Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatai baigė pasiruošimą rungtynių ciklui Kinijoje ir Australijoje. Treniruočių stovykla baigėsi kontrolinėmis rungtynėmis su R.Butauto vadovaujamos Lietuvos jaunimo krepšinio rinktinės kandidatais, kuriose vyrų rinktinės kandidatai nugalėjo rezultatu 78:62.

Pirmadienį (07.11) Lietuvos krepšininkai išvyksta į Kiniją dalyvauti Keturių tautų taurės turnyruose Kinijoje bei Australijoje. Rinktinė taip pat pakviesta rungtyniauti pirmajame B.Stankovičiaus taurės turnyre, kuris vyks Kinijos sostinėje Pekine.

Prieš kelionę į Aziją „rinktine.lt“ kalbino Kinijoje ir Australijoje komandai vadovausiantį Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiojo trenerio asistentą Valdemarą Chomičių. Treneris liko patenkintas žaidėjų požiūriu į treniruotes.

„Antrą stovyklos dieną žaidėme draugiškas rungtynes su R.Kurtinaičio vadovaujama jaunių rinktine, kuri kitą dieną išvyko į Europos čempionatą. Tas rungtynes pralaimėjome dideliu skirtumu. Tai buvo labai teigiamas šokas. Aiškiai pamatėme savo trūkumus ir jau kitą dieną krepšininkai visai kitaip reaguodavo į pastabas bei kur kas atsakingiau atlikdavo užduotis. Kitose trejose rungtynėse komanda atrodė kur kas geriau“, – sakė V.Chomičius.

Paklaustas apie komandos uždavinius V.Chomičius teigė, kad šios kelionės pagrindinis tikslas – patikrinti žaidėjų pajėgumą ir jų galimybes padėti pagrindinei šalies rinktinei. „Kartu treniravomės tik dešimt dienų. Per tokį trumpą laiką reikėjo išmokti ir gintis, ir pulti, todėl, manau, žaisime gana ekstremaliomis sąlygomis. Bus matyti, kurie žaidėjai nepalūš ir sugebės atsiskleisti. Vienas, du, gal trys į Kiniją važiuojančios komandos žaidėjai tęs darbą su pagrindine rinktine“, – pasakojo komandos treneris.

V.Chomičius neišskyrė žaidėjų, kurie yra realiausi pretendentai į nacionalinę rinktinę. Treneris užsiminė, kad aktualiausios yra įžaidėjo ir vidurio puolėjo pozicijos.

Pasiteiravus apie lietuvių priešininkus Kinijoje ir Australijoje, komandos strategas išskyrė Kinijos rinktinę. „Nežiūrint į tai, kad kiniečiams nepadės Yao Mingas, manau, kad namuose jie atrodys galingai. Ypač dabar, kai jiems vadovauja Jonas Kazlauskas. Ne silpnesnės bus ir Puerto Riko bei Australijos komandos. Jų pajėgumu galėjome įsitikinti Olimpinėse žaidynėse. Manau, kad visi priešininkai nebus silpni, tačiau mūsų tikslas išlieka tas pats – laimėti kuo daugiau rungtynių", – teigė V.Chomičius.

Lietuvos rinktinei turnyruose Kinijoje ir Australijoje atstovaus šie krepšininkai: P.Čiukinas, S.Kuzminskas, A.Danusevičius, Š.Vėlius, M.Andriukaitis, T.Klimavičius, S.Serapinas, V.Pauliukėnas, E.Redeckas, M.Česnauskis, M.Lukauskis, G.Gustas ir V.Ginevičius. Komandos vyriausiajam treneriui talkins K.Kemzūra ir L.Šalkus.

Iš į stovyklą kviestų krepšininkų Lietuvoje liko T.Lydeka ir V.Danelius, kuris stovyklos metu gavo traumą. Pirmąsias rungtynes Lietuvos krepšininkai žais liepos 15 dieną.

Komentarai:
sutinku su shimaz'u
2005-07-11
+1
Atsakyti
mes laimesim, rinktine super, vezam ja i serbija?
2005-07-11
-1
Atsakyti
Nesąmonė kažkokia. Kas čia tokį debilizmą sugalvojo? Labai panašu į "trenerio" Sireikos braižą. Pinigų švaistymas. Surenka visas atliekas ir siunčia velnias žino kur Lietuvai atstovauti. Dar suprasčiau, jeigu palauktų kol baigsis visi jaunimo čempionatai ir 2 rinktinę suformuotų iš tų perspektyvių vaikinukų. Nuvežtų pasidegint į Australiją. Tai būtų jiems kaip dovana už sėkmingą (aš to tikiuosi) žaidimą. O dabar... Juk jiems ant maikių Lietuva bus parašyta. Gėda!!!
2005-07-11
-1
Atsakyti
Wiskas manau chia yra lb normaliai.. ish shitu "atletu" rinktinej zhais tik wienas arba du.. todel ash per daug neliudzhiu:))) swarbiausia kad wyrams auga tikrai puiki pamaina jauniu ir jaunimo rinktinese;)
2005-07-11
-3
Atsakyti
"Vaziuojam pasikraut malku nuo australu ir chajniku". Pas tuos zada ir Bogutas lygtais su Yao zaist.
2005-07-11
-3
Atsakyti
lietuva tikrai stipriai pasikraus nuo australu ir puerto riko ir gal kinieciu, nebent ir jie jaunimeli pasieme.Dauguma jaunimo is siauliu kaip nekeista..:)
2005-07-11
-3
Atsakyti
xe-xe, gera sudėtis:)) Šitie vadinami antra rinktine? Aš apakęs. Antroj rinktinėj turėtų žaist tie kas ateity gali į pirmą pretenduot, o ne tokie visai beviltiški kaip Vėlius, Klimavičius, Gustas, Česnauskis ir t.t.
2005-07-11
-6
Atsakyti
taj blyn, mes krepsinio salis, ar kiausiniu?Redeckas, shudeckas ir kiti ...blyn, nuvaziuos, gedos pridarys ir baigsis:(((atsimenu kaip Sakalai lose Baltijos lygoj su kazkuria estu ekipa ir likus nepilnaj minutej, pirmavo gal 4 puntais..deja, "driblingavo" kamuoly Redeckas:))per ta likusy laiko sugebejo pora kartu estokai is Redecko jy atimt ir laimet varzybas:))ka Kuzminskas ten daro? blyn, yra Urbonas dar!!!ko tas niekur nefiguruoja?man atrodo jis geresnis uz visus aukstus is sitos rinktines kartu sudejus:(((dziugu, kad dar nors kelias neblogas pavardes sarase matau!!!
2005-07-11
+3
Atsakyti
Gustas rulez
2005-07-10
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.