Nuotr.: Saulius Čirba
Nuotr. Saulius Čirba

Regionų krepšinio lygoje (RKL) į akistatą stojo A diviziono lyderiai, „Biržai“ įrašė pirmąją nesėkmę „Patriots“ ekipai, o B divizione suklupo dvi favoritėmis laikomos ekipos.

Tadas Klimavičius

Tadas  Klimavičius
Pozicija: PF
Amžius: 39
Ūgis: 204 cm
Svoris: 108 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

Ringauduose penktadienio vakarą pečius surėmė A diviziono lyderiai – Kauno r. „Omega“ ir „Raseinių“ ekipa. Rungtynėse galingą pasirodymą surengė Tadas Klimavičius, o nugalėtojas paaiškėjo tik paskutinėmis sekundėmis.

„Omega“ sėkmingiau pradėjo rungtynes ir pirmavo 10:6, tačiau svečiai varžovams neleido nutolti. Taškas į tašką vykęs pirmasis kėlinys baigėsi „Raseiniams“ turint minimalią persvarą (19:20).

Klampiame antrajame kėlinyje komandos demonstravo puikią gynybą, tačiau kelią link krepšio sėkmingiau rasdavo „Raseinių“ ekipos atstovai. Sužaidus septynias minutes, svečiai įgijo 7 taškų persvarą (33:26), tačiau sėkmingiau kėlinio pabaigą sužaidę kauniečiai į ilgąją pertrauką išsinešė viso labo trijų taškų deficitą (36:39).

Po pertraukos žaidimas visiškai išsilygino ir į priekį išsiverždavo tai viena, tai kita ekipa. Iniciatyvą į savo rankas tuomet paėmė jaunasis „Raseinių“ įžaidėjas Nojus Pankratjevas – jis iniciavo spurtą, pelnydamas 8 taškus be atsako, o svečiai atitrūko (53:44). Jiems pavyko išlaikyti iniciatyvą iki kėlinio pabaigos (57:51).

Lemiamame ketvirtyje vyko tikras nervų karas. Taškus pelnydavo tai vieni, tai kiti, o po Tomo Galecko ir Justo Narušio tritaškių bei Klimavičiaus dvitaškio „Omega“, kėlinio viduryje, išlygino rungtynių rezultatą (63:63). Iki lemiamos rungtynių minutės komandos sukrapštė vos po 3 taškus, o likus 38 sekundėms svečius į priekį truktelėjo Antano Montrimavičiaus tolimas metimas (69:66). Kitoje atakoje svečiai pražanga po krepšiu stabdė Klimavičių, o šis realizavo abu baudų metimus (68:69).

„Omega“ rungtynes vėl stabdė pražanga, o prie baudų metimų linijos stojusio Montrimavičiaus ranka sudrebėjo abu kartus. Paskutinį žodį susitikime tarė Klimavičius. Aukštaūgis po puikaus Galecko perdavimo, pataikė iš po krepšio, o „Raseinių“ atsakymas buvo nesėkmingas – 70:69.

Meistrišką pasirodymą šiose rungtynėse surengė buvęs Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas Klimavičius – jis pelnė 27 taškus, atkovojo 14 kamuolių ir viso surinko 44 naudingumo balus. „Raseinių“ gretose labiausiai išsiskyrė Pankratjevas, surinkęs 15 taškų.

Šis Tado Klimavičiaus pasirodymas – geriausias šiame sezone tarp visų lygos krepšininkų.

„Labai džiugu, kad rungtynės baigėsi taip, kaip baigėsi. Parodėme labai gerą kovingumą, aišku, dar reikia kolektyvą labiau sulipdyti, bet svarbiausia, kad yra charakteris. Kai turi charakterį, detales galima pridėti“, – po rungtynių kalbėjo „Omegos“ strategas Giedrius Kurtinaitis.

„Buvo geros rungtynės, abi komandos davė gerą kovą. Sakyčiau, „Omegos“ komanda labiau iškentėjo, pasirinko lengvesnių taškų, o tai ir nulėmė jų pergalę šiose gynybinėse rungtynėse“, – komentavo „Raseinių“ vyr. treneris Karolis Lendzevičius.

Nestabilūs „Biržai“ ir užtikrinta „Jurbarko-Kario“ pergalė

Labiau nei Atlanto vandenynas šį sezoną banguoja „Biržų“ komandos žaidimas. Ne išimtis – ir šio savaitgalio rezultatai.

Penktadienio vakarą Šiaurės Lietuvos atstovai keliavo į Tauragę, tačiau išvyka nenusisekė – biržiečiai 66:94 nusileido vietos „Tauragės“ ekipai. Svečiai tragiškai atakavo iš toli (4/23, 17 proc.) ir nesulaikė Pauliaus Steikūno – pastarasis pelnė 19 taškų, atkovojo 12 kamuolių ir surinko 31 naudingumo balą.

„Biržų“ gretose geras rungtynes sužaidė Darius Griškėnas, pelnęs 19 taškų ir surinkęs 26 naudingumo balus.

Šeštadienį „Biržai“ namuose priėmė iki tol be pralaimėjimų žygiavusią Akmenės r. „Patriots“ ekipą. Šeimininkai netikėtai 82:77 įveikė varžovus ir įrašė jiems pirmąją nesėkmę.

Užtikrintai kovą po krepšiu laimėjusius biržiečius į pergalę vedė Griškėnas. Jo sąskaitoje buvo 18 taškų, 13 atkovotų kamuolių ir 27 naudingumo balai. 16 kamuolių „Biržams“ sugriebė Rytis Petrulis, prie to pridėjęs dar ir 14 taškų. „Patriots“ gretose rezultatyviausiai sužaidė Domantas Šimaitis, surinkęs 16 taškų.

Po aštuonių turų „Biržai“ turi 3 pergales, o dvi iš jų pasiekė prieš pirmojo ketverto komandas – „Omegą“ ir „Patriots“.

Šeštąją pergalę iš eilės šeštadienį iškovojo „Jurbarko-Kario“ komanda. Jurbarkiškiai svečiuose 83:76 nugalėjo Prienų „Labas GAS-KKSC“ klubą. Svečius į priekį vedė nuo suolo pakilęs Deividas Rinkūnas – jis pelnė 22 taškus ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus. Šeimininkus tradiciškai tempė Gedimino Maceinos ir Edo Valentos duetas – jie atitinkamai pelnė 17 ir 16 taškų.

Įdomi situacija ir turnyrinėje lentelėje – net penkios komandos turi po 6 pergales ir po vieną pralaimėjimą, o lentelės dugne – dvi kelio į pergales neradusios ekipos: LCC Tarptautinis universitetas ir Kauno Technologijos universitetas. 

Jaunimo antausiai favoritams

Tuo metu B diviziono kovose užfiksuoti netikėti rezultatai – suklupo ir Molėtų „Ežerūnas“, ir Anykščių „Elmis“.

Namuose žaidusi Vilniaus „Rytas-MRU-VKM“ gynyboje uždusino Molėtų klubo krepšininkus. „Ežerūno“ ekipa tiesiog tragiškai atakavo iš toli (2/22) ir pralaimėjo kovą po lenta, o rungtynės baigėsi rezultatu 68:49. Vilniečių gretose dvigubą dublį užfiksavo Ernestas Matulevičius, pelnęs 12 taškų ir atkovojęs 14 kamuolių. „Ežerūnui“ 19 taškų pelnė Kipras Pumputis.

Anykščiuose 16-mečio Gedo Juciaus vedama „VKM-Vilma“ ekipa 79:77 patiesė vietos „Elmio“ ekipą. Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtiniai pirmavo kone visas rungtynes, o likus 26 sekundėms turėjo 9 taškų persvarą. „Elmio“ puolėjas Tautvydas Jodelis dar bandė sukurti stebuklą, pataikydamas du tritaškius paeiliui, tačiau išsigelbėjimui laiko nepakako.

„Per ilgąją pertrauką nuo trenerio gavome pylos, kad turime geriau atsitverti varžovus po krepšiu. Turime tris iškritusius savo centrus, bet pergalę iškovoti pavyko“, – nedaugžodžiavo Jucius.

Tuo metu „Elmio“ vyriausiasis treneris Ramūnas Šližys apgailestavo nenuteikęs savo žaidėjų kovai ir kaltų kitur neieškojo.

„Favoritais čia nesijaučiame, su visomis komandomis reikia kovoti. Būtent tai šiandien ir nutiko – pirmoje pusėje išėjome nepasiruošę, čia mano kaltė, nenuteikiau komandos. Bandėme išnaudoti savo ūgį ir fiziškumą, bet jei net iš po krepšio nepataikome, tai nesame verti šiandien laimėti“, – kalbėjo strategas.

Vilniečiams Jucius pelnė 25 taškus, o Anykščių klubo gretose dvigubą dublį užfiksavo Donatas Radžiūnas – jo sąskaitoje 15 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.

Antrąją pergalę iš eilės iškovojo Šiaulių KA „Saulė-SG“ ekipa. Saulės miesto atstovai svečiuose 83:77 įveikė „Gargždų-2“ klubą. Rungtynės pažymėtos puikiu Tito Pažarausko karjeros pasirodymu – 18-metis pelnė 27 taškus, realizuodamas 10 dvitaškių iš 12, bei surinko 38 naudingumo balus.

Šį savaitgalį B divizione užfiksuotas ir rezultatyviausias sezono pasirodymas – jį surengė 30 taškų į Klaipėdos „VKKM-Neptūno“ krepšį sukratęs Šiaulių r. Kuršėnų SM-„Grafų Furniture“ atstovas Gražvydas Mockus.

B diviziono A grupėje po keturių turų pirmauja Radviliškio ir Kuršėnų ekipos, iškovojusios po 4 pergales. B grupėje be pralaimėjimų žengia tik Vilniaus „Rytas-MRU-VKM“ ir „Kupiškis“.

Komentarai:
[VIDEO iš migrantų kelionių] Naujausios „insider” naujienos ir diskusijos! Junkis į Telegram grupę „Migrantai Lietuvoje 2021”: https://t.me/MigrantaiLietuvoje
2021-11-14
-6
Atsakyti
RKL įdomi dėl to,kad žaidžia nemažai talentingo jaunimo ir patyrusių veteranų,kaip Klimavičius.Tai bent jau man asmeniškai visada įdomu paskaityti apie žaidėjų pasirodymus lygoje,sužinojai kažką naujo ir apie vieną,kitą jauną žaidėją.
2021-11-14
+12
Atsakyti
Dan
niekam nerupi tas RKL
2021-11-14
-12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.