Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Bene ryškiausias pastarojo meto Lietuvos krepšinio žurnalistas Donatas Urbonas jungiasi prie BasketNews komandos. Jo atvykimas žymi ir naujo, tarptautinio BasketNews projekto pradžią.

Nuo 2005 metų Lietuvos krepšinio gerbėjams puikiai pažįstamas ir vertinamas tinklalapis BasketNews.lt nusprendė pasukti į tarptautinius vandenis. Anglų kalba krepšinio naujienas, tinklalaides ir vaizdo medžiagą kursiantis naujas tarptautinis projektas apjungs talentingiausius Lietuvos ir Europos krepšinio žurnalistus.

Išskirtiniais rašytinės ir audiovizualinės žurnalistikos darbais Lietuvoje pasižymėjęs Urbonas bus vienas ryškiausių naujojo projekto veidų.

„Su BasketNews vyrukais žiniasklaidoje konkuravau daugiau nei dešimtmetį, bet visada gerbiau juos kaip stiprius oponentus dėl jų profesionalumo, kokybiškų darbų ir naujų įdomių idėjų, – sakė Urbonas. – Pastaraisiais metais BasketNews smarkiai augo, motyvavo savo inovacijomis ir tapo Lietuvos krepšinio bendruomenę telkiančiais namais. Be savo turimų asmeninių ambicijų, BasketNews nuveikti darbai ir jų alkis eiti į priekį man buvo kertiniai faktoriai jungtis prie būsimo projekto. Tikiu, kad su tokiu stipriu kolektyvu galime pasiekti užsibrėžtų tikslų.“

Urbonas darbuosis ir lietuviškoje tinklalapio versijoje, tęs savo autorinę tinklalaidę, kurios vienas pagrindinių partnerių bus „TV3 Sport“ komentatorius Rytis Vyšniauskas.

Angliškoje tinklalapio versijoje jo svečiais bus ryškiausi Europos krepšinio pasaulio svečiai – nuo trenerių ir krepšininkų iki žurnalistų.

„Žingsnis į tarptautinę rinką – iššūkis, kuris mūsų galvose brendo jau kurį laiką, – sakė BasketNews.lt redaktorius Jonas Miklovas. – Natūralu, kad tokio projekto įgyvendinimui reikia didžiausių talentų.

Donatas yra vienas ryškiausių ne tik Lietuvos, bet ir Europos krepšinio žurnalistų, kurio žinios, ryšiai ir gebėjimai yra vertinami ir gerbiami krepšinio pasaulyje. Tikime, kad ambicingos komandos vedamas projektas padės krepšinį padaryti įdomesnį Europoje.“

29 metų Urbonas Vilniaus universitete baigė žurnalistikos studijas, anksčiau dirbo tinklalapiuose „krepsinis.net“, „lrytas.lt“ ir „15min.lt“.

Daugiau apie naująjį BasketNews projektą visuomenei bus paskelbta birželio 28 d.

Komentarai:
Abdullah
ismeskit karoli dabar.
2021-06-15
+10
Atsakyti
Polis
poliarizuotojai kausto demesi
2021-06-15
-19
Atsakyti
Blogas Oras
Urbono sunku klausyti. Daug kalba, o mazai pasako. Pakenas daug įdomesnis. Uzkalti hales langai yra mano megstamiausias podkastas. tikiuosi, jad isliks. Uzpisa ziauriai Urbonas.
2021-06-15
-7
Atsakyti
Trys iš keturių žaliaskuriai ir tik vienas normalus, kur lygybė?
2021-06-15
+13
Atsakyti
15min
Tai Dabar Vietoi Urbonuso Jeigu Taip Roko Pakeno Pikenrolas Kleiza su stonkum Siendien su Adomaiciu
2021-06-14
+2
Atsakyti
As vairuoju kupa
Tiškevicius mldc yra. Padaro gyvesnius podkestus ir nuotaika pakele. Del Urbono cia tai bomba ir smagu tuo paciu. Geru ateinanciu darbu basketnews kolektyvui visam!
2021-06-14
-2
Atsakyti
Gedas
Pagarba.Geras ėjimas iš abiejų pusių.Laukiam gerų programų
2021-06-14
+5
Atsakyti
Wow
Butu vienas geriausias podcasto team apie kasy!!! Aisku be pono Tiskeviciaus, jis zmogus gal ir supranta apie kasy,bet tik prasiveria burna ir sudai tryksta.
2021-06-14
-7
Atsakyti
Rytietis
Dar klouna Adomaiti paimkit ir bus jau visas dream team!
2021-06-14
+5
Atsakyti
tiskevicius
nu blectvos +1 zmogus o podcastu 0 wtf ? gana ciulpt viens kitaip ir pyzdinat i aikste
2021-06-14
+8
Atsakyti
idomiai
geras! Urbonui isejus is 15min tik cia ir tebuvo tas "geresnis" variantas, kitur neisivaizduoju kur jis galejo eiti
2021-06-14
Atsakyti
Gera Chebra
o Tai palieka 15min jei Jungiasi prie Basketnews Sauni Bus Chebra
2021-06-14
+6
Atsakyti
siaip lekso, miklovo ir urbono bendras podcastas jei bus tai stipru, tikrai nuosirdziai ziuresiu. del tiskeviciaus tai siulau sukurti basketnews kids, kur jis animatorium dirbtu..
2021-06-14
+1
Atsakyti
Anonimas
tiskevic grynas gaidukas 30 kilu sverentis nuopisa
2021-06-14
-3
Atsakyti
PPPP
Pakyrejo Pakeno Provokaciniai Paklausimai
2021-06-14
+3
Atsakyti
Gaila kad nebeliks Urbonuso.Pakenui pirmam podkeste sekesi labai blogai,man uz ji pati nejauku pasidare,na belieka tiketis kad Rokas isivaziuos. Vis kilo klausimas kas cia vyksta,kaip su Urbonusu bus,na dabar viskas aisku.Bnews naikina konkuretus,dabar belieka klausyt jų podkestu,o cia yra tokiu veikeju kuriu nelabai norisi klausyt.Na idomu kaip cia bus,kaip seksis su anglekalbe auditorija.
2021-06-14
+7
Atsakyti
Tad
cia panasiai, kaip KD prir golden state prisijunge 😂
2021-06-14
-4
Atsakyti
G4
Nebloga komanda surinkta
2021-06-14
-11
Atsakyti
Anonimas
Podcastu neklausau, bet kiek konferenciju ziurejas po zaidimu, tai man urbonas patikdavo ir normalius klausimus visai uzduodavo, o labiausiai patinka tai jo anglu kalba.
2021-06-14
-7
Atsakyti
Anonimas
4 gaidziai
2021-06-14
-23
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.