Nuotr.: Scanpix - Imago Images
Nuotr. Scanpix - Imago Images

Sudarytomis sąlygomis nepatenkinta Prancūzijos žaidėjų asociacija nusprendė imtis drastiškų pokyčių. Krepšininkai pranešė, jog nežais čempionato atkrintamosiose varžybose.

Nutarimas buvo priimtas tarp 10 komandų, kurios reguliariajame sezone turi potencialo užimti 8 arba aukštesnę vietą bei patekti į atkrintamąsias. 8 iš 10 komandų balsavo „už“ ir tik 2 nusprendė tęsti sezoną.

Pagrindinė boikoto priežastis – įtemptas tvarkaraštis. Nuo balandžio 1 dienos komandoms tenka žaisti kas 2-3 dienas ir anot Prancūzijos lygos žaidėjų asociacijos prezidento Amaros Sy, žaidėjai paprasčiausiai nebegali atlaikyti tokių fizinių krūvių.

„Iš vis dar tebežaidžiančių krepšininkų perspektyvos galiu pasakyti, kad mes tiesiog atrodome tarsi negyvi. Mes davėme pažadus, tačiau šioje sezono stadijoje tiesiog nebeturime jėgų“, – kalbėjo Sy.

Reguliariajame sezone komandoms liko sužaisti po 2-4 rungtynes, o atkrintamosios bus surengtos minuso sistema, kuomet pralaimėjusi komanda iškart baigia sezoną, o laimėjusi patenka į kitą etapą.

Prancūzijos pirmenybių finalas numatytas birželio 26 dieną.

Komentarai:
TT
:D įdomūs, liko kelios varžybos arba 2 savaitės, pagrindinės kovos ir nusprendžia boikotuoti...
2021-06-12
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.