Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt

Kauno „Žalgiris“ trečiadienio Eurolygos mače debiutavo su naujuoju treneriu Jure Zdovcu, tačiau pergalės pasiekti nepavyko, nusileista Belgrado „Crvena Zvezda“ krepšininkams (61:73). Visgi didžiausiu pozityvu tapo naujokas Joshas Nebo, kuris sužaidė karjeros mačą Eurolygoje.

Fotogalerija

Traumuotą Joffrey Lauvergne'ą starto penkete pakeitęs „Žalgirio“ aukštaūgis per 30 minučių surinko 14 taškų (6/8 dvit., 2/2 baud.), 10 atkovotų bei 2 perimtus kamuolius, klaidą ir 24 naudingumo balus, o atakas ne kartą pabaigė galingais dėjimais.

„Jaučiuosi vis geriau, – po rungtynių kalbėjo Nebo. – Tai yra mano pirmieji metai Eurolygoje. Prireiks šiek tiek laiko iki tol, kol priprasiu prie lygio ir žaidimo stiliaus. Su laiku jausiuosi vis patogiau ir geriau.“

Paklaustas apie galingus dėjimus, amerikietis tai pristatė kaip vizitinę kortelę.

„Tai yra mano žaidimo stilius – žaisti atletiškai virš krepšio. Taip aš rungtyniauju“, – pasakojo aukštaūgis.

Nebo komentaras:

Kad ir koks geras būtų Eurolygos debiutanto pasirodymas, žalgiriečiai patyrė nesėkmę, o Nebo kaip pagrindinę to priežastį įvardijo prastą ketvirtą kėlinį.

„Buvo sunkios, fiziškos rungtynės. Tris kėlinius mes kovojome labai kietai, buvome konkurencingi, tačiau lemiamame ketvirtyje nežaidėme taip kietai, kaip prieš tai. Rungtynes reikia žaisti visas 40 minučių“, – teigė centras.

Nors iki tol varžovams leido įmesti vos 46 taškus, lemiamame ketvirtyje žalgiriečiai į savo krepšį prasileido net 27. Anot Nebo, kalta buvo komunikacija.

„Per lemiamą ketvirtį nekomunikavome taip, kaip tai darėme per kitus tris. Nesikalbėjome, ką turėtume daryti gynyboje“, – pasakojo aukštaūgis.

Paklaustas, kas labiausiai pasikeitė prie „Žalgirio“ vairo stojus Zdovcui, amerikietis įvardijo vieną komponentą, tačiau pabrėžė, jog pasikeitimams dar reikia laiko.

„Kitokios schemos. Dabar viskas visiems yra nauja, todėl tiesiog turime žaisti krepšinį ir būti konkurencingi. Viskas nauja treneriui, viskas nauja mums, turime padėti jam kuo greičiau prisitaikyti.

Nebuvo daug pasikeitimų, nes treneris atvyko vos prieš dvi dienas, todėl sunku per tokį trumpą laiką kažką pakeisti. Didžiąja dalimi tai buvo panašu, ką darėme anksčiau. Daug dalykų nepasikeitė“, – užbaigė Nebo.

Jure Zdovco komentaras:

Manto Kalniečio komentaras:

Rungtynių apžvalga:

Komentarai:
Sakykit ka norit, bet grįźo Kalnietis grįžo ir tas senas Žalgiris, kuris gali tik sukovot, bet kad laimetu reikia tobulos dienos: Neveltui Šaras jo taip vengė. Kaip paskutinius sezonus Oly vargo su Spanouliais, Printeziais vien dėl jų pavardžių turėjo aikštelė laikyt, tai dabar ir Žalgiris eina tuo pačiu keliu.
2021-10-13
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Belgrado Crvena Zvezda
Kauno Žalgiris
44%
27/61
Metimai iš žaidimo
42%
23/55
37
Atkovoti kamuoliai
30
17
Rezultatyvūs perdavimai
13
6
Perimti kamuoliai
5
74%
14/19
Baudų metimai
100%
6/6
1
Blokuoti metimai
2

Rungtynių žaidėjai

Nikola  Kalinic
15 PTS
6/11 FG
2/2 FT
Josh  Nebo
14 PTS
6/8 FG
2/2 FT
Luka  Mitrovic
7 REB
3 DREB
4 OREB
Josh  Nebo
10 REB
5 DREB
5 OREB
Nate  Wolters
7 AS
0 TO
28 MIN
Janis  Strelnieks
4 AS
1 TO
24 MIN
Nikola  Kalinic
19 EFF
56% 2P%
50% 3P%
Josh  Nebo
24 EFF
75% 2P%
- 3P%