Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt

Kauno „Žalgiriui“ nepavyko mesti rimtesnio iššūkio Šarūnui Jasikevičiui ir jo vadovaujamai „Barcelonai“ – 73:96.

Fotogalerija

Vienas geriausių rungtynių per karjerą Eurolygoje sužaidė Rokas Jokubaitis, kuris buvusiam klubui per 23 minutes įmetė 15 taškų, taip pat atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir surinko 20 naudingumo balų.

„Žalgiryje“ sėkmingiausiai žaidė Tai Websteris – 13 taškų, 4 rezultatyvūs perdavimai ir 14 naudingumo balų.

Tinklalapio BasketNews žurnalistas Jonas Lekšas įvertino Lietuvos čempionų individualų pasirodymą Katalonijoje.


Tai Websteris – 7,5 balo
21 min., 13 tšk. (3/6 dvit., 1/3 trit., 4/4 baud.), 4 rez. perd., 2 kld., 14 naud. balų.

Nuotr. BasketNews/D.Repečka

Kaip Jasikevičius prieš rungtynes sakė, Websteris yra ta ugnis, kuri atkarpomis gali stipriai patraukti komandą. Zelandas „Palau Blaugrana“ gerai išnaudojo savo minutes, praktiškai visus taškus įmesdavęs darbiniais metimais per varžovų rankas. Tai dažnai renkasi atrodytų nelogiškus ir nepopuliarius metimus per varžovų rankas iš vidutinio nuotolio, tačiau jau įrodė, kad turi gerą rankelę. Gynyboje taip pat, jei ne pražanga prieš iš toli metantį Kyle'ą Kuričių, galėtume sakyti, jog gynėjas atrodė tvarkingai. Websteriui toliau reikia dirbti su sprendimu priėmimu, tačiau startas Eurolygoje – geresnis nei daugelis tikėjosi.


Marekas Blaževičius – 6,5 balo
18 min., 10 tšk. (4/6 dvit., 2/2 baud.), 2 atk. kam., 4 praž., 11 naud. balų.

Nuotr. zalgiris.lt

Gera energija rungtynes pradėjęs Marekas po rungtynių sulaukė ir Šaro pagyrimo. Blaževičius išsikeitęs gerai spausdavo varžovų perimetro krepšininkus, o taip pat puolime įmetė gražų ir technišką dvitaškį per Sertačą Šanli. Vis dėlto gynyboje – per daug klaidų. Pramiegotas Rolando Šmito įkirtimas, pražanga bonuse kovojant dėl kamuolio, taip pat gynyba pikenroluose ir pikenpopuose nebuvo užtikrinta.


Zoranas Dragičius – 6,5 balo
17 min., 9 tšk. (2/5 dvit., 0/1 trit., 5/8 baud.), 2 atk. kam., 4 išpr. praž., 8 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Rungtynių žaidėjas
Pierre  Oriola
EFF
25
Pierre Oriola
Taškai 13
Taiklumas 5-7
Atkovoti kamuoliai 9
Rezultatyvūs perdavimai 5

Pradžioje Zoranas labai gerai atakavo Šanli, bet vėliau susidūrė su problemomis, kuomet gavo didesnį kontaktą. Nepaisant suaktyvintos varžovų gynybos, slovėnas išliko aktyvus ir išmetė 8 baudas, gaila, jog po pertraukos jų realizuoti aukštu procentu nepavyko.


Mantas Kalnietis – 6 balai
17 min., 9 tšk. (3/5 dvit., 1/3 trit.), 4 rez. perd., 1 kld., 5 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Jasikevičius puikiai žino Manto silpnąsias vietas ir būtent jas išryškino penktadienį. Kalnietis negalėjo įprastai sau kontroliuoti komandos žaidimo, kurti sekėsi sunkiai, nors ir buvo gražių perdavimų, greitai pereinant į kitą aikštės pusę, o ir suklysta buvo tik sykį. Sunku buvo gynyboje prieš Jokubaitį, kuris stipriai prisidėjo, jog Kalnietis greitai susirinko 3 pražangas ir išsimušė iš ritmo.


Edgaras Ulanovas – 5,5 balo
21 min., 5 tšk. (1/2 dvit., 0/2 trit., 3/4 baud.), 6 atk. kam., 2 kld., 4 išpr. praž., 7 naud. balai.

Nuotr. LKL

Pirmas išėjimas buvo labai prastas – klaidos, varžovų ketvirtų numerių sėkmingi žaidimai prieš Ulanovą ant ūselio ir greitai surinkti -4 naudingumo balai. Vis dėlto vėliau Edgaras po truputį įsivažiavo, pradėjo nuo mažų ir sunkiai matomų dalykų, kas leido pajusti rungtynių ritmą. Būtent puolėjas buvo daugiausiai kamuolių atkovojęs žalgirietis.


Tyleris Cavanaugh – 5,5 balo
29 min., 9 tšk. (3/4 dvit., 1/2 trit.), 3 atk. kam., 4 praž., 8 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt
Pirmajame kėlinyje Cavanaugh kaip mažą vaiką išmaudė Šanli ir greitai privertė Jasikevičių prašyti minutės pertraukėlės, o taip pat amerikietis protingai išprovokavo Šmito pražangą puolime. Vis dėlto vėliau Tyleriui pernelyg sužibėti nepavyko, o gynyboje puolėjas gavo daug pamokų iš Nikola Mirotičiaus.

Lukas Lekavičius – 5 balai
19 min., 6 tšk. (1/2 dvit., 1/2 trit., 1/2 baud.), 3 rez. perd., 6 naud. balai.

Nuotr. BNS

Lekavičiaus pirmasis išėjimas taip pat nebuvo sėkmingas ir nuo jo pasirodymo aikštėje „Žalgiris“ pradėjo byrėti. Lukas prastai skaitė išsikeitimo situacijas, nesijautė užtikrintai, o taip pat nematėme įprastų jo įsiveržimų į baudos aikštelę ir floaterių. Gražu, jog lietuvis kovoja iki galo ir ketvirtajame kėlinyje išprovokavo Jokubaičio klaidą, o vėliau ir išplėšė kamuolį iš Pierre'o Oriolos rankų. Atrodo, jog Lekavičiui reikia poilsio ir pertrauka nacionalinėse pirmenybėse turėtų išeiti į naudą.


Janis Strelnieks – 4,5 balo
21 min., 6 tšk. (1/1 dvit., 1/5 trit., 1/2 baud.), 1 kld., 5 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Strelnieks aikštėje praleido daugiau nei 21 minutę, tačiau per šį laiką buvo sunkiai pastebimas. Jure Zdovcas norėjo, kad latvis kurtų pikenrolus, tačiau tai visai nepasiteisino ir gynėjas mačą baigė su 0 rezultatyvių perdavimų, o šalia to pro šalį skriejo ir tritaškiai.


Joshas Nebo – 4 balai
16 min., 2 tšk. (1/2 dvit.), 2 atk. kam., 1 naud. balas.

Nuotr. LKL

Po traumos Joshas ne toks pat ir „Žalgiriui“ trūksta seno gero Nebo. Nebematome nei išnaudojamų pikenrolų, nei dėjimų, kurie automatiškai užkuria visą komandą. Barselonoje buvo pralaimėta ir mikrodvikovų po krepšiais, o pikenrolai buvo praktiškai eliminuoti.


Artūras Milaknis – 3 balai
13 min., 0 tšk. (0/0 met.), 0 naud. balų.

Nuotr. zalgiris.lt

Milaknis antrose rungtynėse paeiliui buvo nepastebimas ir per daugiau nei 12 minučių neišmetė nė vieno metimo. Veteranui buvo sunku žaisti prieš trenerį, kuris atskleidė jo talentus Europai ir kuris geriausiai žino stipriąsias Artūro vietas.


Regimantas Miniotas debiutavo Eurolygoje užtikrintai atsitverdamas varžovus ir per 6 minutes atkovodamas 3 kamuolius, o Karolis Lukošiūnas per trumpą laiką pasižymėjo tikslia bauda ir tritaškiu.

Komentarai:
Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Barselonos FC Barcelona
Kauno Žalgiris
58%
33/57
Metimai iš žaidimo
46%
25/54
29
Atkovoti kamuoliai
27
27
Rezultatyvūs perdavimai
12
2
Perimti kamuoliai
5
61%
19/31
Dvitaškiai
56%
19/34
10
Prarasti kamuoliai
10

Rungtynių žaidėjai

Rokas  Jokubaitis
15 PTS
5/7 FG
2/2 FT
Tai  Webster
13 PTS
4/9 FG
4/4 FT
Pierre  Oriola
9 REB
6 DREB
3 OREB
Edgaras  Ulanovas
6 REB
4 DREB
2 OREB
Nicolas  Laprovittola
8 AS
1 TO
23 MIN
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
4 AS
Pierre  Oriola
25 EFF
67% 2P%
100% 3P%
Tai  Webster
14 EFF
50% 2P%
33% 3P%