Nuotr.: Reuters – Scanpix
Nuotr. Reuters – Scanpix

Po 29 metų pertraukos į Eurolygos finalo ketvertą patekusi Milano „Armani Exchange“ iškovojo trečiąją vietą, o po tokio pasiekimo Italijos ekipos treneris Ettore Messina gyrė savo auklėtinius.

Rungtynių žaidėjas
Sergio  Rodriguez
EFF
16
Sergio Rodriguez
Taškai 14
Taiklumas 4-9
Atkovoti kamuoliai 3
Rezultatyvūs perdavimai 6

Messina prie „Armani Exchange“ vairo stojo prieš dvejus metus, o pirmąjį sezoną su komanda Eurolygoje užėmė dvyliktą poziciją.

Prieš jam atvykstant į klubą Italijos ekipos situacija buvo dar blogesnė – ji Eurolygoje buvo užėmusi 15-ą vietą.

Eurolygos reporteris Joe Arlauckas po rungtynių Messinos paklausė, ar treneris prieš trejus metus būtų pagalvojęs apie tai, kad komanda po kelių metų žais finalo ketverte.

„Aš čia atvykau prieš dvejus metus, tad penkioliktosios vietos nekraukite ant mano pečių. – šypsodamasis sakė Messina. – Man priklauso tik dvylikta vieta praėjusį sezoną. Jeigu prieš dvejus metus man būtumėte pasakęs, kad dabar žaisime Eurolygos finalo ketverte, tai būtų įspūdinga.“

Rungtynėse dėl trečiosios vietos „Armani Exchange“ 83:73 palaužė Maskvos CSKA.

„Esu ypatingai laimingas, labai didžiuojuosi šiais vyrukais. Sezonas buvo tikrai įspūdingas. 41-erios rungtynės, o mes esame trečioje vietoje. Galime verkti dėl pralaimėto pusfinalio dviem taškais, bet esu ypatingai laimingas. Mes galime ir toliau tai kurti. Tai nereiškia, kad mes čia tikrai vėl sugrįšime, bet mes tikrai kausimės. Niekas nenutiko per atsitiktinumą. Jie kiekvienoje Europos arenoje atrodė tinkamai. Užsitarnavome pagarbą, o tai yra labai svarbu“, – kalbėjo Messina.

Milano klubas vertėsi be Malcolmo Delaney ir Luigi Datomės, o CSKA – be Danielio Hacketto.

Anot CSKA trenerio Dimitrio Itoudžio, rungtynėse dėl trečiosios vietos jo auklėtiniai stengėsi parodyti profesionalumą.

„Trečiosios vietos rungtynės yra procedūra, kurios reikia laikytis profesionaliai. Mes taip ir padarėme. Kai kuriuos žaidėjus patausojau dėl traumų. „Armani Exchange“ buvo geresnė komanda. Dėl to paliko kartėlis, bet aš tikiu šia stiprių charakterių grupe. Mes iš finalo ketverto pasiimsime kai ką pozityvaus. Pasiruošimas kitam sezonui prasideda dabar. Tikiuosi, kad tai buvo paskutinis finalo ketvertas, kuriame žaidėme be sirgalių“, – sakė Ituodis.

Rungtynių apžvalga:

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Milano Armani Exchange
Maskvos CSKA
54%
29/54
Metimai iš žaidimo
40%
25/63
34
Atkovoti kamuoliai
32
15
Rezultatyvūs perdavimai
11
6
Perimti kamuoliai
9
50%
11/22
Tritaškiai
23%
6/26
25
Pražangos
22

Rungtynių žaidėjai

Sergio  Rodriguez
14 PTS
4/9 FG
3/4 FT
Tornike  Shengelia
18 PTS
7/13 FG
3/3 FT
Shavon  Shields
7 REB
6 DREB
1 OREB
Tornike  Shengelia
9 REB
7 DREB
2 OREB
Sergio  Rodriguez
6 AS
3 TO
22 MIN
Maskvos CSKA
Keli žaidėjai
3 AS
Sergio  Rodriguez
16 EFF
100% 2P%
38% 3P%
Tornike  Shengelia
26 EFF
55% 2P%
50% 3P%