Nuotr.: SOPA Images via ZUMA Wire - Scanpix
Nuotr. SOPA Images via ZUMA Wire - Scanpix

Jeigu ne peties trauma, patirta prieš kelias savaites, Maskvos CSKA klubo puolėjas Tornikė Šengelija tikriausiai toliau būtų linksniuojamas, kaip vienas rimčiausių pretendentų iškovoti Eurolygos reguliariojo sezono MVP titulą. Galingai sezoną pradėjęs ir dukart Eurolygos turo MVP laurus jau spėjęs nuskinti kartvelas turės kurį laiką praleisti be krepšinio.

Paulius Jankūnas

Paulius  Jankūnas
Paulius  Jankūnas
MIN: 14.7
PTS: 1 (30%)
REB: 2.5
AS: 0.25
ST: 0.25
BS: 0
TO: 0.5
GM: 4

Turėdamas šiek tiek daugiau laisvo laiko 30 metų 206 cm ūgio puolėjas sutiko apie savo karjerą, lietuvius krepšininkus bei šį sezoną pasikalbėti su „Žalgiris Insider“ laidų vedėjų Ryčiu Kazlausku laidų rubrikoje #EuroleagueTalks.

Krepšininkų šeimoje gimęs Šengelija paauglystėje krepšinio paslapčių išvyko semtis į „Valencia“ klubo akademiją. Puolėjas šanso debiutuoti „Valencia“ vyrų komandoje būtų sulaukęs galbūt kiek vėliau, jeigu ne vienas įvykis, kai Šengelija slapčia prasmuko stebėti klubo treniruotės.

„Įprastai atsisėsdavau aukštai, kad niekam netrukdyčiau ir niekas manęs nepamatytų. Tuo metu komandą treniravo Fotsis Katsikaris. Mačiau, jog jis mane pastebėjo. Netrukus jis pasikvietė savo asistentą ir, kažką jam pasakęs, parodė pirštu į mane. Tuomet pagalvojau: „O ne, patekau į bėdą“. Maniau, kad jie ateis ir ims klausinėti, kodėl stebiu svetimas treniruotes bei lieps eiti namo.

Trenerio asistentas mane pasikvietė. Aš priėjau, jis padavė daug popierių bei pasakė: „Išmok visa tai mintinai. Čia – mūsų žaidimo schemos, nuo rytojaus treniruosiesi su mumis“. Tai buvo neįtikėtina. Įsivaizduok, kaip viskas būtų kitaip, jei nebūčiau ėjęs stebėti tos treniruotės“, – šypsojosi kartvelas.

Visgi neįsitvirtinęs Valensijoje Šengelija kardinaliai pakeitė karjeros kryptį ir nusprendė rungtyniauti Belgijoje, kur su Šarlerua „Spirou“ klubu debiutavo Eurolygoje. Vėliau sekė dveji metai už Atlanto Bruklino „Nets“ ir Čikagos „Bulls“ klubuose, tarp kurių buvo ir sėkmingas pasirodymas tuometinėje NBDL lygoje.

Tornike Shengelia

Tornike  Shengelia
Komanda: Maskvos CSKA
Pozicija: PF
Amžius: 30
Ūgis: 206 cm
Svoris: 103 kg
Gimimo vieta: Tbilisis, Gruzija

Negavęs daug žaidimo laiko JAV krepšininkas sugrįžo į Europą ir prisijungė prie Vitorijos „Baskonia“ ekipos. Per šešerius metus Ispanijoje Šengelija pavirto į vieną sunkiausiai sustabdomų „ketvirtosios“ pozicijos žaidėjų Eurolygoje. Kartvelo raumenų jėgą treniruotėse teko pajusti ir šiuo metu karjerą Vitorijoje tęsiančiam Tadui Sedekerskiui.

„Kas man patiko apie Tadą, yra tai, kad net kai jis Lietuvoje žaidė kitoje komandoje, kurios pavadinimo nepamenu, jis grįžo patobulėjęs ir kur kas fiziškesnis. Jam sugrįžus „Baskonia“ klube nuspręsta, kad jis gali būti rotacijos dalimi, – kalbėjo Šengelija. – Džiaugiuosi matydamas, kad jam puikiai sekasi, jo metimas, fiziškumas akivaizdžiai patobulėję, atrodo, kad treneris juo ima vis labiau pasitikėti, tad tik laiko klausimas, kada jis išvyks į NBA.“

Dėl traumos žaisti kol kas negalintis Šengelija prisiminė ir dienas, kai Eurolygoje tekdavo kietai pasigrumti su Pauliumi Jankūnu. Atsakydamas į „Žalgiris Insider“ klausimą apie „Žalgirio“ kapitoną, Šengelija neslėpė šypsenos ir pagarbos kauniečių simboliui.

„Paulius labai patyręs. Kai kurių dalykų, kuriuos daryčiau kitiems žaidėjams su savo greičiu ar jėga, jam daryti negaliu. Ypač pradžioje, kai grįžau žaisti, jis visada mane „pagaudavo“ savo patirtimi. Jis iššvaistydavo pusę tiek energijos, kiek aš, bet iš to būdavo daugiau naudos. Tuomet turėjau pakeisti savo žaidimo taktiką prieš jį, nes jo rankos greitos ir jis žino, kaip tinkamai jomis naudotis. Atkovoti kamuolius prieš jį yra siaubinga, nes jis visad įkyriai prikibęs. Bet taip, prieš jį žaisti taip pat labai patinka“, – pasakojo kartvelas.

Tinklalaidė „Iš 9 metrų“:

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną pelnomi taškai

41%
67,3
Pelno taškų: 67,3
Taiklumas: 41,0%
Vieta lygoje: 18
Geriausias pasiekimas: 76
Blogiausias pasiekimas: 61
Daugiausia pelno: Janis Strelnieks