7
Atsakyti
000
avinus subadytus suleis,dar ir zaidejus uzkres juk jie nesiotojai dabar tikros ligos
2021-05-21
Atsakyti
Www
Sabonio klauso net Simonyte
2021-05-21
-4
Atsakyti
o ka daryt pavyzdziui mam turiu po 5 bilietus i kiekvienas rungtynes planavau atvykti i Lt pats gyvenu uzsienyje. bet akivaizdu kad debilitisko paso kazkokio neturiu.
2021-05-21
+3
Atsakyti
Anonimas
Ambicingi tikslai,Rusijoj senai pilnos arenos,brt turbut rusai is kitokio molio
2021-05-21
-1
Atsakyti
bum shaka laka
Na įdomu pagal kokius kriterijus atrinks žiūrovus kurie jau yra nusipirkę bilietus ? Tas kuris turės brangesnį bilietą ir galimybių pasą ? Nes spėju į finalą tikrai nemažai žmonių turi bilietus, tarp kurių esu ir aš su draugais.
2021-05-21
+1
Atsakyti
cipsas
bilietus turiu dar is po praeitu metu, taip kad tegul leidzia geriau
2021-05-21
+3
Atsakyti
Fg
tai cia tik su pasais ileis kaip suprantu ?
2021-05-21
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.