Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

San Antonijaus „Spurs“ vyriausiasis treneris Greggas Popovichius atidavė duoklę ketvirtadienį anapilin iškeliavusiam Dušanui Ivkovičiui.

„Dušanas Ivkovičius buvo krepšinio pasaulio ikona, – „Spurs“ pranešime cituojamas Popovichius. – Jis turėjo didesnę nei gyvenimas asmenybę ir buvo išskirtinis krepšinio meistras.“

„Mano laikas su Duda tiek Europoje, tiek JAV visada buvo užpildytas nuostabiais momentais ir žiniomis, kurios buvo nepakartojamos. Šiuo sunkiu momentu išreiškiu nuoširdžią užuojautą jo žmonai Nenai bei visai likusiai šeimai“, – pridedama pranešime.

Ivkovičius treneriu dirbo 1968-2016 metais. Jo treniruojama Jugoslavijos rinktinė triskart tapo Europos čempione, sykį laimėjo pasaulio čempionatą, tapo Seulo olimpinio žaidynių sidabro laimėtoja.

Vadovaujant Serbijos nacionalinei komandai, 2009 metais Ivkovičius iškovojo Europos čempionato sidabrą.

Ivkovičius po tris kartus yra tapęs Graikijos ir Rusijos lygų čempionu, keturis sykius laimėjo Graikijos taurę. 

Specialistas taip pat yra Koračo taurės, Europos taurės, Saportos taurės, Turkijos taurės ir Rusijos taurės nugalėtojas.

Jo paskutinė karjeros stotelė buvo Stambulo „Anadolu Efes“, kuriai vadovavo 2014-2016 metais. Prieš tai Ivkovičius treniravo tokias komandas kaip Maskvos „Dinamo“, Maskvos CSKA, Atėnų AEK, Atėnų „Panionios“, Salonikų PAOK, Salonikų „Aris“ ir Belgrado „Partizan“.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.