Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta

Birželio 10 d. Lietuvos krepšinio lygos (Betsafe – LKL) Valdybos nariai susirinko į posėdį, kuriame buvo sprendžiami aktualiausi klausimai.

Buvo svarstomas klausimas dėl LKL klubų dalyvavimo „Hoptrans 3x3“ turnyre.

Valdyba priėmė sprendimą, kad LKL klubai, naudodami savo pavadinimą ir bet kokias asociacijas su LKL dalyvaujančia ekipa ar pačios LKL, kaip organizacijos, įvaizdžiu, nedalyvaus jokiuose 3x3 krepšinio turnyruose, įskaitant ir „Hoptrans 3x3“.

Komandoms paliekama teisė dalyvauti trijulių krepšinio turnyruose, tačiau naudojant bet kokį kitą, su LKL klubu bei lyga asociacijų neturintį pavadinimą.

LKL Valdybos posėdyje taip pat buvo pristatytas ir naujasis Citadele Karaliaus Mindaugo taurės formatas.

Dėl patekimo tarp 8 stipriausių turnyro ekipų kovos tik LKL komandos.

4-10 vietas 2020-21 m. LKL sezone užėmusios komandos bei kitame sezone prisijungsianti „Jonava“ bus suskirstytos į du krepšelius ir kovos dėl patekimo į ketvirtfinalius.

Iki šiol KMT turnyre dalyvaudavo ir Nacionalinės krepšinio lygos klubai.

Valdybos posėdyje taip pat patvirtinta, kad LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas šias pareigas užims iki birželio 30 d. Nuo liepos 1 d. šias pareigas laikinai, iki kol bus paskirtas naujasis lygos vadovas, perims LKL generalinio direktoriaus pavaduotoja-sporto direktorė Rasa Liuimienė.

Keičiantis 2021-2022 m. sezono LKL sistemai – iš keturių į trijų ratų – ištraukti trečiojo rato namų-išvykos aikštės nustatymo burtai.

Prienų „CBet“ sužais 5-erias rungtynes namuose, 5-erias išvykoje, Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ – 6-4, „Šiauliai“ – 5-5, Klaipėdos „Neptūnas“ – 6-4, Pasvalio „Pieno žvaigždės“ – 5-5, Vilniaus „Rytas“ – 6-4, Alytaus „Dzūkija“ – 5-5, „Jonava“ – 6-4, Utenos „Juventus“ – 5-5, Panevėžio „Lietkabelis“ – 6-4.

Kauno „Žalgiris“, kaip ir buvo skelbta anksčiau, visas trečiojo rato dvikovas žais išvykoje.

Kadangi reguliariojo sezono mačų skaičius sumažės, tam, kad įvykdyti sutartinius įsipareigojimus LKL partneriams, yra išplečiamos atkrintamosios varžybos: ketvirtfinalyje ir pusfinalyje bus žaidžiama iki 3, finaluose – iki 4 pergalių.

Komentarai:
Anonimas
Kaip man nepatinka tie burtai dėl 3 rato... tikiuosi tie, kas šį sezoną žais išvykas, dar tolimesnį -sekantį sezoną žais namuose ir atvirkščiai. Kad nebus burtai traukiami prieš kiekvieną sezoną. Nes jei bus kaip Juventus su Rytu KMT burtuose, tai gali būt, kad viena komanda 5 metus iš eilės žais trečią ratą išvykose... Aišku, jeigu sistema per tuos 5 metus nepasikeis.
2021-06-11
-5
Atsakyti
Anonimas
3x3 zais Kauno Griunvaldas, Vilniaus Liuciferis, Panevezio Šlangas, Utenos Jaunyste, Prienu Pinigai Balon, Klaipedos Bangputys, Siauliu Lankininkas, Pasvalio Kefyras, Alytaus Pačėsas&Pačėsas&Pačėsas&Pačėsas Ir Nevezio Upeliukas
2021-06-11
Atsakyti
Babatukas
O LKL komandos pavadinimas yra atskiro klubo nuosavybė, ar pavadinimai priklauso LKL\'ui? Manau ne organizacijos reikalas spręsti kokiu pavafinimu ir kokiame renginyje dalyvauja klubai.
2021-06-11
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.