Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Panevėžio „Lietkabelio“ komanda jau šį ketvirtadienį dvikova su „Šilute“ pradės draugiškų rungtynių ciklą.

Vyriausiasis treneris Nenadas Čanakas nusprendė pasiruošimą sezonui pradėti anksčiausiai iš visų „Betsafe-LKL“ klubų – pirmoji treniruotė buvo surengta rugpjūčio 12-ąją. Pats strategas interviu „kklietkabelis.lt“ teigė, kad laiko reikia, kadangi komandoje yra septyni nauji žaidėjai.

Čanakas taip pat kalbėjo apie vasaros darbus, norą prailginti žaidėjų suolą, naują Europos taurės formatą bei tikslus artėjančiame sezone.

– Kaip praleidote vasarą?
– Tai buvo pakankamai trumpa vasara, kadangi sezoną baigėme vėlai, o pasiruošimą pradėjome jau rugpjūčio viduryje.

– „Lietkabelis“ pirmas Lietuvoje pradėjo pasiruošimą sezonui. Kodėl taip anksti?
– Pirmas mačas rugsėjo 18-ąją, tad pasiruošimui turime 5 savaites, todėl nemanau, jog pradėjome per anksti. Esame nauja komanda ir mums reikia laiko tam, kad susistyguotume savo žaidimą.

– Ar Lietuva jums jau tapo antraisiais namais?
– Taip. Vos atvykęs važiavau iš Vilniaus į Panevėžį ir jausmas buvo toks, kad grįžau ne po dviejų mėnesių, o po dviejų dienų. Tik šiek tiek galėtų būti šilčiau, nes Serbijoje dar 35 laipsniai karščio, o Lietuvoje – gerokai vėsiau (juokiasi).

– Kas buvo sunkiausia šią vasarą, kai komplektavote sudėtį?
– Turiu būti sąžiningas – nepadarėme visko, ką buvome užsibrėžę, tačiau surinkome geriausią įmanomą sudėtį pagal mūsų biudžetą ir norimus žaidėjus. Turime 12 krepšininkų, kurie visi gali eiti ir žaisti. Sezone laukia daugiau kaip 50 rungtynių, todėl buvo labai svarbu turėti ilgesnį atsarginių žaidėjų suolą nei jis buvo praėjusiame sezone.

– Gynėjų grandis suburta itin jauna.
– Radičevičiui yra 27-erių, todėl turi pakankamai patirties. Žemaitis taip pat nėra nepatyręs žaidėjas. Taip, jis nėra žaidęs tokiame lygyje ir jam gali reikėti laiko tam, kad adaptuotųsi. Karolis Giedraitis pas mus jau yra žaidęs, Dovydas atvyko iš Ispanijos lygos. Mes turėsime daug energijos, kurią suteiks gynėjai, o patirties duos aukštaūgiai.

– Ar komandos žaidimas labai skirsis nuo to, koks buvo praėjusiame sezone?
– Ne. Manau, kad turime tęsti ta pačia kryptimi. Noriu kontroliuoti žaidimą ir išnaudoti savo aukštaūgius. Orelikas yra žaidęs aukščiausiame lygyje ir jis mums tikrai daug padės. Norime turėti balansą tarp žaidimo baudos aikštelėje ir ties perimetru.

– Ar tikitės, kad Orelikas žais panašiai kaip Šakičius, kuris buvo kūrėjas iš „ketvirto numerio“ pozicijos?
– Taip, būtent to ir tikimės. Norime, kad jis būtų mūsų antras įžaidėjas, o kartais – net ir pirmas, ką darė Željko. Orelikas puikiai supranta krepšinį, gerai mato aikštę ir yra itin patyręs.

– Naujas Europos taurės formatas – palankus „Lietkabeliui“?
– Mums tai tikrai palankus. Galbūt „Partizan“ ar kitoms ekipoms ir nelabai. Turime galimybę patekti į kitą etapą ir laukia ilgas reguliarusis sezonas. Bus laiko tobulėti ir eiti į priekį. Manau, kad galime patekti į aštuntfinalį.

– Kokie tikslai artėjančiam sezonui?
– Esu čia ketverius metus ir būtų kvaila sakyti, kad eisime nugalėti „Žalgirį“. Norime būti finale LKL ir KMT bei patekti į kitą etapą Europos taurėje.

– Ar serbams buvo didelis nusivylimas, kad jie liko be olimpiados?
– Taip, galbūt net didesnė tragedija nei lietuviams, kadangi tikėjimas buvo itin didelis. Žaidėme namuose ir prieš italus, kurie neturėjo kelių svarbių žaidėjų. Serbija sužaidė blogas rungtynes, todėl į olimpiadą nepateko. Tai buvo labai didelis nusivylimas visiems.

– Ką palaikėte olimpiadoje?
– Slovėniją. Ji žaidė puikiai. Gerai pažįstu trenerį, Žiga Dimecas rungtyniavo mūsų komandoje. Noriu juos pasveikinti su užimta 4 vieta.

„Lietkabelio“ sudėtis:

Panevėžio „Lietkabelis“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Nikola Radičevičius (naujiena) 27 194
PG Kristupas Žemaitis (naujiena) 25 192
SG Dovydas Giedraitis (naujiena) 20 193
SG Karolis Giedraitis (naujiena) 23 194
SF Panagiotis Kalaitzakis (naujiena) 22 200
SF Tadas Vaičiūnas (naujiena) 22 200
SF Vytenis Lipkevičius 32 198
PF/SF Gediminas Orelikas (naujiena) 31 200
PF Grantas Vasiliauskas (naujiena) 22 204
PF/C Kaspars Berzinš (naujiena) 35 213
C Gabrielius Maldūnas (naujiena) 28 204
C Džordže Gagičius (naujiena) 30 211
Treneris Nenadas Čanakas (naujiena)
Sutartys
baigėsi:
Kyle'as Vinalesas (negrįš), Paulius Valinskas (negrįš), Marius Valinskas (negrįš), Gytis Masiulis (negrįš), Paulius Poška (negrįš), Erikas Venskus (negrįš), Margiris Normantas (negrįš)
Domina: Komplektacija baigta
Komentarai:
Juozas
eina is savivaldybes tokios zinios kad paneevezys rimtai planuoja zaisti kedainiu arenoj, butu geda
2021-08-24
-5
Atsakyti
Savas
yra kaip yra, komandos tikri sirgaliai toliau tiki ja, o jau kaip pavyks - taip ir bus. Kad sudėtis prastoka, juk dėl to nepradėsi sirgti už kokius šiaulius ar jonava
2021-08-24
+6
Atsakyti
Anonimas
pasiteisinimai jau yra
2021-08-24
+4
Atsakyti
exo
nu sekmės Nenadai šiame sezone
2021-08-24
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.