Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Atrankai į Tokijo olimpines žaidynes besiruošianti Rusijos rinktinė prarado dar vieną svarbų žaidėją. Paaiškėjo, jog dėl kovo mėnesį patirtos čiurnos raiščių traumos negalės žaisti Joelis Bolomboy.

Šį sezoną metami tritaškiai

38%
9,9
Pataiko: 9,9
Taiklumas: 37,5%
Vieta lygoje: 4
Geriausias pasiekimas: 16
Blogiausias pasiekimas: 4
Daugiausia pataiko: Mike James

Sezono pabaigoje aukštaūgis buvo sugrįžęs į Maskvos CSKA rikiuotę ir keliavo į Kelne, Vokietijoje įvykusį Eurolygos finalo ketvertą, tačiau jame sužaidė vos 16 minučių ir pelnė 8 taškus.

Skelbiama, jog Bolomboy toliau kamuoja čiurnos skausmai.

206 centimetrų ūgio puolėjas šio sezono Eurolygoje sužaidė 25 mačus, per kuriuos vidutiniškai rinko po 5,4 taško, 3,8 atkovoto kamuolio, 0,3 rezultatyvaus perdavimo ir 7,2 naudingumo balo.

Atstovauti Rusijai taip pat atsisakė tokie žymūs krepšininkai, kaip Aleksejus Švedas, Sergejus Karasiovas, Vitalijus Fridzonas, Andrejus Zubkovas ir Dimitrijus Chvostovas.

Šaltinių teigimu, žaidėjai sukilo prieš rinktinės strategą Sergejų Bazarevičių ir Sergejų Panovą. Tikinama, jog pagrindiniai rinktinės asmenys praktiškai nesidomėjo krepšininkais sezono metu ir nerodė iniciatyvos išspręsti kai kurių žaidėjų asmenines problemas.

„Vienas skambutis iš vyr. trenerio ar generalinio direktoriaus kas pusmetį yra laikoma normalia praktika, – „Sport-Express“ cituoja šaltinio komentarą. – Krepšininkai paprasčiausiai nesutaria situacijų, kurios reikalauja kompromiso. Pavyzdžiui, Andrejus Zubkovas pasiprašė vėliau atvykti į treniruočių stovyklą, bet prašymas nebuvo tenkintas.

Prie viso to, žaidėjai apie kvietimą į rinktinę sužino tik oficialioje federacijos svetainėje. Krepšininkų asmeniškai nepasiekia jokie oficialūs kvietimai, kiekvienas savo situaciją aiškinasi per federacijos darbuotojus.“

Joel Bolomboy

Joel  Bolomboy
Komanda: Maskvos CSKA
Pozicija: PF
Amžius: 29
Ūgis: 206 cm
Svoris: 107 kg
Gimimo vieta: Doneckas, Ukraina

Prieš pat olimpinę atranką su rusais susitiks ir Lietuvos rinktinė. Birželio 22-ąją tarp šių dviejų komandų Kauno „Žalgirio“ arenoje bus sužaistos draugiškos rungtynės.

Rusija pateko į olimpinės atrankos A grupę, kur susitiks su Vokietijos bei Meksikos rinktinėmis.

Rusijos rinktinės kandidatai:

Jevgenijus Baburinas (Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“)
Artiomas Komolovas (Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“)
Ivanas Strebkovas (Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“),
Ivanas Uchovas (Maskvos CSKA),
Michailas Kulaginas (Krasnojarsko „Enisey“),
Grigorijus Motovilovas (Krasnodaro „Lokomotiv“),
Antonas Kardanachivilovas (Maskvos CSKA-2),
Jurijus Umrichinas (Maskvos CSKA-2),
Dmitrijus Kulaginas,
Semionas Antonovas (Maskvos CSKA),
Nikita Kurbanovas (Maskvos CSKA),
Antonas Kvitkovskis (Saratovo „Avtodor“),
Andrejus Voroncevičius,
Antonas Astapkovičius (Žemutinio Naudardo „Nižnij Novgorod“),
Jevgenijus Valijevas (Maskvos srities „Chimki“),
Filipas Gafurovas (Maskvos CSKA-2),
Stepanas Gontaras (Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“),
Vladimiras Ivlevas (Permės „Parma“),
Timofejus Mozgovas (Maskvos srities „Chimki“).

Komentarai:
eee
Puolėjai iš CASK dar pažais, Mozgovas irgi turėtų, bet dėl gynėjų tai liūdnas vaizdas, depresuxa treneriam turėtų būt. Švedo nėra, Fridzonas paseno, Kulaginai nusižaidę, belieka iš Naugardo imt mažiukus, iš didžiųjų klubų nieko nėra, tik Uchovas iššovė CASK\'e netikėtai
2021-06-12
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Joel Bolomboy

Joel  Bolomboy
Joel  Bolomboy
MIN: 16.93
PTS: 5.4 (61.72%)
REB: 3.76
AS: 0.32
ST: 0.6
BS: 0.48
TO: 0.76
GM: 25