Nuotr.:

Kartu su „Barcelona“ sekmadienį Malagoje lankęsis Šarūnas Jasikevičius per ilgąją pertrauką stebėjo, kaip „Unicaja“ pagerbė savąją legendą Carlosą Cabezą.

Andalūzijos klubas iškėlė buvusio krepšininko 10-u numeriu pažymėtu marškinėlius į arenos palubes ir taip atidavė duoklę 2000-2009 m. komandai atstovavusiam vietiniam žaidėjui. Ceremonijoje dalyvavo ir Ispanijos krepšinio legendos.

Jasikevičiaus auklėtiniai apkartino šventę Malagoje laimėdami 75:73, tačiau Lietuvos specialistas negailėjo gerų žodžių epicentre atsidūrusiam praeities varžovui.

„Carlosas buvo sumautai kietas aikštėje, – į prisiminimus paniro Jasikevičius. – Nekenčiau žaidimo prieš tokius gynėjus. Jis visuomet spausdavo aikštelėje, bet už jos ribų yra draugas. Kartu turėjome puikų laiką, visada juokaudavome. Carlosas – ypatingai linksmas vyrukas. Kai pamatau jį, visuomet pasikalbame apie prisiminimus. Carlosas priverčia mane šypsotis, puikus vyras.“

Malagoje gimęs Cabezas prieš prisijungdamas prie pagrindinės „Unicaja“ ekipos dvejus metus žaidė dubleriuose.

Gindamas „Unicaja“ garbę, įžaidėjo pozicijoje rungtyniavęs 187 cm ūgio ispanas 2001 m. laimėjo Koračo taurę, 2005 m. – Karaliaus taurę, o 2006 m. tapo Ispanijos lygos čempionu.

Kartu su Ispanijos rinktine gynėjas 2006 m. pasidabino planetos, o 2009 m. Europos čempionato aukso medaliais. 2007 m. Senojo žemyno turnyre tapo vicečempionu.

Cabezas jaunimo varžybose tapo Europos U18 čempionu, pasaulio U19 čempionu ir Europos U20 bronzos medalio laimėtoju.

Didžiąją karjeros dalį gimtojoje Ispanijoje praleidęs Cabezas atstovavo taip pat tokiems klubams kaip Saragosos CAI, Vitorijos „Baskonia“, Fuenlabrados „Urbas“, Mursijos UCAM bei Maskvos srities „Chimki“.

40-metis atletas praėjusius du sezonus praleido Urugvajuje, Montevidėjaus klube, o apie karjeros pabaigą paskelbė rugpjūčio pabaigoje.

2020-2021 m. sezono statistika Urugvajaus lygoje siekė 9,3 taško, 2,4 atkovoto kamuolio ir 2,4 rezultatyvaus perdavimo.

„Unicaja“ palaužusi „Barca“ ACB čempionate išliko nepralaimėjusi – iškovotos 7 pergalės. Įskaičiuojant 5 pergales Eurolygoje, katalonai šiuo metu fiksuoja 12 laimėjimų paeiliui seriją.

Visa ceremonija:

Komentarai:
Dr
Šaras visada turi ką nors gero pasakyti apie dirbančius žmones :)
2021-10-25
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.