Nuotr.: Monako Basket Twitter
Nuotr. Monako Basket Twitter

Artėjančiame 2021-2022 metų Eurolygos sezone turėsime jau seniai nematytą lietuvių skaičių – užsienyje stipriausių Europos pirmenybių klubų marškinėlius vilkės 7 krepšininkai iš Lietuvos.

Rokas Giedraitis

Rokas  Giedraitis
Komanda: Vitorijos Baskonia
Pozicija: SF, SG
Amžius: 29
Ūgis: 200 cm
Svoris: 88 kg
Gimimo vieta: Tauragė, Lietuva

Tokio gausaus lietuvių kraičio Eurolygoje nebuvo nuo pat 2013-2014 m. sezono, kai pajėgiausiame žemyno turnyre žaidė 10 tautiečių.

Jau mažiau nei po savaitės, rugsėjo 30-ąją, prasidės naujasis Eurolygos sezonas. Pirmose sezono rungtynėse aikštelėje pasirodys ir Donatas Motiejūnas, kai jo atstovaujama „Monaco“ ekipa susikaus su Atėnų „Panathinaikos“ komanda.

BasketNews apžvelgia lietuvių pasirodymus ruošiantis Eurolygos sezonui.

Donatas Motiejūnas – „Monaco“

Pasiruošimo sezonui metu „Monaco“ sužaidė 8 rungtynes, iš kurių laimėjo 5.

30-ies vidurio puolėjas vidutiniškai rinkdavo po 11,8 taško. Tiesa, statistika iš dvejų rungtynių nėra pateikiama, tad šie skaičiai nėra visiškai tikslūs.

Motiejūnas aikštelėje praleisdavo iki 20 minučių, tačiau gana sėkmingai jas išnaudodavo fiksuodamas dviženklį taškų vidurkį. Motiejūnas kartu su naująja komandos žvaigžde Mike'u Jamesu sužaidė tik vieną mačą.

Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis – Vitorijos „Baskonia“

Vitorijos „Baskonia“ – viena iš dviejų komandų Eurolygoje, kuriai atstovauja du krepšininkai iš Lietuvos.

Pasiruošimo sezonui metu baskų klubas sužaidė 6 rungtynes, iš kurių laimėjo 4.

Tarp rezultatyviausių komandoje buvo ir šią vasarą pasiūlymų iš NBA turėjęs Rokas Giedraitis. 29-erių krepšininkas aikštelėje vidutiniškai praleisdavo 25 minutes ir rinkdavo po 12 taškų bei 10,5 naudingumo balų.

Tadas Sedekerskis nepasižymėjo tokiu rezultatyvumu, tačiau šis puolėjas dažniausiai aikštelėje atlieka visai kitas užduotis. 23-ejų krepšininkas žaidė visose draugiškose rungtynėse ir per 23 minutes fiksavo 4,6 pelnyto taško bei 5,5 atkovoto kamuolio vidurkį.

Marius Grigonis – Maskvos CSKA

Naują karjeros etapą pradedantis Grigonis baigė pirmąjį pasiruošimą sezonui vilkint Rusijos klubo marškinėlius.

Neskaitant pirmųjų rungtynių, kuriose CSKA žvaigždynas susitiko su Norilsko miesto lygoje rungtyniaujančiais vyrais, Rusijos klubas iš viso sužaidė 8 draugiškus mačus ir per juos patyrė tik vieną pralaimėjimą.

27-erių gynėjas nepraleido nė vienų rungtynių ir per vidutiniškai 17 aikštėje praleistų minučių rinko po 8,6 taško, 1,6 atkovoto kamuolio, 1,3 rezultatyvaus perdavimo ir 6,3 naudingumo balo.

Rokas Jokubaitis„Barcelona“

Ši vasara Jokubaičiui buvo kupina įspūdžių – atstovavimas Lietuvos rinktinei olimpiniame atrankos turnyre, šaukimas NBA naujokų biržoje, žaidimas vasaros lygoje ir prisijungimas prie lietuviškosios „Barcelonos“.

Katalonų klubas pasiruošimo sezonui metu sužaidė 6 rungtynes, iš kurių laimėjo 4. Pralaimėjimus komanda patyrė Katalonijos lygos bei Ispanijos Supertaurės finaluose.

Jokubaitis dalyvavo visose pasiruošimo rungtynėse ir per jas vidutiniškai rinkdavo po 6 taškus.

Jaunojo gynėjo žaidimas gana stipriai svyruodavo. Vienose rungtynėse Jokubaitis būdavo naudingiausias komandos žaidėjas su 17 naudingumo balų, kitose – be taškų ir su minusiniu naudingumo balų skaičiumi.

Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis – Sankt Peterburgo „Zenit“

„Zenit“ – antroji komanda Eurolygoje, kuri savo sudėtyje turės du lietuvius.

Sankt Peterburgo ekipa pasiruošimo sezonui cikle sužaidė 9 draugiškas rungtynes ir pasiekė 6 pergales.

Į Eurolygą sugrįžtantis Kuzminskas sužaidė 7 draugiškas rungtynes, tačiau viename mače nebuvo pateikiama krepšininkų statistika. 31-erių krepšininkas pasiruošimo sezonui metu fiksavo 7 taškų vidurkį.

28-erių Gudaitis, kaip ir Kuzminskas, žaidė septyneriose rungtynėse ir per 6 iš jų pelnydavo po 6 taškus bei atkovodavo po 3,3 kamuolio.

Pirmojo Eurolygos turo tvarkaraštis:

Ketvirtadienis, rugsėjo 30 d.
20:00    
21:05    
21:30    
21:45    
Penktadienis, spalio 1 d.
19:00    
20:45    
21:00    
21:00    
22:00    
Komentarai:
Jtk
nieko gero, kai geriausi puolime, bet bendram +- yra blogiausi savo komandose, kai jos zaidzia. jeigu jsu toks gerss tai būk lyderis ir cementuok ne tik puolimą
2021-09-25
+4
Atsakyti
Anonimas
Nesuprantu kodel Moskvicius nemini rinktinej Gudaicio?
2021-09-24
-4
Atsakyti
A.
Viskas liuks, tik komandų turinčių bent po 2 lietuvius Euro lygoje daugiau nei 2 (pamirštas Žalgiris :)
2021-09-24
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.