Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr. AP-Scanpix

Kroatijos rinktinės štabas sudėliojo išplėstinį kandidatų sąrašą, į kurį įtraukti 23 krepšininkai, pretenduojantys padėti šaliai siekti vietos olimpinėse žaidynėse. Pasibaigus NBA pirmajam atkrintamųjų etapui ir Kroatijos lygos atkrintamosioms, kandidatų skaičius sumažės iki 16.

Kroatų stratego Veljko Mrsičiaus projekcijoje – trys NBA krepšininkai: Bojanas Bogdanovičius iš Jutos „Jazz“, Ivica Zubacas iš Los Andželo „Clippers“ ir Dario Šaričius iš Finikso „Suns“.

Po penkerių metų pertraukos pakviestas Mario Hezonja, kuris paskutinį kartą Kroatijos rinktinės marškinėlius vilkėjo 2016 m. Rio de Žaneiro olimpiadoje. 

Be jo iš Eurolygoje žaidžiančių krepšininkų kviečiami Krunoslavas Simonas (Stambulo „Anadolu Efes“), Draganas Benderis ir Ante Žižičius (abu iš Tel Avivo „Maccabi“). 19-metis puolėjas Borisas Tišma priklauso Madrido „Real“, bet šį sezoną stažavosi Sevilijos „Real Betis“.

Tarp pakviestųjų – ir buvęs Panevėžio „Lietkabelio“ legionierius Željko Šakičius, šiemet žaidęs Saratovo „Avtodor“.

Kroatija pasiruošimo stovyklą planuoja pradėti birželio 8-ąją, o prieš olimpinę atranką Splite sužais ketverias draugiškas rungtynes: po dukart su Slovėnija ir Puerto Riku.

Kroatijos rinktinės kandidatai: Roko Leni Ukičius, Roko Rogi, Toni Katičius, Lovro Gnjičius, Filipas Krušlinas, Krunoslavas Simonas, Mateo Drežnjakas, Antonio Jordano, Toni Perkovičius, Borisas Tišma, Bojanas Bogdanovičius, Mario Hezonja, Pavle'as Marčinkovičius, Ivanas Ramljakas, Tomislavas Gabričius, Ivanas Perasovičius, Željko Šakičius, Drangas Benderis, Miro Bilanas, Darko Planiničius, Dario Šaričius, Ivica Zubacas, Ante Žižičius.

Birželio 29 d. – liepos 4 d. Splite vyksiančioje atrankoje kroatai B grupėje kovos su Tunisu ir Brazilija. A grupėje žais Vokietija, Rusija ir Meksika.

Bilietą į Tokiją iškovos tik turnyro nugalėtojai.

Komentarai:
fanas
o kur Buva ?:D
2021-05-29
-2
Atsakyti
jonas
bogdanovicius vienas litovcus suvalgytu. daug sansu kad iseis.
2021-05-28
+7
Atsakyti
TDaY
Roko Lini Ukic vis dar gyvas? nu geras
2021-05-28
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.