Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta

Vos pasibaigus „Betsafe–LKL“ finalo serijai, kurioje dar kartą triumfavo Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, buvo pratęsta sutartis su dar vienu šio sezono žalgiriečiu.

Lukas Lekavičius

Lukas  Lekavičius
Lukas  Lekavičius
MIN: 18.34
PTS: 8.21 (60.94%)
REB: 1.15
AS: 2.36
ST: 0.52
BS: 0
TO: 1.64
GM: 33

Kiek anksčiau kontraktą su Lietuvos čempionų klubu pratęsė prancūzas Joffrey Lauvergne'u, o baigiantis sezonui tą patį padarė ir Lukas Lekavičius. Su juo pasirašyta nauja vienerių metų sutartis su galimybe kontraktą pratęsti dar metams.

2014-aisiais pirmą kartą pagrindinės komandos marškinėlius apsivilkusiam atakų organizatoriui tai bus šeštasis sezonas „Žalgirio“ gretose. Dvejus metus krepšininkas praleido Atėnų „Panathinaikos“ klube.

Iš Šilalės kilęs 27-erių įžaidėjas praėjusią vasarą kontrakte taip pat turėjo galimybę dar metams likti Kaune ir ja pasinaudojo, o dabar nusprendė toliau tęsti karjerą Kaune.

Eurolygoje 180 сm ūgio gynėjas šiame sezone sužaidė 33 rungtynes, per kurias vidutiniškai rinko po 8,2 taško, atliko po 2,4 rezultatyvaus perdavimo, o iš žaidimo atakavo net 50 procentų taiklumu.

Lietuvos krepšinio lygoje statistika dar geresnė – žalgirietis pelnė po 10 taškų, atliko po 3,3 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 11,1 naudingumo balo per rungtynes.

„Kaune esu viskuo patenkintas – čia turime puikias sąlygas, o ir visas sezonas, atsižvelgiant į visas aplinkybes, nebuvo blogas. Čia patinka ir mano draugei, netrukus turėsime vaikelį, todėl nesinori niekur blaškytis. Vasarą laukia Lietuvos rinktinė, o kitais metais su „Žalgiriu“ turime potencialo augti“, – „Žalgiris.lt“ sakė Lekavičius.

Lekavičius artimiausiu metu prisijungs prie Lietuvos nacionalinės vyrų rinktinės, kuri ruošis olimpinės atrankos krepšinio turnyrui Kaune.

Komentarai:
Eurolygoje ne kažikas iš jo.
2021-06-09
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Lukas Lekavičius

Lukas  Lekavičius
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: PG
Amžius: 27
Ūgis: 180 cm
Svoris: 78 kg
Gimimo vieta: Šilalė, Lietuva