Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Bostono „Celtics“ komandos rungtynių įrašai buvo pašalinti iš Kinijos žiniasklaidos.

Šį sezoną metamos baudos

74%
17,0
Pataiko: 17,0
Taiklumas: 73,9%
Vieta lygoje: 11
Geriausias pasiekimas: 17
Blogiausias pasiekimas: 17
Daugiausia pataiko: Jaylen Brown

Tai įvyko po to, kai „Celtics“ ekipos žaidėjas Enesas Kanteris įkėlė vaizdo įrašą, kuriame išreiškė savo palaikymą Tibetui ir avėjo batus, ant kurių buvo užrašyta „Laisvas Tibetas“.

„Noriu šnekėti apie tai, kas dabar vyksta Tibete, – sakė Kanteris. – Dėl žiauraus Kinijos vyriausybės valdymo Tibeto žmonių teisės ir laisvės neegzistuoja.“

Kanteris Kinijos prezidentą Xi Jinpingą pavadino brutaliu diktatoriumi. Vaizdo įraše krepšininkas vilkėjo marškinėlius su Tibeto dvasinio vadovo Dalai Lamos atvaizdu.

Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Wangas Wenbinas sakė, kad Kanteris bando atkreipti į save dėmesį ir teigė, kad jo teiginių net neverta paneigti.

„Mes niekada nesutiksime su išpuoliais, kuriais norima diskredituoti Tibeto vystymąsi ir pažangą“, – sakė Wenbinas.

Dalai Lamos atstovai taip pat išplatino pranešimą, kuriame dėkojo Kanteriui už palaikymą.

„Esame dėkingi NBA žaidėjui Kanteriui, kuris išreiškė palaikymą Tibetui. Dviejų minučių vaizdo pranešime jis apibendrino egzistencinę grėsmę, su kuria susiduria tibetiečiai, valdomi Kinijos komunistų. Kiekvienas jo žodis yra teisingas“, – teigiama pranešime.

ENBO tinklalaidė:

Komentarai:
Pritariu!
krabas tai transas koks turbut, maksizmo prisiedes. koks suskis su plaukais ružavai dažytais ir save merga laiko, nors pempe kabo. sijona uzsidejas pries veidroti vaiksto ir svajoja i california nulekt. ten galetu kartu su pasaulio elitu nesidrovedamas eit su miniaku ir stringais.
2021-10-22
-4
Atsakyti
Zee
kanteris maladec, drasus. aisku jam baigsis liudnuoju, nenustebciau jei bus pramestas is nba. ir aisku kas jis toks, kad tokiom temom sneketu. bet visada gerbiu zmones, kurie nebijo pries sistema eiti. ne taip kaip lebronas, apsimyzes tik kazka pasake, kai tas morey skandalas buvo, svarbu tik kad babkiu nenukirstu. eilinis pinigu vergas, nors atsimenu kaip jis svaigo, kad nori buti kaip muhamedas ali...
2021-10-22
+18
Atsakyti
NBA yra leftistine organizacija. Leftizmas yra parankus kinijai, rusijai ir kitoms parazitinems valstybems. Gi katik bidenas dave leidima ruskiams baigt statyt nord streama. Griztant prie kinijos, jie zino kad nba ziauriai reikia kinu pinigu (kadangi didele dalis JAV neziuri ju) , todel kinai gali grasinti transliaciju nutraukimas nes zino kad NBA nieko nepadarys.
2021-10-22
-8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.