Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Neseniai pasibaigęs tarptautinis 3x3 krepšinio sezonas Lietuvai buvo dar kaip niekada sėkmingas – gerus rezultatus demonstravusios nacionalinės šalies rinktinės pakilo į aukščiausias reitingo vietas istorijoje.

Šiuo metu pagal bendrą vyrų ir moterų rinktinių reitingą Lietuva užima antrąją vietą pasaulyje – vyrų rinktinė rikiuojasi 2–oje vietoje, nusileisdama tik Serbijai, moterys – 12–oje vietoje. 

Svarbu paminėti, jog auganti jaunoji 3x3 krepšininkų karta taip pat dominuoja pasaulyje. U23 3x3 vaikinų rinktinė rikiuojasi pačiame reitingo viršuje, U23 merginų rinktinė užima 8–ąją vietą. 

Kalbėdamas apie Lietuvos rezultatus, 3x3 asociacijos kūrėjas Rolandas Skaisgirys džiaugėsi pozityviais ženklais.

„Tai – kelias į Paryžių. Ir šis teiginys nereiškia pagyrų, nors rezultatas pasauliniame kontekste jau yra geras. Tiesiog visas mūsų ir partnerių atliekamas darbas iki pat 2024–ųjų bus orientuotas būtent į šį tikslą“, – teigė Skaisgirys.

Jeigu kvalifikacija į olimpines žaidynes būtų vykdoma šią akimirką, Lietuva dėl aukšto reitingo į OŽ patektų be papildomos atrankos.

Individualūs žaidėjų reitingai taip pat solidžiose vietose – Lietuvos 3x3 vyrų rinktinės lyderis Aurelijus Pukelis bendrame vyrų reitinge užima 12-ąją vietą, U23 vyrų reitinge Eimantas Žilius rikiuojasi 6-oje vietoje, U23 moterų reitinge Martyna Petrėnaitė yra trečia.

Komentarai:
eee
bandau suprast kaip nepatekus į olimpiadą dar tais pačiais metais galima turėti 2 reitingą pasaulyje
2021-09-25
+3
Atsakyti
Test
test
2021-09-25
+2
Atsakyti
Braliukai
🇱🇹🏀🙏👍
2021-09-24
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.