Nuotr.: Ž. Vingelis
Nuotr. Ž. Vingelis

Lietuvos rinktinė tęsia pasiruošimą birželio 29 – liepos 4 dienomis „Žalgirio“ arenoje vyksiančiam olimpinės atrankos krepšinio turnyrui.

Mantas Kalnietis

Mantas  Kalnietis
Mantas  Kalnietis
MIN: 28.15
PTS: 8.72 (53.1%)
REB: 2.78
AS: 7.11
ST: 0.72
BS: 0.06
TO: 2.61
GM: 18

Su nacionaline ekipa jau sportuoja ir kapitonas Mantas Kalnietis. Paties žaidėjo teigimu, jo sugrįžimas ant parketo – jau netoli.

„Natūralu, kad po pusantro mėnesio nebėgiojimo, nesportavimo, be normalaus krepšinio su kontaktu yra nelengva, bet džiaugiuosi, kad čiurna taisosi į gerąją pusę ir kiekvieną dieną jaučiuosi vis geriau, – optimistiškai į situaciją žiūrėjo Kalnietis. – Procesas yra lėtas, nelabai malonus, bet tiesiog reikia jį išgyventi, praeiti ir kiekvieną dieną po truputį pridėti.“

Pasak įžaidėjo, Lietuvos rinktinės treniruotėse juntamas vis geresnis žaidimas, o prie to daug prisideda ir tie žaidėjai, kurie vėlai baigė sezonus bei dar nespėjo prarasti įgautos sportinės formos.

„Procesas juda. Jaučiasi, kad kai kurie vyrukai, kurie baigė sezoną neseniai, yra geroje formoje ir nėra ilgo įsivažiavimo, kaip ateiname kartais iš lauko po fizinio pasirengimo treniruočių. Judame į priekį, kaip visą laiką norisi, kad viskas vyktų greičiau, bet tiek žaidėjai, tiek treneriai patenkinti rezultatu ir vienas kito supratimu, kaip tas ryšys tarp mūsų gerėja. Bet visiems sąlygos vienodos“, – kalbėjo ilgametis rinktinės krepšininkas.

Žvelgdamas į tai, kokią rinktinę pavyko suburti šiemet ir matydamas komandos treniruočių procesą, Kalnietis išskyrė tai, kad šiemet tiek starto penkete, tiek ant suolo rungtynes pradedantys krepšininkai yra kone lygiaverčiai.

„Ne tik gynėjų grandis, taip galima sakyti apie visą sudėtį, ypač du žmones, kurie, ne paslaptis, turėtų būti puolime ašis. Ne tik gynėjai, bet ir visose pozicijose mes turime stiprių krepšininkų ir balansas tarp žaidėjų aikštėje ir sėdinčių ant suoliuko yra labai geras. Turime ilgą suolą, kas mums leidžia tikėtis daugiau energijos“, – rinktinės stiprybę įvardijo kapitonas.

Antradienį Lietuvos rinktinė sužais antrąsias kontrolines rungtynes. Šįkart lietuviams teks Rusijos rinktinės išbandymas. Rungtynės prasidės nuo 19.30 val., o bilietus į jas platina bilietai.lt

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metamos baudos

94%
15,0
Pataiko: 15,0
Taiklumas: 93,8%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 15
Blogiausias pasiekimas: 15
Daugiausia pataiko: Marius Grigonis