Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Ilgamečio Eurolygos vadovo Jordi Bertomeu autoritetu vėl buvo suabejota. Senojo žemyno klubų vadovai Barselonoje sušaukto susirinkimo metu iškėlė klausimus dėl to, kaip gerai finansiškai yra valdoma lyga.

Kaip pranešė portalas „Gazzetta.gr“, antradienį Barselonoje tarpusavyje diskutavo 13 komandų, kurios turi Eurolygos ilgalaikę A licenciją. Galimai pokalbiai vyko be Bertomeu, o klubai kalbėjosi apie lygos ateities planus.

Šiuo metu aštuoni klubai pateikė rimtus nusiskundimus ispano valdymu. Tarp jų yra Pirėjo „Olympiakos“, Atėnų „Panathinaikos“, Tel Avivo „Maccabi“, Stambulo „Anadolu Efes“, Milano „Armani Exchange“, Miuncheno „Bayern“, Maskvos CSKA ir Kauno „Žalgiris“.

Remiantis „Gazzetta.gr“ informacija, Ispanijos komandos – Madrido „Real“, „Barcelona“ ir Vitorijos „Baskonia“ vis dar yra Bertomeu pusėje, o Stambulo „Fenerbahče“ su Vilerbano ASVEL išlieka neutralioje pozicijoje.

Dar pirmadienio susitikimo metu aštuoni minėti klubai įspraudė Bertomeu į kampą ir iškėlė klausimus apie finansines problemas ir pernelyg dideles išlaidas, kuriomis disponuoja Eurolygos vadovas.

Po paskutinės santykių krizės su Bertomeu ir kai kurių Eurolygos komandų akcininkais, Bertomeu klubams suteikė daugiau galios priimti vykdomuosius ir administracinius sprendimus.

„Sezono viduryje pasikeitimai yra sunkiai įmanomi, tačiau visi požymiai rodo, kad Bertomeu kitą vasarą pasitrauks iš savo pareigų“, – teigiama pranešime.

„BasketNews.lt podkastas“:

Komentarai:
Vardas
gaila, kad tokie komentuotojai
2021-10-20
+4
Atsakyti
Manau ubagu klubam kaip Z nevieta Eurolygoje ir tik laiko klausymas kai koks Londono klubas uzims jo vietą o Žiemeliui svaicioti apie jo kluba Eurolygoje yra utopija, nu gal as ir neteisus bet.....
2021-10-19
-51
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metamos baudos

74%
11,3
Pataiko: 11,3
Taiklumas: 73,8%
Vieta lygoje: 12
Geriausias pasiekimas: 18
Blogiausias pasiekimas: 6
Daugiausia pataiko: Janis Strelnieks