Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Nigerijos rinktinės štabas suprojektavo komandos sudėtį, kuri jau sekmadienį pradės kovas Tokijo olimpinėse žaidynėse.

Galutinėje rikiuotėje – net aštuoni Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) rungtyniaujantys krepšininkai.

Tarp jų įtrauktas 2015 m. naujokų biržoje trečiuoju šaukimu pakviestas Jahlilas Okaforas, dabar priklausantis Detroito „Pistons“. Jam tai bus debiutas rinktinėje oficialiame turnyre.

Mike'as Brownas taip pat pasirinko Majamio „Heat“ atstovaujančią trijulę Gabe'ą Vincentą, KZ Okpalą ir Preciousą Achiuwą, Minesotos „Timberwolves“ krepšininką Joshą Okogie, Jutos „Jazz“ priklausantį Miye'ą Oni, Milvokio „Bucks“ atstovą Jordaną Nworą ir Sakramento „Kings“ narį Chimezie Metu.

Likę keturi krepšininkai – Ekpe Udoh (Bolonijos „Virtus“, Italija), Calebas Agada (Beer Ševos „Hapoel“, Izraelis), Obi Emegano (Fuenlabrados „Urbas“, Ispanija) ir Ike Nwamu (Samaros „Samara“, Rusija).

Nigerija olimpinių žaidynių B grupėje rungtyniaus su Australija, Italija ir Vokietija. Pirmasis mačas sekmadienį – su australais nuo 11.20 val. Lietuvos laiku.

Komentarai:
Anonimas
kodel jie visi zaidzia nigerijis rinktineje o ne lietuvos? kodel lkf neima pavyzdzio ir prancuzu ir nenaturalizuoja afrikos talentu? #laikaskeistiatspalvi
2021-07-20
-3
Atsakyti
overrated komanda.
2021-07-20
+10
Atsakyti
ozeexx
Oi gali pateikti netiketumu si komanda. Vien tai kad tiek NBA zaideju nors i vidutinioku daug ka reiskia.
2021-07-20
+7
Atsakyti
Bricks
Oho kokia jauna komanda ir kiek NBA grajoku. Geri ugiai, geri atletiskumai, anksciau ar veliau atsiras ir geras pg/sg, o taip pat reiktu ir kokio 210+ ugio - gal tokie balkiai ir nesiuolaikiski, bet vienas tikrai aukstas dar niekam niekada nepakenke.
2021-07-20
+11
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.