Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt

Penktadienį Barselonoje vienas prieš kitą susitiko du Lietuvos rinktinės įžaidėjai. Mantas Kalnietis ir „Žalgiris“ 73:96 nusileido „Barcelonai“ ir Rokui Jokubaičiui.

Fotogalerija

Kalniečiui 35-eri, bet šįkart vieną pamoką po kitos jam žarstė 14 metų jaunesnis priešininkas.

„Žalgirio“ atakų vedlys pelnė 9 taškus ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus, bet Jokubaitis revanšavosi 15 taškų ir rekordiniais 7 rezultatyviais perdavimais.

Kalnietis po mačo sakė, kad Šaras savo pamėgtu būdu narstė kauniečių gynybą.

„Daug dalykų nepavyko. Pirma, jie labai aiškiai žinojo, kur atakuoja ir dėl ko žaidžia tai, ką žaidžia.

Išskirčiau du epizodus. Mus aplošė per mūsų silpnąsias vietas ir įvėlė į tai, ko mes nenorime daryti. Tačiau didžiausia bėda, kad mes tokioje situacijoje neatsakėme kontaktu. Jie buvo fiziškesni ir to pasekoje tas rezultatas toks gavosi“, – sakė įžaidėjas.

„Barca“ šiame mače vertėsi be Brandono Davieso, Cory Higginso, Alexo Abrineso ir Nicko Calatheso, tačiau ir tai nesutrukdė užtikrintai laimėti.

„Mūsų situacija yra tokia, kad mes nesikoncentruojame į kas žais, kas ne. Netgi būnant prastoje situacijoje mes kažkaip bandėme kalbėti, kad turime savo problemų ir nežiūrime į švieslentę. Iš kiekvienos atakos, kiekvienos gynybos kažką reikėjo pasiimti, išmokti. Tačiau varžovas šiandien buvo labai stiprus“, – kalbėjo Kalnietis.

Mantas pripažino, kad dar nesijaučia savo rogėse, o ypač užduotis penktadienį apsunkino varžovų planas.

„Labai sunku kalbėti po tokių rungtynių. Jaučiau, kad negerai vadovauju komandai, nes buvo specialus planas ir bandyta man neleisti to daryti. Tas, iš dalies, dažnai pavyko.

Rungtynių žaidėjas
Pierre  Oriola
EFF
25
Pierre Oriola
Taškai 13
Taiklumas 5-7
Atkovoti kamuoliai 9
Rezultatyvūs perdavimai 5

Tie dvigubinimai, nusimetimas kamuolio centrui, kur paskui negali jo normaliai priimti. Organizaciją ties tuo sušlubavo.

Tačiau viskas darosi jau aiškiau, bandau žaisti su savo stiprybėmis ir silpnybėmis“, – aiškino gynėjas.

Taip pat Kalnietis nepraleido progos pagirti Jokubaitį.

„Velniškai stebina ir ne kartą aš minėjau, bet ir kiti, kad jis eina į priekį. Pagal savo amžių jis yra labai brandus krepšininkas jau dabar. Galima tik pasidžiaugti ir pasakyti, kad sekasi tokiam šauniam bičui, – nukėlė kepurę Kalnas ir pasidžiaugė aktyviu „Žalgirio“ palaikymu Barselonoje. – Turiu vėl padėkoti mūsų fanams.

Atvažiavo daug žmonių ir vietinių Ispanijoje suėjo. Smagu, kai lietuviškos skanduotės labiau girdimos nei jų. „Žalgiris“ ir Lietuva visada turi didžiulį palaikymą ir esame dėkingi, ypač tokioje situacijoje.“

Roko Jokubaičio žaidimo epizodai:

Interviu su Mareku Blaževičiumi:

Interviu su Šarūnu Jasikevičiumi:

Interviu su Roku Jokubaičiu:

Interviu su Jure Zdovcu:

Komentarai:
Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
-9
Atsakyti
Raimis
"Tačiau viskas darosi jau aiškiau, bandau žaisti su savo stiprybėmis ir silpnybėmis“, – aiškino gynėjas." Na jei tik dabar, karjeros pabaigoje, sužinai savo silpnas ir stiprias vietas, tai klausimas, ką tu veikei visą savo karjerą?!!! Karjeros pabaigoje turėtų rodyti išmintingą, brandų žaidimą. Šiaip, Kalnietis niekada nemokėjo jausti ir vadovauti komandai, čia asmeninė nuomonė. Sėkmės
2021-11-27
-3
Atsakyti
Antanas
jo chare nei.gali
2021-11-27
-1
Atsakyti
x
išvydome rinktinės pagrindinio įžaidėjo regalijų perdavim Jokubaičiui. kiekviename aikštės metre buvo geresnis , gražu žiūrėti į naują LT viltį. o Mantas ką , senstam , senstam niekur nepabegsi nuo to.
2021-11-27
+6
Atsakyti
tautietis
Norisi paklausti kiek ispanų žaidėjų žaidžia svetur, todėl į Jokubaitį žiūriu labai neigiamai.
2021-11-27
-8
Atsakyti
Kiek daug
siandien sventiniu straipsniu apie kauno komandos dugna ir kaip jaska kojas i ja nusivale, o paskui dar pasake - jus teisingam kely :)
2021-11-27
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Barselonos FC Barcelona
Kauno Žalgiris
58%
33/57
Metimai iš žaidimo
46%
25/54
29
Atkovoti kamuoliai
27
27
Rezultatyvūs perdavimai
12
2
Perimti kamuoliai
5
10
Prarasti kamuoliai
10
21
Pražangos
19

Rungtynių žaidėjai

Rokas  Jokubaitis
15 PTS
5/7 FG
2/2 FT
Tai  Webster
13 PTS
4/9 FG
4/4 FT
Pierre  Oriola
9 REB
6 DREB
3 OREB
Edgaras  Ulanovas
6 REB
4 DREB
2 OREB
Nicolas  Laprovittola
8 AS
1 TO
23 MIN
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
4 AS
Pierre  Oriola
25 EFF
67% 2P%
100% 3P%
Tai  Webster
14 EFF
50% 2P%
33% 3P%