Sietlo miestas išsaugoti savo Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) komandą sieks per teismą. Pirmadienį Sietle prasideda ilgai lauktas teismo procesas, kuriuo siekiama, kad „SuperSonics“ dar bent dvejus metus išliktų mieste.

Naujieji „SuperSonics“ savininkai siekia jau kitą sezoną iškelti klubą į Oklahomos miestą. Tokius jų ketinimus parėmė NBA ir klubų vadovai. Tačiau Sietlas nenori prarasti seniausios miesto profesionalios komandos, todėl padavė klubo savininkus į teismą.

Į teismą klubas paduotas dėl sutarties su arena nesilaikymo. Pagal sutartį, „SuperSonics“ turi dar dvejus metus rungtyniauti „Key arenoje“. Tačiau naujieji „SuperSonics“ savininkai siekia išpirkti šią sutartį ir nedelsiant išsikelti į Oklahomą.

Sietlo miestas sieks pasinaudoti Klivlendo patirtimi, kai prieš 12 metų tokia pat situacija kilo dėl amerikietiškojo futbolo komandos išsikėlimo. Tada „Browns“ klubo vadovai norėjo klubą iškelti į Baltimorę, tačiau teismas liepė jiems žaisti Klivlende iki nuomos sutarties pabaigos ir įpareigojo palikti klubo pavadinimą bei spalvas miestui. Todėl kai „Browns“ išsikėlė į Baltimorę, ji turėjo pakeisti pavadinimą ir klubo simbolius.

Komentarai:
tikiuosi SuperSonicai ir toliau zais Seatle.Fanams butu dziulis smugis jei sonicai persikeltu y oklahoma
2008-06-16
+1
Atsakyti
Na ir labai gerai, aplinkui tik biznelis. Gal Sonicsams pasiseks uz poros metu susiburti gera ir stipria komanda i kurios rungtynes zmones eis su malonumu...
2008-06-16
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.