Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Praėjusį sezoną Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA) nevengė paeksperimentuoti ir įvedė NBA įkrintamųjų formatą, kuris leido žemiau aštuntosios pozicijos esančioms komandoms pakovoti dėl vietos atkrintamosiose bei pratęsti kovą dėl čempionų žiedo.

Panašu, jog toks formatas pasiteisino: ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowski praneša, kad NBA žaidėjų asociacija liko patenkinta įkrintamosiomis bei pasisakė už tai, jog tokia sistema išliktų ir 2021-2022 metų sezone.

Jog kitą sezoną NBA klubai žais įkrintamosiose, dar nėra oficialu, tačiau Wojnarowski skelbia, jog liko tik formalumai: oficialiai įtvirtinti šį sprendimą lygos valdytojų tarybos nariai galės balsavimu.

Gegužę apie įkrintamųjų testinumą kalbėjo ir NBA lygos generalinis komisaras Adamas Silveris.

„Neslėpsiu, norėčiau, jog šis turnyras prigytų ilgam, – ESPN sakė Silveris. – Dėl to turiu įtikinti dvi puses. Viena – 30 komandų. Manau, kad jie tai palaiko. Aš suprantu tų komandų, kurios užėmė septintąsias vietas, nuotaikas, tai, kad jie po ilgo sezono dar turi žaisti turnyrą prieš atkrintamąsias. Tačiau komandos taip pat pastebi padidėjusį susidomėjimą per paskutinį mėnesį.

Kita pusė yra žaidėjai. Pavyzdžiui, vienas žaidėjas, esantis NBA žaidėjų komitete, vakar man sakė, kad įkrintamųjų turnyras jam labai patinka, tačiau jis taip pat mano, kad jis yra šiek tiek nesąžiningas. Pavyzdžiui, jeigu tu užėmei septintą vietą ir turėjai kur kas daugiau pergalių nei aštuntos vietos komanda, mintis, kad pralaimėjus dvejas rungtynes nepateksi į atkrintamąsias, yra nesąžininga.“

Pagal naująjį formatą, šį sezoną septintos ir aštuntos vietų komandos kovojo dėl septintosios pozicijos. Tuo metu 9-10 pozicijose likę klubai kovojo dėl šanso žaisti su 7-8 vietų poros pralaimėtoju dėl aštuntosios pozicijos.

Šį sezoną įkrintamosiose Rytų konferencijoje staigmenų užfiksuota nebuvo – Bostono „Celtics“ ir Vašingtono „Wizards“ liko atitinkamai septintoje ir aštuntoje pozicijose, tose pačiose, kaip ir reguliariajame sezone.

Vakarų konferencijoje Los Andželo „Lakers“ išsaugojo septintąją vietą, o reguliariajame sezone devinti likę Memfio „Grizzlies“ krepšininkai iš aštuntosios pozicijose išstūmė „Golden State Warriors“.

Vis dėlto ne visiems patiko sprendimas įvesti naują tvarką. Praėjusio sezono metu NBA žvaigždė LeBronas Jamesas negailėjo kritikos įkrintamosioms ir jas įvedusiems žmonėms.

„Tas, kuris sugalvojo tą mėšlą, turėtų būti atleistas, bet koks skirtumas“, – po vienų rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje pasisakė LeBronas.

Komentarai:
Anonimas
play in
2021-07-17
-3
Atsakyti
Anonimas
Tai viska laimek ir nebus bedu
2021-07-17
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.