Nuotr.: BasketNews/D.Repečka
Nuotr. BasketNews/D.Repečka

Eteryje – nauja tinklalaidė su žalgiriečiu. Kauno komanda šį kartą parengė pokalbį su komandoje pirmą sezoną rungtyniaujančiu Tyleriu Cavanaugh.

Tyler Cavanaugh

Tyler  Cavanaugh
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: PF
Amžius: 27
Ūgis: 206 cm
Svoris: 104 kg
Gimimo vieta: Niujorkas, JAV

#ŽalgirisOnAir tinklalaidės vedėjas Rytis Kazlauskas su amerikiečiu „Žalgirio“ arenoje esančioje studijoje praleido daugiau nei valandą, per kurią palietė įdomiausius krepšininko karjeros momentus, šio sezono aktualijas bei pasinėrė į komandos aistruolių klausimus.

Baigęs koledžą Cavanaugh išpildė ir kiekvienam amerikiečiui krepšininkui šventą svajonę – patekti į NBA. Aukštaūgis šioje lygoje praleido dvejus metus, per kuriuos vilkėjo Atlantos „Hawks“ ir Jutos „Jazz“ marškinėlius.

„NBA yra visai kitoks žaidimas, kuriame galintys mesti ir aikštę išplėsti aukštaūgiai yra labai naudingi – todėl buvau ten. Galėjau išplėsti aikštę, pataikyti iš toli žaisdamas ketvirtoje ar penktoje pozicijoje. Žinoma, tame lygyje, nebūdamas atletišku, turėjau problemų, bet stengiausi išnaudoti visus savo privalumus puolime. Labai daug išmokau“, – tinklalaidėje pasakojo Cavanaugh.

2019-aisiais taikliarankis žaidėjas persikėlė į Europą ir prisijungė prie Eurolygoje tuo metu taip pat rungtyniavusio Berlyno ALBA klubo. Nors sezonas Vokietijoje nebuvo itin sėkmingas, Tyleris užsibrėžė tikslą kuo greičiau sugrįžti į stipriausią senojo žemyno turnyrą.

„Eurolygoje yra geriausias krepšinis pasaulyje. Dėmesys detalėms, gynyba, fiziškumas ir kiekvienų rungtynių bei kiekvienos atakos svarba – taip sunkiai nežaidžiau niekada gyvenime. Eurolyga yra kitoks žvėris, todėl esu laimingas dėl grįžimo į šią lygą. Tai buvo pagrindinis tikslas“, – atskleidė pašnekovas.

Lietuvos čempionams lapkričio mėnesį Eurolygoje pavyko nutraukti pralaimėjimų seriją ir pagaliau džiaugtis pergalėmis. Svarbų vaidmenį tose pergalingose rungtynėse vaidinęs Cavanaugh nukėlė kepurę prieš „Žalgirio“ lietuvius ir teigė, kad to komanda laukė ilgą laiką.

„Buvo akivaizdu, kad žaidimas gerėja ir Madride jautėsi, kad žengėme į priekį, kovojome. Žinojome, kad ta pergalė artėja ir mums reikėjo jos tam, kad nuo pečių nukristų našta. Pirmoji pergalė mus suartino ir leido suprasti, kad galime laimėti. Manau, kad turime labai gerą kolektyvą, už kurio subūrimą turime būti dėkingi lietuviams. Jie yra pavyzdys“, – teigė Kauno ekipos narys.

„BasketNews.lt podkastas“:

Komentarai:
Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
+2
Atsakyti
Anonimas
Jums gali patikt kas tik nori, bet NBA yra stipriausia krepsinio lyga su geriausiais zaidejais. O dar kai si sezona uzrauke reikala su ta Hardeno stiliaus vaidyba prie tritaskio linijos kad tik mest baudas, tai NBA dar labiau paidomejo. Vienintele beda su NBA kad ten yra leftistu irstva....na o bet taciau Eurolygoje sedi tokie patys debiliukai jeigu kaip sakant jiems ir gazpromo projektas su gazpromo reklamom tinka.
2021-11-29
-13
Atsakyti
Veryga
Bet juk taip ir yra. NBA tik Play-Off'ai verti dėmesio. Daugybė žmonių neturi kantrybės žiūrėti NBA Reguliarųjį „Ne Iš Karvės Lošiam“ Sezoną... Žinoma, kita vertus, įspūdingų highlight'ų srityje NBA be konkurencijos laimi. Bet tam ir yra highlightų video youtube :))
2021-11-29
+7
Atsakyti
AV
O Cavanaugh geriausias krepšininkas, toks geras, kad nba net neįpirktų :D
2021-11-29
-1
Atsakyti
A
nebutinai. as aisku ne krepsininkas, ziuriu is ziurovo pozicijos, bet man Eurolyga stebet nrpalyginamai idomiau nei nba. neatsimenu kada isziurejau visas nba rungtynes, nuobodu pasidaro. man tiesa sakant net lkl idomiau ziurisi.
2021-11-29
+29
Atsakyti
o tu esi pats geriausias krepsininkas visoje planetoje. esu palaimintas tave matyti savo megstamiausioje komandoje.
2021-11-29
-1
Atsakyti
Edg
Normalu. Taip dažniausiai sako tie, kurie niekada nepasiekia NBA lygio.
2021-11-29
-19
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Tyler Cavanaugh

Tyler  Cavanaugh
Tyler  Cavanaugh
MIN: 22.97
PTS: 8.82 (48.35%)
REB: 3.91
AS: 1.27
ST: 0.55
BS: 0.09
TO: 0.64
GM: 11