Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt

Pozityvo iš praėjusios savaitės pasiėmęs Kauno „Žalgiris“ Katalonijoje sugrįžo į realybę. Kauniečiai neatlaikė Eurolygos grandų išbandymo – 15 taškų ir 7 rezultatyvius perdavimus surinkęs Rokas Jokubaitis šėlo prieš savo buvusią komandą, o į „Palau Blaugraną“ susirinkę keli šimtai „Žalgirio“ fanų turėjo taikstytis su pralaimėjimu – 73:96.

Fotogalerija

Nukraujavęs „Žalgiris“ nesugebėjo įkąsti į taip pat nukraujavusios „Barcos“ kulną – ispanai vertėsi be Brandono Davieso, Nicko Calatheso, Cory Higginso ir Alexo Abrineso.

Po pralaimėjimo žalgiriečių strategas Jure Zdovcas buvo nusivylęs komandos pasirodymu.

„Gavome pamoką, – savo kalbą pradėjo Zdovcas. – Tiek aš, tiek žaidėjai, šią savaitę dirbome labai sunkiai. Buvau nusiteikęs optimistiškai, nes sužaidėme dvejas geras rungtynes praėjusią savaitę. Mes dirbome gerai, atėjome į šį mačą su pasitikėjimu. Žaidėjai pasitikėjo savimi, bet visi matome skirtumus. Mes nebuvome „Barcelonos“ lygio, kalbant apie gynybą, kovojimą ir fiziškumą, kam mes ruošėmės. Jeigu nori kovoti lygiai su „Barcelona“, turi daryti papildomus dalykus.

Reikėjo kovoti kiečiau, mes to nepadarėme. Priešininkų žaidėjai po krepšiu labai lengvai gaudavo kamuolį. Nesinaudojome rankomis, neišlaikėme gerų pozicijų padėdami vienas kitam, visose situacijose vėlavome. Jeigu žaidi rungtynes išvykoje, tu gali pralaimėti rezultatu 73:78. Tai būtų priimtina. Kitokio rezultato aš negaliu priimti. Mes buvome patenkinti, kaip sužaidėme praėjusią savaitę, bet šiandien nuvylėme fanus ir mediją. Mes turime sugrįžti į salę ir dirbti.“

– „Barca“ šiandien žaidė be 4 žaidėjų. Kaip manote, ar tai buvo geras šansas pasiimti pergalę?
– Nežinau. Jie turi tiek daug žaidėjų. Jie žaidė labai gerai be Calatheso. Rokas pagriebė šansą abiem rankomis ir buvo ypač motyvuotas prieš mus. Jis sužaidė nuostabias rungtynes. Rokas įmetė tris tritaškius, Hayesas pridėjo du tritaškius. Tai nėra jų geriausias ginklas, bet jie yra labai geri žaidėjai, gera komanda. Aš netikiu, kad jeigu Higginsas, Daviesas ir Calathes būtų žaidę, rungtynės būtų pasibaigusios kitaip.

Rungtynių žaidėjas
Pierre  Oriola
EFF
25
Pierre Oriola
Taškai 13
Taiklumas 5-7
Atkovoti kamuoliai 9
Rezultatyvūs perdavimai 5

– Ar nustebino toks „Žalgirio“ fanų palaikymas Ispanijoje?
– Taip ir ne. Aš žinau, kad „Žalgirio“ fanai visur keliauja. Aš labai atsiprašau fanų – mes juos nuvylėme.

– Kokia yra situacija su treneriais Arne Woltmannu ir Stefanu Grasseggeriu. Ar tiesa, kad artimiausiu metu jie paliks komandą?
– Noriu išvengti šio atsakymo. Tai yra klausimas Pauliui Motiejūnui ir valdybai. Dabar esu susikoncentravęs ties pralaimėjimu.

– Josho Nebo skaičiai per pastaruosius kelis Eurolygos mačus yra smuktelėję. Kokia yra jo būklė?
– Joshui viskas gerai. Treniruotėse jis dirba normaliai. Joshas turėjo labai geras rungtynes praėjusią savaitę. Jis kartais vis dar nepagauna gero ritmo, visuomet truputį vėluoja. Jis yra Eurolygos naujokas, talentas. Galbūt per daug iš jo tikimės. Jam vis dar reikia daug patirties. Jis yra puikus vyrukas, kuris šauniai treniruojasi. Malonumas jį turėti. Dabar mes užkrauname didelį spaudimą ant Mareko ir Josho, nes turime daug traumų priekinėje linijoje. Tokios rungtynės prieš elitines Eurolygos komandas jiems nėra lengvos, ypač išvykoje. Jiems yra labai sunku.

– Ar rungtynės jums buvo ypatingos, nes varžėtės prieš savo bičiulį, buvusį komandos draugą – Šarūną Jasikevičių?
– Nieko ypatingo. Kai rungtynės prasideda, tu stengiesi laimėti, susifokusuoti ties savo žaidimu. Buvo gera vėl jį pamatyti po ilgo laiko.

– Kaip atrodo šiandien 6 minutes žaidęs Regimantas Miniotas?
– Stebinančiai gerai. Mes apie tai diskutavome su treneriais. Man svarbiausia, kad išėjęs į aikštelę jis išlaikytų lygį. Jis buvo čia, jis kovėsi. Neturėjau jausmo, kad su juo būtų kažkas blogai.

Šaro komentaras:

Kalniečio komentaras:

Jokubaičio komentaras:

Mareko komentaras:

Komentarai:
Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
-1
Atsakyti
va cia yra treneris. pirma karta siame sezone isjungiau varzybas anksciau laiko, o tai buvo tada, kai rezultatas tapo 62:88. nu mane tiesiog sunervino ta apgailetina zalgirio gynyba ir tai, kaip tiesiogine to zodzio prasme viska sumete barca.
2021-11-27
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Barselonos FC Barcelona
Kauno Žalgiris
58%
33/57
Metimai iš žaidimo
46%
25/54
29
Atkovoti kamuoliai
27
27
Rezultatyvūs perdavimai
12
2
Perimti kamuoliai
5
80%
16/20
Baudų metimai
71%
17/24
10
Prarasti kamuoliai
10

Rungtynių žaidėjai

Rokas  Jokubaitis
15 PTS
5/7 FG
2/2 FT
Tai  Webster
13 PTS
4/9 FG
4/4 FT
Pierre  Oriola
9 REB
6 DREB
3 OREB
Edgaras  Ulanovas
6 REB
4 DREB
2 OREB
Nicolas  Laprovittola
8 AS
1 TO
23 MIN
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
4 AS
Pierre  Oriola
25 EFF
67% 2P%
100% 3P%
Tai  Webster
14 EFF
50% 2P%
33% 3P%