Nuotr.: D.Repečka, TASS – Scanpix, Roman Kruchinin/Euroleague Basketball via Getty Images | BasketNews iliustracija
Nuotr. D.Repečka, TASS – Scanpix, Roman Kruchinin/Euroleague Basketball via Getty Images | BasketNews iliustracija

Aštuntajam turui „Lekšo Fantasy“ siūlyti trys pigiausieji, Austinas Hollinsas, Nikola Kaliničius ir Sasha Vezenkovas, viršijo lūkesčius, tačiau brangiausiųjų trio, Mike'as Jamesas, Joshas Nebo ir Vasa Micičius, stipriai nuvylė.

Dabartinės žaidėjų kainos BasketNews Fantasy, kurį pristato CBet, svyruoja pagal pastarųjų kelių rungtynių rezultatus, todėl didelis pliusas būtų ne tik pataikyti ant gero žaidėjui turo, bet ir pagauti jo sėkmingą kelių dvikovų bangą.

BasketNews žurnalistas Jonas Lekšas pateikia šešių žaidėjų rekomendacijas devintajam Eurolygos turui.

Žaidėjų sąrašas sudarytas atsižvelgiant į jų kainos ir galimos grąžos santykį, krepšininkų sportinę formą bei laukiantį varžovą.

Iki 600 tūkst. eurų

Zoranas Dragičius

Nuotr. BasketNews/D.Repečka

Kaina: 415 tūkst. eurų

Kauno „Žalgirio“ naujokas praėjusią savaitę debiutavo komandoje, tačiau jo pasirodymas buvo labiau epizodinis, o daugiau su jo tikrąja forma galėjome susipažinti sekmadienio rungtynėse su Vilniaus „Rytu“.

Akivaizdu, jog tris mėnesius nežaidusiam slovėnui reikės laiko įgauti sportinę formą, bet net ir toks Dragičius dabartinėje Lietuvos čempionų perimetro linijoje yra tarp solidžiausių gynėjų.

Prieš „Rytą“ 9 naudingumo balus surinkęs 32-ejų krepšininkas dabar sutiks gerokai rimtesnį varžovą, Madrido „Real“, tačiau pats krepšininkas jau bus savaitę ilgiau praleidęs su komanda, o ir kažkam „Žalgiryje“ reikės pelnyti taškus.

Deshaunas Thomasas

Nuotr. D.Repečka/BasketNews.lt

Kaina: 479,13 tūkst. eurų

Thomaso kaina nusirito iki juokingos ir taip atsitiko dėl labai prastų pastarųjų kelių jo susitikimų. Vis dėlto pats amerikietis garsėja kaip stabilumo garantas, todėl reikia tikėtis, jog artimiausiu metu jo žaidimo kreivė vėl suksis aplink dviženklį naudingumo balų skaičių.

Jau savaitgalio Vokietijos lygos mače puolėjas buvo naudingiausias Miuncheno „Bayern“ žaidėjas (23 naud.), o ir rungtynių su „Real“ antroje dalyje Thomasas įrodinėjo, koks yra svarbus Andrea Trinchieri žaidimo schemose.

Dabar Thomaso laukia „Monaco“, kuri yra vidutiniškų gabumų savoje aikštės pusėje, fiksuojanti 10-ą gynybos reitingą. Reali amerikiečio vertė turėtų būti per milijoną eurų, todėl dabar atrodo tinkamas laikas įsigyti Thomasą.

Iki 1 mln. eurų

Marcusas Erikssonas

Nuotr. BasketNews.lt/Dominykas Repečka

Kaina: 740 tūkst. eurų

Švedas su trenksmu grįžo į Berlyno ALBA sudėtį po nugaros traumos ir praėjusią savaitę Kaune surinko 17 naudingumo balų.

Prieš sezoną būtent Erikssonui buvo projektuotas komandos puolimo lyderio vaidmuo, o savaitgalio Vokietijos lygos rungtynėse jo surinkti 22 naudingumo balai tai tik patvirtina.

Snaiperio dabar laukia buksuojanti ir vos 14 gynybos reitingą turinti Stambulo „Anadolu Efes“, o jo kaina kol kas dar neatrodo pasiekusi tikrųjų galimybių ribą.

Iki 1,5 mln. eurų

Mario Hezonja

Nuotr. TASS – Scanpix

Kaina: 1,19 mln. eurų

Kroatas naujame klube kol kas labai banguoja, tačiau pastarieji mačai tiek Vieningoje lygoje, tiek Eurolygoje nuteikia pozityviai.

Tarp Alphonso Fordo apdovanojimo favoritų prieš sezoną buvęs Hezonja kol kas yra toli nuo to (vid. 14 tšk.), tačiau dabar jo varžovas bus Atėnų „Panathinaikos“, klubas, kuris neparodė didelio noro vasarą išlaikyti buvusį NBA žaidėją.

Puolėjas atrodo vienas iš tų krepšininkų, kuriam tokie dalykai suteikia daug papildomos motyvacijos, o kai Hezonja yra motyvuotas ir jaučiasi gerai, galima laukti sprogimo puolime.

Vasilije Micičius

Nuotr. ZUMAPRESS – Scanpix

Kaina: 1,23 mln. eurų

Serbas po fantastiško pasirodymo Turkijos lygoje buvo siūlytas ir praėjusiam turui, tačiau Eurolygoje sudegė.

Dabar Eurolygos MVP varžovas bus ALBA, ne Sankt Peterburgo „Zenit“, tad gynybos prasme tai bus daug parankesnis varžovas Micičiui, o ir jo kaina dabar atrodo itin priimtina.

„Anadolu Efes“ sezono starte turi didelių problemų, o prie to prisideda ir neįtikinantis Micičiaus žaidimas. Įžaidėjas privalo atsigauti kuo greičiau, nes kitaip Eurolygos atkrintamųjų traukinys gali nuvažiuoti nepavejamai.

Virš 1,5 mln. eurų

Nikola Mirotičius

Nuotr. BasketNews/D.Repečka

Kaina: 1,68 mln. eruų

Niko Niko Niko! Stabiliausio Eurolygos žaidėjo kaina nukrito žemiau 1,7 mln. eurų ir dabar jo neturėti komandoje gali būti per didelė klaida.

Viešos kritikos iš Šarūno Jasikevičiaus sulaukę „Barcelonos“ lyderiai bandys reabilituotis mače su Vitorijos „Baskonia“, o pirmiausia visų akys kryps būtent į Mirotičių.

Nuo sugrįžimo iš NBA į Eurolygą Mirotičius reguliariajame sezone sužaidė 62 rungtynes ir tik sykį nepasiekė bent 9 naudingumo balų. Stabilumas neįtikėtinas, todėl turint tokį krepšininką komandoje, praktiškai visada jam galima patikėti ir kapitono pareigas.

Dažniausiai pasirinkti krepšininkai:

Gynėjai Puolėjai Centrai
Mike'as Jamesas (4049) Edgaras Ulanovas (2182) Joshas Nebo (2626)
Elie Okobo (2648) Mario Hezonja (2162) Filipas Petruševas (1570)
Rokas Jokubaitis (1917) Sasha Vezenkovas (1955) Brandonas Daviesas (1455)
Vasilije Micičius (1780) Nikola Mirotičius (1898) Donatas Motiejūnas (1300)
Cory Higginsas (1697) Adamas Hanga (1754) Walteris Tavaresas (1277)

Šią savaitę dažniausiai atliekami pokyčiai:

Perkami Parduodami
Nando De Colo (362) Joshas Nebo (462)
Vasilije Micičius (311) Cory Higginsas (268)
Nikola Mirotičius (257) Luka Mitrovičius (1153)
Mike'as Jamesas (231) Tadas Sedekerskis (146)
Walteris Tavaresas (200) Elie Okobo (141)

Naudingiausi žaidėjai (taškai per 1 mln. pinigų, renkantys bent 5 tšk. vidurkį):

Žaidėjas Kaina
Vid. taškai
Taškai per 1 mln.
Rokas Jokubaitis 185 525 5,43 233,93
Ahmetas Duverioglu 257 845 6,29 170,64
Conneris Frankampas 289 231 5,7 157,66
Gabrielis Lundbergas 554 825 9,54 137,52
Andrejus Zubkovas 329 572 5,59 135,63

„BasketNews.lt podkastas“:

Komentarai:
Tak
who cares?
2021-11-11
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.