Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Pirmąjį sezoną Kauno „Žalgirio“ gretose pergalingai užbaigęs vyriausiasis treneris Martinas Schilleris džiaugiasi iškovotais trofėjais ir jau pasinėrė į pelnytų atostogų malonumus.

Šį sezoną metami tritaškiai

42%
8,4
Pataiko: 8,4
Taiklumas: 42,1%
Vieta lygoje: 14
Geriausias pasiekimas: 18
Blogiausias pasiekimas: 1
Daugiausia pataiko: Marius Grigonis

Prieš trumpam palikdamas Kauną Schilleris kartu su „Žalgiris TV“ laidų vedėju Ryčiu Kazlausku aptarė savo pirmuosius metus Lietuvoje.

„Jausmas nuostabus. Pirmosios kelios dienos po sezono užbaigimo būna keistokos, nes emocijos nuslūgsta nuo šimto iki nulio. Reikia susivokti, kad nebėra treniruočių, nereikia ruoštis rungtynėms ir taip toliau. Atsikėlęs galiu užsiimti bet kuo, tačiau žinau, kad darbai netrukus ir vėl prasidės“, – teigė trumpoms atostogoms į Maljorką jau išvykęs treneris.

Schilleris pažymėjo, kad praėjusią savaitę pasibaigusioms „Betsafe–LKL“ atkrintamosioms varžyboms ruošėsi itin atsakingai.

„Man išėjo į naudą tai, jog esu naujas treneris lygoje. Man buvo ypač svarbu užtikrinti, kad komanda būtų pasiruošusi žaisti atkrintamosiose varžybose aukščiausiu įmanomu lygiu. Sakyčiau, kad kai kuriems čia ilgiau pabuvusiems žaidėjams reikėjo padėti susikaupti, nes jie jau nugalėję daugybę kartų, ir tikriausiai tai labai žmogiška. Tad kai kuriems žaidėjams reikėjo padėti iš naujo susikoncentruoti, – teigė Schilleris. – Vyrai atliko puikų darbą. Mane nustebino tai, kaip žaidėme, pamaniau, kad finaluose pajautėme žaidimą ir perkėlėme jį į aukštesnį lygį, tai buvo įspūdinga.“

Laimėjus Lietuvos čempionų titulą Schilleris ypatingai džiaugėsi iškovotu trofėjumi ir net buvo pasiskolinęs nugalėtojų taurę į savo namus.

„Viena savybė apie „Žalgirio“ vakarėlius, kurią išmokau, yra tai, jog kas įvyksta „Žalgirio“ rūbinėje, pasilieka „Žalgirio“ rūbinėje. Tačiau galiu atskleisti, kad su savimi buvau pasiėmęs čempionų taurę, kai vykau namo su taksi. Aš pasiėmiau ją pas save į namus, bet jau tą pačią dieną grąžinau į „Žalgirio“ areną“, – šviežiais prisiminimais dalijosi treneris.

Kalbėdamas apie tarpsezonio darbus Schilleris išskyrė vietas, kurias norėtų sustiprinti.

„Norėtume patobulėti tam tikrose sferose ir tuo pačiu metu išlaikyti stiprybes, kurias jau turime. Vienas iš dalykų, kuriuos norėtume patobulinti, yra gynyba tiek po krepšiu, tiek perimetre. Kitas dalykas yra padidinti tritaškių metimų skaičių, kadangi buvome komanda, šį sezoną Eurolygoje metusi mažiausiai tritaškių. Jei pataikysime daugiau tritaškių, surinksime daugiau taškų, tokia yra matematika. Bet nepradedi pataikyti daugiau tritaškių tiesiog paspaudęs mygtuką, tam reikia žaidėjų, kurie turėtų įgūdžių tą padaryti. Tai yra du esminiai dalykai, kuriais vadovaujamės kurdami savo viziją“, – teigė Schilleris.

Komentarai:
vizija aiski sito kolduno - uzduominuoti LKL vel, nenaudojant jaunimo aisku. Ir jaustis kazka pasiekus....
2021-06-14
+3
Atsakyti
cia kalba zmogus, kuriam ir 8-10 pergaliu eurolygoj su mareko visisku nusodinimu i suola, butu labai sekminga
2021-06-14
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.