Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Prancūzų rinktinės narys ir buvęs NBA žaidėjas Alexis Ajinca, būdamas 33-ejų, paskelbė apie profesionalios krepšininko karjeros pabaigą.

Paskutine Ajincos karjeros stotele tapo Vilerbano ASVEL, kurioje jis sužaidė dalį 2018-2019 m. sezono. Kartu su juo rungtyniavo ir Mantas Kalnietis.

2018-aisiais aukštaūgis patyrė rimtą kelio girnelės traumą.

„Atėjo laikas man, kaip profesionaliam žaidėjui, atversti naują puslapį, – atsisveikino žinutėje rašė prancūzas. – Krepšinis man davė labai daug. Dėkoju sirgaliams, klubams, treneriams, savanoriams ir savo komandos draugams už visas šias akimirkas. Dėkoju savo draugams ir šeimai, kurie visada mane palaikė.“

Karjerą aukštaūgis pradėjo 2006-aisiais Prancūzijoje, o 2008-aisiais atletą 20-uoju šaukimu naujokų biržoje pasirinko Šarlotės „Hornets“. Nuo ten pradėjęs savo kelionę NBA, jis 2010-2011 m. persikėlė į Dalaso „Mavericks“, o vėliau į Toronto „Raptors“.

2013-2018 m. laikotarpį Ajinca praleido Naujojo Orleano „Pelicans“ ekipoje.

Pajėgiausioje planetos krepšinio lygoje 213 cm ūgio vidurio puolėjas sužaidė 293 mačus bei vidutiniškai rinko po 5,3 taško ir 3,9 atkovoto kamuolio.

Ajinca taip pat atstovavo Prancūzijos rinktinei, su kuria 2013 m. tapo Europos čempionu.

Komentarai:
Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
+15
Atsakyti
eee
Pas mus būtų nuostolis, francam giliai px, talentai auga kaip grybai po lietaus..
2021-11-27
+7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.