Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Paulius Motiejūnas kartu su Martino Schillerio štabu pasitinka darbingą vasarą. Po savaitės pradžioje iškovoto eilinio LKL titulo Kauno „Žalgiris“ gyvena čempioniškomis nuotaikomis, tačiau sudėtyje po truputį atsiveria vis daugiau spragų.

Kauno komanda oficialiai atsisveikino su Nigelu Hayesu, taip pat aišku, jog komandą paliks Marius Grigonis ir Rokas Jokubaitis. Tuo metu pagrindinio generolo Thomaso Walkupo karjera, pasak pranešimų, krypsta į Graikiją – Pirėjo „Olympiakos“ klubą.

Viena džiugia naujiena „Žalgiris“ pasidalijo trečiadienį – komanda išsaugojo Luką Lekavičių. 

LRT laidoje „Labas rytas, Lietuva“ dalyvavęs „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas teigė, jog dabar komanda visą veiksmą išgyvena viduje – derasi su klubui atstovavusiais krepšininkais, o su kitų ekipų sumedžiotais žaidėjais atsisveikina.

„Turime šiek tiek mažiau nei pusę komandos, – LRT eteryje kalbėjo Motiejūnas. – Dabartinis etapas turbūt – sunkiausias iš visų, kai po metų darbo, o su kai kuriais ir ilgiau, deramės, kad jie liktų. Tai – ir Thomasas Walkupas, ir kai kurie kiti žaidėjai. Derybos prasidėjo, dirbame labai intensyviai, bet negaliu pasakyti didelių naujienų. Dabar yra tas liūdnesnis etapas, kai tenka atsisveikinti, bet artėja ir linksmesnis, kai galėsime pranešti su kuo pasirašėme sutartis kitiems metams.“

Jeigu Walkupas pakils į Graikiją, „Žalgiris“ liks be pagrindinių gynėjų. Motiejūno tikinimu, rinkoje jaučiamas komandą valdyti gebančių krepšininkų stygius, o galimybes įsivertinti dar neišmėgintus variantus anapus Atlanto apsunkina dėl COVID-19 išsikraipęs NBA kalendorius.

Šį sezoną metami tritaškiai

42%
10,7
Pataiko: 10,7
Taiklumas: 42,3%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 19
Blogiausias pasiekimas: 3
Daugiausia pataiko: Marius Grigonis

„Įžaidėjų labai trūksta, daug jų išvažiavo į NBA. Šita vasara yra kiek kitokia, nes pats NBA sezonas yra pasikeitęs. Anksčiau vasaros lyga vykdavo liepos mėnesį, dabar ji nusikėlė į rugpjūčio pradžią, – komentavo Motiejūnas. – Gerų žaidėjų, kurie yra ant NBA ar Eurolygos slenksčio, kainos dabar yra ganėtinai aukštos. Todėl kalbame, kad reikėtų palaukti, ir vieno ar kito žaidėjo gali tekti palaukti iki rugpjūčio. Kaip visą laiką, rinka dabar yra aukštumoje, laukiame, kol grandai pasipildys sudėtis būtent įžaidėjo pozicijoje, o tada – kitose. Tuomet įsijungsime ir mes.“

Sulig pirmąja Schillerio vasara projektuojant „Žalgirį“ keisis ir nusistovėjusi Kauno komandos komplektavimo praktika.

Išnaudodamas vyr. trenerio sukauptą patirtį JAV, Kauno ekipos štabas mėgins sumedžioti talentus toje rinkoje, į kurią Eurolygos klubai žiūri atsargiau. Dėl to, Motiejūno tikinimu, „Žalgirio“ galutinė sudėtis paaiškės kiek vėliau nei įprastai.

„Manau, kad paaiškės tikrai rugpjūtį. Šį kartą norime neskubėti, nes turime trenerį, kuris nebijo kviesti žaidėjų tiesiai iš Amerikos, – tęsė Motiejūnas. – Anksčiau ir tiesiog Eurolygoje yra gana įprasta, jog visi ima tuos žaidėjus, kurie jau yra pabuvę Europoje, kurie žino, kas čia vyksta ir kas yra Eurolyga. Kadangi pats Schilleris yra nemažai dirbęs Amerikoje ir dabar jau žino, kaip integruoti tuos žaidėjus, mes galvojame, kad turėtume tai išnaudoti kaip mūsų privalumą – neskubėti, palaukti ir nebijoti atsivežti žaidėjų, kurie net nėra buvę Eurolygoje.“

Komentarai:
jei Echodas atvarytu i Z, tai rytfaniai apsidarytu.
2021-06-10
+7
Atsakyti
Sušiktas Žalgirio klubas organizacija, kaimo komanda, apranga šlykščios snarglių žalių vikšrų spalvos. Rytas kaip super klubas organizacija gerokai aukščiau nors ir mažesniu 3 kartus biudžetu ir apranga gražesnė, galima tik įsivaizduoti kokia Žalgrybio komanda būtu su tokiu pat kaip Ryto biudžetas, pas žalius žaistu startiniame Jankūnas, Gebenas, Milaknis, Dimša, Lekavičius...vat tuomet ir pasimatytu ar karalius nuogas kaip Kleiza pasakytų, viska lemia biudžetų skirtumai Rytas 2mln, Žalgiris 8mln.
2021-06-10
+1
Atsakyti
VIP
Žalgirį dominantys Lietuviai: Mindaugas Kuzminskas, Mantas Kalnietis, Martynas Echodas, Arnas Velička ir Ignas Brazdeikis.
2021-06-10
+5
Atsakyti
Jau Vasturia integravo :) Nemanau kad kiti prisibijo nezaidusiu eurolygoje be reikalo. Tikiuosi stipriai nepaslys.
2021-06-10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.