Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Penktadienį įvyko Lietuvos krepšinio lygos Drausmės komisijos posėdis, kuriame buvo nagrinėjami LKL sprendimai skiriant sankcijas žaidėjams dėl nesportiško elgesio.

Jon Elmore

Jon  Elmore
Komanda: Šiaulių Šiauliai-7bet
Pozicija: PG, SG
Amžius: 25
Ūgis: 191 cm
Gimimo vieta: JAV

Pranešime spaudai skelbiama, jog „Šiaulių-7bet“ komanda pateikė skundą dėl LKL sporto direktoriaus sankcijų žaidėjui Jonui Elmore'ui, kuriam už grubų veiksmą, 2021 m. spalio 10 d. vykusių rungtynių tarp Utenos „Uniclub Casino-Juventus“ ir „Šiaulių-7Bet“ metu, buvo skirta 400 eurų dydžio bauda (nuobauda skirta pagal LKL Nuostatų 68.15. punktą).

LKL Drausmės komisijai įvertinusi surinktą medžiagą, padarė išvadą, jog „Šiaulių-7bet“ komandos žaidėjas Elmore‘as puldamas krepšį panaudojo neleistiną veiksmą alkūne į besiginančio žaidėjo galvos/kaklo sritį, taip pažeisdamas LKL nuostatų 9.2.1. punktą ir ir 68.15 punktą. Šis judesys traktuotinas kaip nenatūralus judesys metimo metu, pavojingas kito dalyvio sveikatai nesportinis veiksmas.

Kadangi tai buvo pirmas šio žaidėjo tokio pobūdžio pažeidimas, nustatytos aplinkybės sudarė prielaidą sumažinti LKL sporto direktoriaus sprendimu paskirtą 400 eurų baudą ir skirti minimalią 150 eurų baudą, numatytą už LKL nuostatų 68.15 punkto pažeidimus.

LKL Drausmės komisijos posėdžio metu nagrinėtas ir Panevėžio „Lietkabelio“ skundas dėl LKL sporto direktoriaus sankcijos žaidėjui Kasparui Berziniui, kuriam buvo skirtas įspėjimas už kontaktą su varžovų žaidėju Tanneriu Leissneriu, 2021 m. spalio 12 d. vykusių rungtynių Vilniaus „Rytas“ – Panevėžio „Lietkabelis“ metu.

LKL Drausmės komisijai įvertinus surinktą medžiagą bei nenustačius LKL nuostatų 68.15. punkto pažeidimo sudėties Kasparo Berzinio veiksmuose, LKL sporto direktoriaus skirta sankcija „įspėjimas“ yra panaikinta.

2021-2022 m. LKL Drausmės komisiją sudaro: Tomas Pačėsas (Alytaus „Dzūkijos“ klubo garbės prezidentas), Rimantas Endrijaitis (Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšinio klubo prezidentas), Martynas Purlys (Panevėžio „Lietkabelio“ klubo direktorius), Žygintas Voronavičius (LKL teisinio partnerio „Cobalt“ vyresnysis teisininkas) ir Remigijus Milašius (LKL prezidentas).

Berzinio ir Leissnerio susidūrimas:

Komentarai:
ttd
jalgerlas... Kelinti metai tempia ta kabeli uz ausu tie vargsai nepasiduoda kavensu pagelboms :)))
2021-10-26
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.