Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Lietuvos rinktinės į Tokijo olimpines žaidynes neatvedęs Darius Maskoliūnas traukiasi iš vyr. trenerio posto. Tai specialistas patvirtino vos pasibaigus rungtynėms su Slovėnija.

Fotogalerija

„Aš tikrai baigiau savo darbą rinktinėje, gaila, kad tokiu akcentu. Taip jau yra“, – po nesėkmės sakė Maskoliūnas.

Strategas taip pat sakė, kad jei galėtų atsukti laiką atgal, jis didelių pokyčių nebūtų daręs. 

„Dėl pasiruošimo, ką galima pakeisti? – retoriškai klausė Maskoliūnas. – Buvo datos, kokios buvo, mes negalėjome anksčiau pradėti dėl žaidėjų neturėjimo. Kas liečia dvyliktuką, ant karštųjų sunku pasakyti. Gal kažką būtume keitę ir t.t.“

„Manau, kad nelabai (būčiau kažką keitęs)“, – galų gale pridėjo Maskoliūnas.

Olimpinės atrankos turnyro Kaune finalą Lietuva pralaimėjo 85:96 ir pirmą kartą šalies nepriklausomybės istorijoje nepateko į olimpines žaidynes.

„Visų pirma sveikinimai Slovėnijai, o mes esame žiauriai nusivylę, nuvylėme daug žmonių Lietuvoje, nuvylėme fanus, kurie mus labai garsiai palaikė, – po dvikovos komentavo Maskoliūnas. – Kaip ir sakiau, mes, treneriai, priėmėme daug neteisingų sprendimų, kas liečia taktiką, todėl pralaimėjome.“

„Slovėnai buvo geresni, ypač puolime. Mus pražudė gynyba, praleidome beveik 100 taškų. Prastai sužaidėme trečią kėlinį, kai jie pataikė vieną metimą po kito.

Jie gynėsi žemu penketu ir mes negalėjome nugabenti kamuolio iki baudos aikštelės. Kaip ir sakė Mantas, liūdna, kad nelaimėjome namuose, bet kartu laimime, kartu ir pralaimime“, – pridėjo strategas.

Rungtynių žaidėjas
Luka  Doncic
EFF
41
Luka Doncic
Taškai 31
Taiklumas 13-23
Atkovoti kamuoliai 11
Rezultatyvūs perdavimai 13

Maskoliūnas taip pat pripažino, kad jo auklėtinius iš vėžių išmušė slovėnų pakeista gynyba.

„Jie labiau gynėsi iš priekio, momentais atrodė, kad tikrai nesudėtingos situacijos. Vienareikšmiškai vyrai nori geriau, kuo užtikrinčiau. Žinome, kur turime persvarą, kad kamuolys turi ten nueiti (į baudos aikštelę), bet kamuolys niekaip (iki aukštaūgių) nenueidavo. 

Galima analizuoti peržiūrėjus vaizdo įrašą, bet kas matėsi plika akimi, kad jie iš pradžių gindavosi vienas prieš vieną, o antroje pusėje pakeitė gynybą, ėjo iš priekio ir mes niekaip nesužaisdavome. Aišku, momentais būdavo neapgalvotų perdavimų. Žaidėjai, kurie turi mesti, net nežiūrėjo (į krepšį)“, – komentavo Maskoliūnas.

Lietuvos rinktinės strategas atkreipė dėmesį ir į tai, kad lietuviams sunkiai sekėsi stabdyti slovėnų pikenrolą.

„Jie prieš tai (vykusiose rungtynėse) nestatydavo užtvaros, o su mumis pradėjo statyti. 1-2 kartus buvome prigauti, bet pradėjome keistis ginamaisiais, lyg ir viskas susitvarkė.

Antroje pusėje vėl... Didelis neišgirsta, mažas nepasako ir iš to gaunasi nesusikalbėjimas, o nesusikalbėjimas mums kainuoja du taškus“, – sakė Maskoliūnas.

Maskoliūnas Lietuvos rinktinės strategu buvo paskirtas 2019 m. lapkritį. Per šį laikotarpį Lietuva oficialiose varžybose iškovojo septynias pergales ir patyrė tris pralaimėjimus: prieš Belgiją (65:86), Daniją (76:80) bei sekmadienio vakarą – Slovėniją (85:96).

Komentarai:
Aš tik noriu palaikyti Maskoliūną. Manau, kad kompetencijos treniruoti rinktinę tikrai daug turi. Sprendimai normalūs, sakyčiau, gal per trumpas pasiruošimo laikotarpis ir visa nauja sistema su tais fiba langais. Tokia sistema priimtinesnė visokioms Venesueloms, kur nėra gilus krepšinis ir nereikia didelių treniruočių. Europoje žaidžiama kitaip.
2021-07-05
-20
Atsakyti
BOSAS
Maskoliunas nera durnas, geras treneris, bet manau jam geriau but assistentu, nes truksta charizmos, gal yra baime rizikuoti arba tiesiog truksta isradingumo rungtyniu metu, kai sprendimai turi but priimami iskarto! Akivaizdziai atrode, kad didziausia klaida buvo zaisti abiem dideliais pries ju maza penketa, bet jeigu mes butume pabande isnaudoti didelius isradingiau, tai bent jau puolime tikrai galejom suzaist geriau. Matant kaip sabas valdo kamuoli, reikia pradet ataka sabuj paduotant kamuoli uz tritaskio linijos ir jam pabusent kol be kamuolio pora uztvareliu atlaisvintu zaidejus, tatda pasas ir JV pakiles i virsu isleidzia saba zemyn labai paprasta ir daug opciju, bet treneriai to nesugalvojo blt!
2021-07-05
-7
Atsakyti
cipsas
gedos turetumet. vietoj to, kad visa laika butumet visi vieningai palaike, dziaugesi pergale nors ir vieno tasko persvara, jei pralaimi, palaikyti ir duoti stimulo dirbti ir eiti pirmyn, tai viskas butu buve kitaip. garantuotai. dabar kaip kasdien tik purva pildami, rodydami kokie esat visi ekspertai geresni, nors dirbate visiskai nesusijusius darbus su krepsiniu, tik dar labiau bloginote situacija. kas per mada, zaidzia rinktine ir esti trenerius, zaidejus, pasirinkimus ir t.t. eikit i ju vieta ir jus galesit priiminet sprendimus, tada paziuresim kiek atlaikysit ir kiek padarysit. bet pirmiausia, kad ten papultumet turit daug zemese apsikti, net ir ta lentute padavinet ar pamakaluot kazka..ne Z pries ryta losia, kad sitiek loti reiktu ir lysti i sprendimu priemimus.
2021-07-05
+21
Atsakyti
gavo ir gerai nes donato motiejuno nepaeme ot gerai
2021-07-05
+5
Atsakyti
Sauletas
Nu vakar matesi kas supranta kasi,kad prapiso treneriai o ne zaidejai. Pasirinko pati blogiausia ir visiems nuspejama ir akivaizdu plana,kuriam slovenai ir ruosesi. Nu plius svogerizmo faktorius suveike,Jonas suolas-Domas zaisk nes tevas liepe,nu kaip LT be svogerizmo.Plius teisejai silpnoki,tai kazkiek irgi ismuse is veziu,dar su spaudimu ir psihologija nesusitvarke. Bet jeigu visus situos 12vyru atiduot i geru treneriu rankas,jie galetu siknas isspardyti daug kam pasaulyje ir as cia neperdedu! Geros dienos
2021-07-05
-1
Atsakyti
Anonimas
pralosem nes silpna komanda pas mus. taip turim Nba bokstus o kiti vidutiniokai, ir vienas pasiputelos kuris i Maskva vaziouos greit
2021-07-05
+3
Atsakyti
l0l
galetu paskui treneri pasitraukti ir kalnas. nulinis izaidejas paimtas uz praeities nuopelnus
2021-07-05
-13
Atsakyti
nu bet nx argi nebuvo aisku po pralaimejimu belgams danams ir estams kad jis yra niejam tikes jam oer auksta kartele yra LR treniruoti kodel reikejo laukti iki dabar kai prarandam kelialapi i Olimpiada. degu is 0ykcio viduje
2021-07-05
-17
Atsakyti
Anonimas
Pralosem, nes zaidem 2 dideliais. Ka jus norit ta sakykit. Siandieninis zaidimas turi buti greitas ir prasideti nuo gyneju. O kai per prievarta kisi kamuoli i baudos aikstele, sudas gaunasi.
2021-07-05
+16
Atsakyti
Slovėnai buvo geresnė komanda sekmadienį, reikia pripažint ir nusipelnė pergalės. Hateriams linkiu išmokt pralaimėt. Treneris negali už krepšininkus sumest baudų, todėl nekalkit prie kryžiaus ir neieškokit kaltų, pasižiūrėkit į veidrodį. Laimi ir pralaimi visa komanda, pagarba visiems, kurie atidavė save rinktinei!
2021-07-05
+12
Atsakyti
ok
paskaitai komentarus ir supranti kokie jus visi myzniai. Slovenai 2017 metu europos cempionai, matai pralosem varzybas europos chempams, kokia tragedija. Nieko, myzniai, ateis kitas treneris, galesite ta pacia daina dainuoti, tada ateis kitas ir t.t. Ismokite pralaimeti ir dziauktis pergalemis, nes Lietuvos rinktine tikrai nera top 3 pasaulio komanda, kad cia verktumet komentaruose. Ekspertai.
2021-07-05
-14
Atsakyti
x
vsa tauta nuo paskyrimo sakė , kad bus toks rezultatas. taip laimėjo pateko kitamet į europos čempionatą , bet tai matyt būtų padaręs betkuris iš 3 milijonų trenerių. federacija užsiliūliavo savo konforto zonoje. jei nebus rimtesnių pakeitimų mušim dugnus.
2021-07-05
+22
Atsakyti
Anonimas
Kas zino, kodel Kuzminskas ne karto nebuvo isleistas i aikste?
2021-07-05
Atsakyti
Anonimas
Tik priminsiu, kad zalgiris sita gryba mate kaip pagrindini treneri, o Adomaicio ne
2021-07-05
-17
Atsakyti
Anonimas
as nesuprantu, gi krepsinis yra zaidimas kuri zaidejai geriausiai vykdo atsipalaidave ir megaudamiesi zaidimu, o cia sistemos, visokios painios schemos teorijas nori idiegt:/ LT sudetis stipri gana, bet laisves kurybai visai neduota, zaidejai negali atsiskleist prie tokiu "treneriu"
2021-07-05
+2
Atsakyti
Anonimas
Kas negerai su kai kuriu žaideju psichologiniu nusiteikimu. Giedraičio mastymas. Atakos laikas į pabaiga turiu įmesti kamuolį DS.Atakos laikas baigėsi, bet as perdaviau kamuoli DS, užduotis mano padaryta, ir visas žaidimas toks kaip imesti kamuoli DS arba JV.
2021-07-05
-14
Atsakyti
Siulau susimesti visiems ant dar vienu krepsinio namu. Nes panasu jog su tokia federacija tik muziejuose galesime pasidziaugti lietuvos rinktines pergalemis.
2021-07-05
+7
Atsakyti
Anonimas
tuoj olimpiadoj bus tik 3×3 kase. reik pratintis, kad kase bųs be olimpiados apskritai ;)
2021-07-05
-6
Atsakyti
joks treneris neprivers zaisti komandos, turincios D-mo sindroma: LT rinktine, kaip bonusas prie busimos sutarties ir baime gauti nemokama trauma pries nauja sezona (akivaizdus pvz. Grigonis, is dalies kuzia ir maliulis, nors sitie du tiesiog ne rinktines lygio).
2021-07-05
+26
Atsakyti
po varzybu su danais turejo atsistot ir pasakyt, "atsiprasau vyrai, man neiseina, ieskokit kito". bet jis juk kabino makaronus apie saro sistema,o lkf kuri kontroliuoja procesa nepareikalavo atsakomybes uz toki prasta zaidima. dabar sumoketa kaina keleriopai didesne, pirma kart istorijoj per ziopluma nepateko i olimpiada. gal ir gerai jei po fiasko seks teisingi pokyciai, priesingu atveju tai taps norma ir 00uosius primins tik kino kronikos
2021-07-05
-19
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Lietuvos rinktinė
Slovėnijos rinktinė
48%
30/62
Metimai iš žaidimo
50%
35/70
34
Atkovoti kamuoliai
37
17
Rezultatyvūs perdavimai
20
4
Perimti kamuoliai
4
22
Pražangos
25
8
Prarasti kamuoliai
5

Rungtynių žaidėjai

Mantas  Kalnietis
14 PTS
5/11 FG
2/2 FT
Luka  Doncic
31 PTS
13/23 FG
4/5 FT
Lietuvos rinktinė
Keli žaidėjai
6 REB
Luka  Doncic
11 REB
10 DREB
1 OREB
Marius  Grigonis
6 AS
0 TO
34 MIN
Luka  Doncic
13 AS
2 TO
34 MIN
Arnas  Butkevičius
17 EFF
50% 2P%
100% 3P%
Luka  Doncic
41 EFF
67% 2P%
20% 3P%