Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Billy Baronas dabar yra vienas iš pagrindinių Sankt Peterburgo „Zenit“ žaidėjų, tačiau 2014 metais jis savo karjerą Europoje pradėjo Lietuvoje, Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandoje.

Billy Baron

Billy   Baron
Komanda: Sankt Peterburgo Zenit
Pozicija: SG, PG
Amžius: 30
Ūgis: 188 cm
Svoris: 88 kg
Gimimo vieta: JAV

Iš visų komandų, kuriose žaidė Baronas, „Lietuvos rytas“ paliko neišdildomą pėdsaką dėl įvairių priežasčių. 2014 metais klubas pasirašė sutartį su treneriu Virginijumi Šeškumi. Deja, Šeškus negalėjo tiesiogiai bendrauti su žaidėjais iš JAV dėl prastų anglų kalbos žinių. Dėl to Baronui teko praleisti daugybę rungtynių.

Prieš keletą metų Baronas atskleidė, kad Šeškus paprašė savo asistento pasiruošimo ciklo pradžioje perduoti, jog nesuteiks jam daug žaidybinio laiko, nes negali su juo laisvai susikalbėti. Interviu su portalo Basketnews.com krepšininkas dar kartą prisiminė šį sunkų laikotarpį Lietuvoje.

„Taip, manau, kad pradėti karjerą Europoje ir galbūt per pirmąsias dešimt dienų išgirsti tokį pasakymą yra tikrai sunku, – patirtimi dalijosi Baronas. – Tai buvo pirmas kartas, kai buvau toli nuo savo šeimos. Į krepšinį rėmiausi kaip į dalyką, kuris palengvins būvimą čia, suteiks komforto. Aš sau pasakiau, kad keliauju po pasaulį žaisti krepšinio. Vienintelis dalykas, su kuriuo buvau susipažinęs, buvo krepšinis.

Išgirsti tokį pasakymą buvo labai sunku. Taigi, aš turėjau gilintis ir mokytis, pažvelgti į save veidrodyje ir pasakyti, kad stengsiuosi kažko išmokti iš šios situacijos, nors, tiesą pasakius, tais metais maniau, kad galbūt tai yra ne man. Aš nežaidžiau ir to nesupratau, nes sunkiai dirbau, gerai atrodžiau treniruotėse, bet rungtynėse taip ir nežaisdavau.“

Atstovaudamas „Lietuvos rytui“ Baronas Lietuvos krepšinio lygoje ant parketo vidutiniškai praleisdavo po 11 minučių ir rinko po 5,7 taško, 1,5 atkovoto kamuolio, 1,4 rezultatyvaus perdavimo bei 4,4 naudingumo balo.

Šis laikotarpis Lietuvoje Baroną privertė susimąstyti apie tolimesnę krepšininko karjerą.

„Turbūt tai pats keisčiausias dalykas, nes tai iš tikrųjų privertė mane pagalvoti, kad tais metais turiu nustoti žaisti krepšinį. Nežinojau, ar galiu žaisti, nes buvau tiesiog nelaimingas. Neturėjau su savimi nieko, net tuometinės merginos, kuri dabar yra mano žmona. Aš ten buvau vienas ir mąsčiau, kad tai nėra šaunu. Jei aš nežaidžiu, kodėl aš kada nors norėčiau tai daryti. Tačiau tas momentas mane labiau nei bet kada paskatino įrodyti, kad šis treneris klysta.

Kitais metais Belgijoje aš sau pasakiau, kad reikia grįžti prie darbo. Man nerūpi, jei manote, kad nemoku žaisti, aš parodysiu kitiems, kad galiu. Tai padarė mane psichologiškai stipresniu. Žinojau, kad mano tikslas visada buvo patekti į Eurolygą. Taigi, aš pagalvojau sau: „Žinai ką? Tu neleisi man žaisti? Galų gale aš pateksiu į Eurolygą ir priversiu tavęs to gailėtis!“ – savo patirtimi dalinosi Baronas.

Krepšininkas taip pat atskleidė, jog Vilnius nebuvo vienintelė vieta, kur jam reikėjo gūžčioti pečiais.

„Belgrade aš susidūriau su keistomis situacijomis, atmosfera ir daiktais, kaip žiebtuvėliai, kurie buvo metami į aikštę. Tokios keistos situacijos iš tikrųjų tampa įprastomis. Keista, kai esi ten truputį. Tačiau niekas taip nebestebina, nes Europoje esu beveik aštuonerius metus“, – sakė Baronas.

Visą interviu rasite čia.

Komentarai:
Mucha
būt ėdes lasinius but leista žaist..neėde va ir pasekmės
2021-09-25
+4
Atsakyti
O ko cia stebetis? Nepasiseke zmogui kad pateko i tokia smirdancia bei degradavusia organizacija. Jo brolis paskui irgi spjaudesi sitoje irstvoje.
2021-09-24
-2
Atsakyti
Nu bl, kai nuvaro i Ispanija ir treneris tik ispaniskai kalba, viskas ok. Ismoksta per kelis menesius. O cia jam sokas.
2021-09-23
+4
Atsakyti
djgaffer
Kažką čia Baronas jau paisto.Pats sako,kad rungtynėse nežaisdavo,bet jo žaidžiamų minučių vidurkis buvo 11.Reiškias žaidė.Kitas dalykas,Šeškus sakė,kad neduos jam daug žaidybinio laiko,tai tą ir padarė.Bet nebuvo juk taip,kad Baronas visai nežaidė,kaip pats čia savo interviu sako.Bando spalvas sutirštinti ir tiek.
2021-09-23
+3
Atsakyti
Politiškai nekorektiškas tipas
Pats kaltas, per tiek laiko galėjo lietuviškai išmokt, ir Vrgį būtų supratęs ir minučių gavęs
2021-09-23
-4
Atsakyti
Anonimas
virgis vos neprazude talento😂
2021-09-23
+4
Atsakyti
tomygun
Ziauru ir skaudu. Kada Rytule atsigaus :(
2021-09-23
+2
Atsakyti
Lvl
toks nevaikiskas akmuo i Virgio darza
2021-09-23
+14
Atsakyti
Reik tik įsivaizduot koki šoką patyrė vargšas Bilis.
2021-09-23
-2
Atsakyti
Coach Shesh
Billy, shoot trajakas b*et!
2021-09-23
-8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.