Nuotr.: Kyle Terada-USA TODAY Sports
Nuotr. Kyle Terada-USA TODAY Sports

Skiepytis nuo COVID-19 atsisakantis „Golden State Warriors“ vedlys Andrew Wigginsas nesulaukė malonės prašydamas religinės išimties.

Andrew Wiggins

Andrew  Wiggins
Pozicija: SF, SG
Amžius: 26
Ūgis: 203 cm
Svoris: 91 kg
Gimimo vieta: Torontas, Kanada

NBA ir San Fransisko visuomenės sveikatos centras oficialiai paskelbė, jog krepšininko prašymas buvo atmestas. 

Remiantis San Fransiske priimta COVID-19 tvarka, didžiuosiuose uždaruose renginiuose gali dalyvauti tik pasiskiepiję asmenys. Dėl šio nutarimo nevakcinuotas Wigginsas negalės žaisti „Warriors“ namų rungtynėse.

„Pagal galiojančią tvarką nepasiskiepijęs asmuo negali patekti į patalpą, nežiūrint į priežastis, dėl kurių jis nėra vakcinuotas ar negali išpildyti šio reikalavimo, net jei jam taikoma medicininė ar religinė išimtis, – rašoma San Fransisko visuomenės sveikatos pranešime spaudai. – Šis nutarimas galioja visiems didžiuosiuose uždaruose renginiuose pasirodantiems asmenims, kuriems taikomas skiepijimosi reikalavimas.“

Wigginsas praėjusį sezoną NBA vidutiniškai rinko po 18,7 taško, 5 atkovotus kamuolius ir 2,3 rezultatyvaus perdavimo.

26-erių krepšininko pataikymas iš žaidimo buvo geriausias karjeroje – 47,7 proc., o iš toli – 38 proc.

Wigginsas dar kovą patikino, kad neketina skiepytis, tačiau savo motyvų nepateikė viešai. Nickas Friedellas iš ESPN ketvirtadienį skelbė, jog atletas tebėra nepasiskiepijęs.

Iš pirmųjų dvylikos „Warriors“ sezono rungtynių net devynerios vyks būtent namuose. Vienas praleistas mačas Wigginsui lemtų 350 tūkst. JAV dolerių praradimą.

Krepšininko atlyginimas artėjantį sezoną siekia 31,6 mln. JAV dolerių.

Komentarai:
Anonimas
Zmones kuri nesiskiepyja antikvakseriai??jus debilai??as nesiskiepyjau ir niekada nesiskiepysiu marmalais..o kad kiti skiepyjasi man visiskai pochui darykit ka norit.tik nepirskit savo nuomones..o kovidas yra eilinis gripas ir tiek..juokingas vaikiskas gripas.
2021-09-26
Atsakyti
Jo
Čia yra menkniekis. Kyrie Irving nesivakcinuoja, nes vakcinose yra mikro chipai ir jų pagalba visi juodaodžiai bus prijungti prie super kompiuterio 😂🤣😂
2021-09-26
Atsakyti
LilKarolis
turi jis tu pinigu nenumirs, dar uzdidirbs sociai .O susileidus galimai mirtina injekcija jos jau niekaip neisimsi
2021-09-25
-6
Atsakyti
○●○
Kas žino situacija Amerikoi, tai juokas ima. California ir New York nuo pat covid pradžios, buvo griesciausios salygos. Ir bum, situacija blogiausia? Kaip tai pasakysit, nesueina galai? Sueina, buciamas burbulas per tv, demokratai tuos state valdo o ten Biden saika. Jie vaikus suskiepintu su mielu noru. O kituose steituose, net puse tokiu suvarzymu nera ir viskas nepalyginamai geriau. Ir kur siunčia visas tas valdzios rekomendacijas ant keturiu raidžiu.
2021-09-25
+13
Atsakyti
Anonimas
Į namus tikrai neįsileisčiau mirtina užkrečiama liga sergantį jokiu būdu,sakyčiau prašom išsigydyt ir tada užeikit. Čia jokio diskriminacija,tai apsauga saves ir kitų. Nesimylim juk su venerinėmis ligomis sergančiais,o jie manot skundžiasi diskriminacija, kad su jais sekso nenorim? :D
2021-09-25
+8
Atsakyti
Serbentautas
Per daug teisių gavo amerikoj todėl visi išpi*dėjo. Majamis žiaurus, tas Karen dalykas atsirado. Ten 50% amerikoj vaikščiojantys Trump'ai.
2021-09-25
-6
Atsakyti
kokia ironija, kai san franciskas ir niujorkas apgailetinai tvarkosi su covid, panaudodami pacius griezciausius suvarzymus. dar viena ironija, kai su covid labai griezti reikalavimai, o policininkams VISISKAI nieko neleidziama daryt, norint stabdyt nusikaltelius. parduotuves apiplesia, kas tik nori, niekas ju net nebando stabdyti, apsauga ziuri. P.S is kur tiek daug provakseriu staiga atsirado? ar jus nesuvokiat, kad pagal tai, ka televizorius sneka, jus VISISKAI neturit kreipt demesio i neskiepytus zmones, nes jus gi uzsikrest negalit.
2021-09-25
-2
Atsakyti
prie nevėžio
Krepšinis yra religija.Nenori lošt,pasilik su savo religija.
2021-09-25
-33
Atsakyti
Komentatorius
blemba gal tas skiepas butu ir nieko, jeigu visi nesirietu su visais ir neitu liepti skiepytis, taip lyg turetu teise tai daryti
2021-09-25
+7
Atsakyti
Pip
Nupirkti siu laiku mokslininkai, nebera objektyvios nuomones. Ko jus vakseriai taip puolat tuos protingus ir nesiskiepijancius nuo NEEGZISTUOJANCIO viruso??? Jus gi pasiskiepije tai praktiskai nemirtingi. tokie kaip Du metrai ir T aveles esat, eikit ir 4 ar 5 doze susiskiepykit. Is 1000 ciu pazistamu nieks nemire nuo isgalvoto covido, tai kam skiepytis???
2021-09-25
-8
Atsakyti
Bukumas
visada brangiai kainuoja. šiuo atveju net ir itin brangiai. Antra vertus, tai sektinas pavyzdys ir Lietuvai. Pakaka visą visuomenę laikyti budulių įkaitu.
2021-09-25
+7
Atsakyti
Nna
na sportininkai nera patys protingiausia is esmes
2021-09-25
-6
Atsakyti
du metrai
Pazystu antivakseriu, tai jie tokias nesamones sneka, elgias neadekvaciai. Gavo proga tulzi liet ir eiti pries kazka. Gaila man jusu.🐛
2021-09-25
+8
Atsakyti
du metrai
Teisingai. Antivakseriai, jus 🦠
2021-09-25
+3
Atsakyti
Darko
durnius.
2021-09-25
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.