Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

„Šiauliai“ pralaimėjimu ketvirtfinalyje Vilniaus „Rytui“ užbaigė permainingą Betsafe – LKL sezoną.

Fotogalerija

Sezono pabaigoje šiauliečius išretino koronavirusas ir jie rimčiau pasipriešinti sostinės klubui nesugebėjo, o „Šiaulių“ strategas Antanas Sireika komandos sezoną įvertino septynetu.

Po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje Sireika sulaukė kelių klausimų apie MVP apdovanojimą atsiėmusio Elvaro Fridrikssono ateitį, kuris dėl ligos paskutiniame mače pasirodė tik likus 31 sekundei.

Sireika supranta, jog fantastišką sezoną sužaidusį islandą išlaikyti Šiauliuose bus labai sunku, tačiau strategas vilties nepraranda.

„Matėte, parodėme pagarbą. Gaila, kad liga sutrukdė, bet sugalvojome, kad bent kelioms sekundėms galime jį išleisti, jog suprastų, koks jis mums yra svarbus, – sakė Sireika. – Nekalbėkime apie pinigus. Mėgstu posakį: „Kokia gali būti kalba apie pinigus tarp žmonių inteligentų?“

Sireika, kalbėdamas apie klubo viziją, pasigenda tęstinumo komandos sudėtyje ir, anot trenerio, būtent tai kiša koją, sugrąžinant Saulės miesto ekipą į bronzinius laikus.

„Kuomet išsaugosime bent penketuką žmonių, – paklausus, kada vėl „Šiauliai“ iškovos medalius, atsakė Europos čempionas. – Čia nebūna stebuklų – kiekvienais metais vienas, du žmonės tik lieka komandoje.

Kaip norėjau (Lauryną) Birutį išsaugoti dar bent metus, būtų jis likęs, (Karolis) Lukošiūnas atsirado, (Rokas) Gustys, (Benas) Griciūnas... Jie tik sužaidė ir išsilakstė didesniems pinigams atsiradus. Prieš rungtynės pasakiau, kad jei šiandien laimime – kiekvienas turite garantuotą kontraktą su „Šiauliais“ kitam sezonui, o dabar jau akivaizdu, kad reiks galvoti dėl kiekvieno ateities.“

Spaudos konferencijos pabaigoje 65-erių treneris leido suprasti, jog taško karjeroje nededa ir kitą sezoną pratęs darbus „Šiauliuose“.

„Nededu taško. Man svarbiausia, kad būtų sveikatos. Pas mane noro ir noro mokyti kitus – per kraštus. Noriu surasti kažką naujo ir jei tik leis sveikata, su malonumu perteiksiu savo patirtį“, – paskutinėje sezono spaudos konferencijoje kalbėjo Sireika.

Komentarai:
Svarbu nenustot ir paciam
mokytis, tada ok.
2021-05-23
-1
Atsakyti
Marko
Laikas anūkus būtų mokinti....😌
2021-05-23
-3
Atsakyti
A.
Šiaulių - Šiauliai Vairas. Jei Europos turnyre dalyvautų, apsimokėtų visoms pusėms. Su sąlyga geram marketingui) +(Šiauliai kol kas nelabai tuo išskirtiniai)
2021-05-22
+2
Atsakyti
A.
Jei Šiaulius remtų koks Vairas, tI žymiai padidintų savo žinomumą, ir pardavimus.
2021-05-22
-6
Atsakyti
Antanas
koks ispur.tes to diedo snukis
2021-05-22
+8
Atsakyti
Simbolis
MLDC Sireika tai ne petrauskas dar galvojau ar Sireika liks
2021-05-22
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Šiaulių Šiauliai
Vilniaus Rytas
53%
28/53
Metimai iš žaidimo
52%
36/69
28
Atkovoti kamuoliai
30
18
Rezultatyvūs perdavimai
21
4
Perimti kamuoliai
11
26%
5/19
Tritaškiai
45%
17/38
68%
23/34
Dvitaškiai
61%
19/31

Rungtynių žaidėjai

Martynas  Varnas
17 PTS
7/10 FG
2/2 FT
Mindaugas  Girdžiūnas
16 PTS
6/9 FG
0/0 FT
Šiaulių Šiauliai
Keli žaidėjai
5 REB
Vilniaus Rytas
Keli žaidėjai
6 REB
Justas  Furmanavičius
5 AS
0 TO
30 MIN
Dovis  Bičkauskis
5 AS
0 TO
22 MIN
Martynas  Varnas
18 EFF
100% 2P%
25% 3P%
Arnas  Butkevičius
24 EFF
100% 2P%
40% 3P%