Šeštadienio rytą buvo patvirtinta jau kurį laiką sklandžiusi informacija, kad Kauno „Žalgirio“ lyderis Marius Grigonis trejiems metams už 4 milijonus eurų keliasi į Eurolygos grandę – Maskvos CSKA ekipą.

Marius Grigonis

Marius  Grigonis
Marius  Grigonis
MIN: 27.63
PTS: 13.44 (58.46%)
REB: 2.15
AS: 3.26
ST: 0.79
BS: 0.06
TO: 2.26
GM: 34

Netrukus Grigonis prisistatė CSKA fanams ir kalbėdamasis su Maskvos klubo atstovu spaudai, lietuvis prasitarė, jog su nekantrumu laukia savo etapo Rusijoje pradžios.

„Esu buvęs Maskvoje anksčiau, taigi viskas gerai, – pristatyme sakė Grigonis. – Gavau tai, ko ir tikėjausi. Su agentu buvome nuvykę į prabangesnę Maskvos dalį pavakarieniauti ir nekantrauju, kol galėsiu čia žaisti.“

Grigonis taip pat papasakojo apie tai, kodėl pasirinko CSKA klubą, pokalbį su treneriu Dimitriu Itoudžiu, sudėtingą karjeros pradžią, šeimos pagausėjimą, gyvenimą Maskvoje, pėdos traumą ir užsibrėžtus tikslus.

– Kas privertė pasirinkti CSKA?
– Tai buvo sezono viduryje, pradėjome derybas. CSKA praktiškai visada žaidžia finalo ketvertuose, o pagrindinis tikslas – laimėti trofėjus. Tai ir buvo pagrindinė priežastis – turėti kaip įmanoma daugiau galimybių laimėti titulus.

– Kaip vyko pokalbiai su Itoudžiu?
– Visų pirma, jis yra vienas geriausių trenerių Eurolygoje. Jis dirba CSKA septynerius metus, o tai Europoje labai retas reiškinys. Jis labai nori laimėti ir yra užsispyręs siekiant savo tikslų. Teko bendrauti 20-30 minučių, bet to užteko, kad suprasčiau, jog jis turi tikslą.

– Kokias geriausias savo, kaip žaidėjo, savybes galėtumėte išskirti?
– Nemėgstu kalbėti apie save (juokiasi). Kaip mane išnaudoti aikštelėje, nusprendžia treneriai, bet visada atiduodu save. Mėgstu kalbėti ir būti tas vyrukas, kuris duoda energijos kitiems. Galiu į aikštelę įnešti ugnelės akyse, užsivedimo ir energijos.

Marius Grigonis

Marius  Grigonis
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: SG, SF
Amžius: 27
Ūgis: 198 cm
Svoris: 93 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

– Jūsų karjera nėra įprasta: viską pradėjote „Žalgiryje“, vėliau persikėlėte į Ispaniją. Kaip viskas susiklostė?
– Buvo keista vasara. Po sezono paklausiau „Žalgirio“, koks planas? Ar aš būsiu reikalingas, ar ne ir panašiai. Ėjo rugpjūčio mėnuo, o atsakymo taip ir negavau, tad galų gale išvykau į Ispaniją.
Buvau piktas, sakiau sau, kad dar pasieksiu savo kerštą, tačiau tuo pačiu metu buvau žymiai jaunesnis, mąsčiau visai kitaip nei dabar.

– Ar jūsų šeima taip pat planuoja keltis į Maskvą? Kalbant apie jūsų sūnų, ar jis jau pradėjo žaisti krepšinį?
– Mano sūnus Emilis labai mėgsta klausytis muzikos, dažnai lankosi „Youtube“ platformoje. Per paskutinius 4-5 mėnesius jis visuomet leisdavo rusiškas dainas ir tuomet aš pagalvojau: „Čia ženklas“. Jam Rusijoje bus lengviausia prisitaikyti. Vis dėlto, šeimos atvykimo teks šiek tiek palaukti, mano žmona laukiasi ir gimdys Lietuvoje, todėl kažkur apie du mėnesius Maskvoje dar būsiu vienas. Po vaiko gimimo, jie visi kartu atvyks, o per tą laiką man reikės suruošti daug dalykų, be šeimos lengva nebus. Kai esi vienas, lengviau fokusuotis ties žaidimu, treniruotėmis, o su šeima visuomet turi kažkokių reikalų. Kol būsiu vienas, viską paruošiu žmonai ir šeimai. Ji gimdys rugsėjo 12 dieną, todėl turėsiu šiek tiek laiko.

– 2019-2020 metų sezono metu patyrėte pėdos traumą, tačiau praėjusį sezoną sugrįžote su trenksmu ir iškart tapote 2020-ųjų spalio mėnesio Eurolygos MVP. Kaip tai nutiko?
– Trauma buvo labai keista ir reta. Turėjau aplankyti daug gydytojų, kurie sprendė, ką su manimi daryti. Kovo mėnesį jau buvau sveikas ir vykau su komanda į Barseloną, tačiau buvo paskelbta, jog dėl pandemijos sezonas yra nutraukiamas. Vis dėlto manau, kad tai buvo gera situacija, turėjau daugiau laiko atsistatyti, pasiruošti dar geriau. Spalio mėnesis buvo labai geras, laimėjome 5 rungtynes, žaidžiau gerai ir manau, kad bus dar daug tokių asmeniškai gerų mėnesių.

– Praėjusio sezono mačuose prieš Miuncheno „Bayern“ ir Valensijos komandas įmetėte lemiamus metimus, išplėšusius „Žalgiriui“ pergales. Kaip visa tai atrodė jūsų akimis? 
– Tai buvo labai įtemptos rungtynės, kovojome prieš „Bayern“ komandą, kuri yra labai fiziška. Jaučiausi labai gerai ir tas mačas buvo prieš Kalėdas, todėl visi žmonės sakė: „Tai yra kalėdinė dovana nuo „Žalgirio“. Kalbant apie metimą Valensijoje, tai buvo vienas keisčiausių mano kada nors išmestų metimų. Aš turėjau kažkokiu būdu rasti kelią link krepšio. Tokių metimų negali paruošti, tai yra natūralūs dalykai, reikia pasikliauti savo instinktais. Džiaugiuosi, jog abu šie metimai buvo tikslūs.

– Tokie metimai, kaip jūsų pergalingas dvitaškis Valensijoje, nėra įprasti, tiesa?
– Taip, bet aš nesu įprastas žaidėjas, mano kūnas visuomet juda kitaip.

– Koks esate už aikštelės ribų?
– Viskas priklauso nuo aplinkos, tačiau esu pasitikintis savimi. Man patinka būti su žmonėmis, bendrauti. Galiu būti ir drovus, ir kalbus, tačiau kai susipažįstu su žmogumi artimiau, galiu atsiverti jam daugiau. Paskutiniuosius trejus metus aš buvau „Žalgirio“ rūbinės siela. Galbūt Maskvoje nutiks taip pat.

– Kokias pravardes turite?
– Dažniausiai mane vadina Grigu, nes taip paprasčiau, tačiau vienas iš žaidėjų mane pravardžiuodavo raudonąja raketa, raudonąja mamba – viskas dėl mano plaukų.

– Kokie jūsų artimiausi karjeros tikslai?
– Pagrindinis tikslas – tapti geriausiu žaidėju, kokiu tik galiu būti. Mes turime labai trumpas karjeras, todėl reikia visuomet atsiduoti maksimaliai. Lengva sakyti, kad aš noriu olimpinio aukso, Eurolygos titulo. Aš tiesiog noriu būti pavojingas kiekviename mače ir būti geriausia savo versija.

– Ką norėtumėte perduoti CSKA fanams?
– Pirmiausia, tikiuosi, kad kitą sezoną visi būsime kartu arenoje. Kalbant apie krepšinį, savo žaidimu stengsiuosi jus linksminti, būsiu geras vyrukas, jeigu norėsite pasikalbėti, tikrai neatsisakysiu. Galbūt pirmiausia kalbėsiu angliškai (juokiasi). Stengsiuosi atiduoti visą save, būsiu atviras, leisiu jums mane pažinti ir esu pasiryžęs laimėti viską, kas įmanoma. Svarbiausia yra būti kartu, matyti fanus tribūnose ir, žinoma, švęsti pergales kartu.

Komentarai:
Ei
Geriau Maskvoje nei pas ta reksni
2021-06-13
+5
Atsakyti
Anonimas
Ar gerai zinai LIETUVOS istorija Mariau sekmes moscow linkejimai siskauskui!
2021-06-13
+6
Atsakyti
keliuose komentuose rasiau kad Marius viska gerai padare, kad CASK jau nebe tas okupacijos simbolis, kad profas yra profas ir dirba savo darba... BET... tie jo pasisakymai (necituosiu) kazkokie su priekvapiu... Tikiuosi, kad netiksliai persakyta... Nes ir zportininkas -profas visu pirma turi buti Zmogus.
2021-06-12
-4
Atsakyti
Anonimas
Šaunuolis bent kad rusiškai nekalba, o angliškai
2021-06-12
-4
Atsakyti
A.
Ne anekdotas: ką daryti, kad lietuviai pamiltu cska, Rusiją ir pazadintume nostalgiją sovietmeciui? Tiesiog nuperki gera (bet nepakankamai protingą) lietuvį krepšininką. Visai paprasta. Ir nereikia pasakoti, kad centrinės armijos klubas neturi nieko bendro su istorija, tarybų Rusija ar pan. Kur Grigonio protelis...
2021-06-12
+1
Atsakyti
Anonimas
ka jus lyginat sporta ir politika durniukai, pasidomekit is kur kiti klubai pinigus gauna. Raso apie kazkokius putinus, juodus pinigus juokdariai :D nebejuokinkit jus su tais parasymais "pinigu vergas" jus dirbat uz kapeikas ir vargo nematot, noreciau pamatyti cia tuos komentuojancius ka jie pasieke gyvenime ir man idomu kaip jie elgtusi tokiose situaticijose. Jus patys neieskot nauju darbu, nes ale buna alga per maza? Ar tai pasiulymas kai koks nukrenta, kad kokiais 500 europiniu daugiau, darbo kruvis mazesnis irgi atsisakot? Idomu kokius darbus cia zmones dirba, man atrodo jumis valdzia rurina ir vargo nematot i kita darba neisit, nenorit kilt karjeros laipteliais ir nesat parsidavelis. Gyvenat monotonijoj, bijot islipt is komforto zonos, tai ateinat cia ir komentuojat nesamones. Cia puslapis apie sporta, o ateina ir komentuoja apie kazkokius milicijos ir armijos pinigus, politika ir kitas nesamones. Ateis Lietuvos rinktine, tai tie patys asilai plos uz Grigoni kai gerai suzais.
2021-06-12
+17
Atsakyti
Anonimas
Tie kurie galvoja kad rusai pasikeite tai pasiziurekite statistika kiek rusu pripazista kryma rusijos nuosavybe. Ir toliau nebereiks faktu. Kokie buvo impercai tokie ir yra. Krepsininkas nera protingas zmogus tai jam ir putino ir batkos pinigai tiktu.
2021-06-12
-3
Atsakyti
KrepsInis. Net
Zalgirio akiratyje Benas Lammersas
2021-06-12
-6
Atsakyti
Anonimas
O as dziaugiuosi uz Grigoni tai jo gyvenimo kontraktas,kvaila buti nepasinaudoti,nes baigsi zaisti krepsini visi tave uzmirs ir niekam bus neidomu tavo atstovauti klubai nes bus idomios esamos zvaigzdes o ne buvusios
2021-06-12
+15
Atsakyti
Ta prasme del Rusu pinigu visa Europa dejus ant moraliniu principu.Kalbama apie zmogaus teisiu pazeidimus,Putino pokstus kitoms salims ir t...t Bet kaip pasisuka kalba apie pinigus ir verslą,Europieciai deda skersą.Pavydziu pilna vardinti net nereikia.Nors ir nemegstu CSKA nes tai joks klubas,o grynai politinis įrankis gyvenantis is kremliaus artimo rato pinigu,Grigoni galima pateisinti.Jeigu visi deda skersa ant tu moraliniu nuostatu ir renkasi purvinus Rusu bomzyno pinigus,kodel Grigas turetu but kitoks.Tokie lakai,svarbiausia pinigai.
2021-06-12
+1
Atsakyti
Parsidavelis
Ar tikrai skanus yra milicijos ir armijos juodi pinigai? as suprantu top4 klubas Europoje, bet yra dar likusios 3. Nesirinkciau zaisti tokioje valstybe kaip rusija. geda. pinigu vergas
2021-06-12
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metamos baudos

76%
15,4
Pataiko: 15,4
Taiklumas: 76,2%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 33
Blogiausias pasiekimas: 6
Daugiausia pataiko: Mike James