Nuotr.: Zuma press – Scanpix
Nuotr. Zuma press – Scanpix

Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama „Barcelona“ Ispanijos lygoje tęsia pergalių seriją (5-0), o po laimėjimo kovoje su Saragosos „Casademont“ (2-3) strategas pagyrė kelis savo auklėtinius, tarp kurių – ir Rokas Jokubaitis.

„Barcelona“ varžovus supančiojo gynybos gniaužtuose ir mačą laimėjo 76:63.

„Pirmasis kėlinys nebuvo geras ir padarėme klaidų. Puolime mes šiek tiek skubėjome bandydami labai lengvai pelnyti taškus. „Casademont“ yra rimta komanda, kuri apsunkina situaciją. Antrajame kėlinyje buvome solidesni“, – po rungtynių komentavo treneris Jasikevičius.

Rokas Jokubaitis per 19 min. pelnė 6 taškus (2/4 dvit., 0/1 trit. 2/5 baud.), atkovojo 2 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, išprovokavo 4 pražangas, 2 kartus pažeidė taisykles ir surinko 4 naudingumo balus.

Jasikevičius spaudos konferencijoje išskyrė kelis žaidėjus.

„Laprovittola, Oriola, Jokubaitis sužaidė labai geras minutes... Tai yra labai svarbu“, – sakė Šaras.

„Barca“ per savaitę sužaidė trejas rungtynes – du mačus Ispanijos ACB lygoje ir vieną susitikimą Eurolygoje, kai lengvai įveikė Berlyno ALBA.

Ispanijos lygoje Jokubaitis per penkerias rungtynes aikštelėje vidutiniškai praleidžia po 11 min., renka po 7 taškus (78 proc. dvit., 25 proc. trit.) ir 6 naudingumo balus.

„Barcelonos“ naujokas iš Mažeikių pirmosiose Eurolygos rungtynėse per 17 min. pelnė 12 taškų (3/3 dvit., 2/2 trit.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, perėmė 2 kamuolius, išprovokavo varžovo pražangą ir surinko 21 naudingumo balą.

10 taškų mače su Saragosos komanda įmetęs Pierre‘as Oriola sunkią rungtynių pradžią siejo su įtempta „Barcelonos“ savaite.

„Praėjus 48 valandoms po pastarųjų rungtynių, visada yra sunku pradėti. Paskutiniame kėlinyje sugebėjome uždaryti rungtynes“, – pažymėjo Oriola.

Oriola apgailestavo, kad negalėjo dalyvauti Pau Gasolio atsisveikinimo ceremonijoje, bet skyrė jam paminėjimą.

„Buvo malonu matyti žaidžiantį Pau ir vėliau būti jo komandos draugu. Jis buvo sektinas pavyzdys – veidrodis, kuriame pamatai save“, – kalbėjo Oriola.

„Tie, kurie yra aistringi šiai sporto šakai ir kurie žaidėme su juo, turime padėkoti jam už tai, ką jis padarė net ir būdamas varžovu, – savo atsisveikino žodį karjerą baigusiam Gasoliui tarė argentinietis Nicolas Laprovittola. – Jis buvo pavyzdys visiems. Jo labai pasiilgsime.“

„BasketNews.lt podkastas“:

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.