Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Mantas Kalnietis dar kartą sugrįžo į Kauno „Žalgirį“ ir, kaip sakė pats, veikiausiai jam tai bus paskutinė karjeros stotelė.

Atviroje laikinosios sostinės komandos treniruotėje 34-erių įžaidėjas neslėpė apie artėjančią karjeros pabaigą, tačiau taip pat pabrėžė, jog yra nusiteikęs į komandos žaidimą įnešti svarų indėlį.

„Džiaugiuosi grįžęs namo, čia yra mano pirma ir greičiausiai paskutinė komanda, – teigė Kalnietis. – Vis tik, kaip ir sakiau anksčiau, norisi atvažiuoti ne tik karjeros užbaigimui, bet ir padėti komandai.“

„Be abejo, pačioje komandoje yra šeimos ir bendruomenės pojūtis. Net ir tuomet, kai nebuvau komandoje, palaikiau ryšį su žaidėjais ir darbuotojais. Ir, aišku, yra išskirtinės sąlygos sportuoti. Turbūt Europoje iki šiol nelabai kas gali tuo pasigirti“, – pridėjo įžaidėjas.

Užsiminus apie darbą treniruotėse, Kalnietis teigė, jog viskas vyksta pagal planą. 

„Nuotaikos darbinės, keli pirmi pratimai buvo sunkūs, tai kojos sunkios, pavargę, bet tai yra natūrali šio proceso dalis ir važiuojame pagal planą“, – trumpai esamą situaciją apibūdino Kalnietis.

Paklaustas apie asmeniškai keliamus tikslus prieš artėjantį sezoną, Kalnietis teigė, kad koncentruojasi į komandą.

„Pagrindinis tikslas – padėti komandai ir stengsiuosi prisidėti prie bendros komandos sėkmės bei žaidimo“, – teigė įžaidėjas.

„Dabar vertinti komandos sudėtį yra gan sudėtinga, nes pasikeitė nemažai žaidėjų. Galbūt galima įžvelgti tam tikrų tendencijų vienoje ar kitoje pozicijoje, bet viską atsakys komandos žaidimas aikštelėje, o ant popieriaus gali vertinti kiek nori“, – pridėjo Kalnietis.

Mantas Kalnietis

Mantas  Kalnietis
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: PG
Amžius: 34
Ūgis: 196 cm
Svoris: 89 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

Tuo metu Tyleriui Cavanaugh atvykimas į „Žalgirį“ taip pat yra sugrįžimas. Tiesa, ne į Kauną, bet Eurolygą.

„Viskas yra puiku, čia esame beveik dvi savaites. Su žmona bandome apsiprasti prie miesto, – įspūdžiais dalijosi amerikietis. – Aš pats bandau įsilieti į komandą, tačiau viskas yra gerai – buvau pasitiktas išskėstomis rankomis, taigi nekantrauju pradėti naująjį sezoną.“

Puolėjas taip pat teigė, kad bus pasiryžęs daryti viską, jog „Žalgiris“ skintų pergales.

„Esu tiesiog laimingas būdamas čia, šios puikios organizacijos dalimi. Esu nusiteikęs padaryti viską, ką tik reikės, jog laimėtume, nes pergalės – svarbiausias dalykas. Taip pat per šiuos metus noriu patobulėti kaip žaidėjas“, – dėstė Cavanaugh.

Paklaustas, ką jam sako „Žalgiris“, Cavanaugh prisiminė skaudžią išvyką į Kauną, kai dar vilkėjo Berlyno ALBA marškinėlius.

„Taip, tikrai esu girdėjęs apie „Žalgirį“, prieš dvejus metus žaidžiau Berlyne. Atvykome į Kauną, minia buvo nuostabi ir mes pralaimėjome dideliu skirtumu. Apie organizaciją girdėjau tik geriausius žodžius iš daug krepšininkų bei krepšinio žmonių.

Kai gavau galimybę prisijungti prie „Žalgirio“, su agentu per daug nesvarstėme ir iš karto pasinaudojome tokiu šansu“, – užbaigė Cavanaugh.

Martino Schillerio komentaras:

Artūro Milaknio komentaras:

Komentarai:
djgaffer
Smagu vėl matyti Žalgirį besiruošiantį sezonui.Vasara greitai praėjo,atėjo laikas vėl kibti į darbus.Sezonas ilgas laukia,bet džiugu,kad sudėtis šiemet labai lygi.Iškritus vienam žaidėjui,jį lengvai kitas gali pakeisti.Gal tik jaunimo daugiau norėtųsi,nes vienintelis Marekas yra.Na,dar Rubštavičius kartais pasijungs.Anksčiau daugiau jo būdavo,bet tiesiog tokia strategija,pergalių reikia čia ir dabar.To ir lauksim.
2021-08-25
-4
Atsakyti
galetu kas is zurnalistu paklaust, ar artejant pensijai ruosiates ismokti normaliai varytis kamuoli
2021-08-25
-1
Atsakyti
tv3 zurnalisto mikrafas 😂
2021-08-25
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.