Iššovęs Milaknis: „Nuo pirmosios mačo pusės bus galima atsispirti“

Lukas Malinauskas
BasketNews žurnalistas iš Pirėjaus (Graikija)
2021-10-16 00:11
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt

Artūras Milaknis užsikūręs pirmoje rungtynių pusėje vieną po kito siuntė tritaškius į Pirėjo „Olympiakos“ krepšį bei vedė Kauno „Žalgirį“ pirmyn, bet po ilgosios pertraukos užstrigo tiek snaiperis, tiek ir ketvirtąją nesėkmę patyrusi Lietuvos komanda.

Iki ilgosios pertraukos „Žalgiris“ rodė tokį krepšinį, kokį naujasis ekipos treneris Jure Zdovcas ir norėtų matyti, o nuo šios atkarpos kauniečiai galės atsispirti, mano Milaknis.

Snaiperis per 25 minutes pelnė 14 taškų (4/5 trit., 2/3 baudų), atkovojo 1 kamuolį ir surinko 11 naudingumo balų.

Iki tol per tris mačus Milaknis buvo įmetęs du taškus.

„Dvi pusės. Pradžia buvo tikrai visai nebloga, išėjome su tinkama energija, viskas buvo gerai. Ir gynyboje gerai, sistemoje visi dalyvavome, buvo laiku padarytos baudos, nebuvo tų lengvų taškų. O antra pusė visai... Sugriuvome, subyrėjome. Niekas neveikė. Jie pradėjo viską keistis, pradėjome strigti puolime, nebebuvome tokie agresyvūs gynyboje“, – po rungtynių Pirėjuje kalbėjo Milaknis.

– Artūrai, komanda per pirmą mačo pusę įmetė 6 tritaškius, per antrą – tik 1. Ar tai lėmė pasikeitusi varžovų gynyba?
– Taip, jie pradėjo keistis ginamaisiais, o mes nebuvome tokie agresyvūs, kaip pirmoje pusėje. Tie įsiveržimai, atmetimai, judėjimas, ką ir akcentavo treneris, tikrai pirmoje pusėje viskas vyko aukštu lygiu. O antroje pusėje varžovų besikeičianti gynyba mus išmušė iš vėžių. Gynėjai nebebuvo tokie aštrūs, neįeidavome į baudos aikštelę, neišmetėme perdavimų, pradėjome strigti, lengva stagnacija.

– Šiandien matėme nemažai papildomų perdavimų, ar tai yra tai, ko prašo treneris Zdovcas?
– Jau kalba apie tai nuo atvykimo, kokia yra jo filosofija, kažką tokio treneris nori matyti, kas buvo pirmoje pusėje, bet jis tai nori matyti 40 minučių. Negalime džiaugtis 20 minučių, nes vėliau viskas buvo priešingai. Turime medžiagos darbui. Aišku, rungtynės po rungtynių, bet dirbsime, dirbsime, dirbsime.

– Greitai įgijote dviženklę persvarą. Ar mačo pradžia suteikė įkvėpimo?
– Tai pozityvesnė medžiaga, ją lengviau perteikti per vaizdo medžiagą, kai supranti, ko konkrečiai treneris nori. Nuo šios pirmosios pusės galima atsispirti, kaip žaidimas daugiau mažiau turi tęstis bent 40 minučių. Norint laimėti, turime būti agresyvūs, turime draskyti gynybą, o po to jau spręsti. Pojūtis buvo toks, kad kamuolys labai gerai vaikšto. Čia bus pagrindas, nuo ko bus galima atsispirti, parodyti, kaip galima žaisti ir kaip negalima.

– Šiandien Emmanuelis Mudiay sužaidė geriausias savo rungtynes. Kas jį pastatė į tinkamą vietą?
– Labai dideli lūkesčiai, bet minėjome, ir Mantas pasakė, kad jis žaistų, atsipalaiduotų, į nieką nekreiptų dėmesio, darytų tai, ką moka geriausiai. Tikrai buvo neblogas vaizdas. Jis buvo agresyvus, išmetė, pasą tikrai turi, gali sukurti progas metikams ir dideliems. Jam – irgi pavyzdys, ką gali sukurti, kai yra agresyvus.

– Kiek pačiam asmeniškai buvo svarbu sužaisti tokias rungtynes?
– Visada yra svarbu pajausti, norisi ir pirmose sezono rungtynėse įeiti į formą, pataikyti metimus, daryti tai, už ką esi čia. Faktas, kad malonu, ruošiesi per treniruotes, treneriai daro gerą darbą ir kažkuriuo metu skiname tuos vaisius.

Zdovco komentarai:

Walkupo komentarai:

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.