Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA

Prie rinktinės prisijungęs Mindaugas Kuzminskas buvo vienas Lietuvos rinktinės (2-0) lyderių, o mūsiškiai pirmąjį FIBĄ langą užbaigė sudėtinga pergale.

Fotogalerija

Kazio Maksvyčio auklėtiniai išvykoje 74:66 (19:23, 26:9, 9:18, 20:16) palaužė Čekijos rinktinę (0-2), kuri F grupėje ir toliau lieka be pergalių.

Rungtynes geriau pradėjo šeimininkai, kurie pirmajame kėlinyje po Jaromiro Bohačiko tolimo šūvio įgijo 7 taškų persvarą (21:14).

Visgi tuomet aukštesnę pavarą įjungę lietuviai, vedami 9 taškus surinkusio Kuzminskio, surengė įspūdingą spurtą 23:5 ir po Tomo Dimšos tritaškio antrojo kėlinio viduryje įgijo dviženklį pranašumą (37:26), kurį išlaikė iki pat ilgosios pertraukos (45:32).

Perlaužti rungtynių iškart po pertraukos Maksvyčio kariaunai nepavyko. Čekai surengė renesansą, per trečiąjį kėlinį paliko lietuvius su 9 taškais, patys atsakė 18, o po spurto 14:2 ir Lukašo Palyzos tolimo šūvio likus 8 minutėms iki rungtynių pabaigos rezultatas tapo lygus – 56:56.

Likus 45 sekundėms lietuviai turėjo trapų pranašumą (65:67), tačiau netrukus baudas sumetė Arnas Butkevičius ir svečiai nutolo per du metimus (69:65).

Čekai turėjo du šansus išlyginti rezultatą, tačiau abu kartus suklydo, Butkevičius kitoje aikštės pusėje pridėjo dar du taškus (71:65), o pergalę tolimu metimu iš vidurio aikštės užtvirtino Kuzminskas (74:66).

„Labai sunkios rungtynės su daug kontakto, – po pergalės kalbėjo Maksvytis. – Labai gerai pažįstu čekų trenerį, esu prieš jį žaidęs. Komanda susižaidusi, seniai treniruojasi kartu. Rungtynes pradėjome šiek tiek prasčiau, vėliau pavyko perimti iniciatyvą.

Rungtynių žaidėjas
Eigirdas  Žukauskas
EFF
17
Eigirdas Žukauskas
Taškai 11
Taiklumas 4-8
Atkovoti kamuoliai 8
Rezultatyvūs perdavimai 2

Trečiajame kėlinyje turėjome prieš jų zoninę gynybą, jie pradėjo kaitalioti gynybos sistemas. Mes šiek tiek strigome, šiek tiek blogai įžaidėme kamuolį. Prametėme gana daug neblogų metimų. Vienu momentu galėjome būti šiek tiek agresyvesni. Labai kliovėmės tolimais ir vidutiniais metimais. Džiaugiuosi, kad rungtynių pabaigoje susigynėme, perėmėme iniciatyvą ir pasiekėme pergalę.“

Lietuviai itin prastai metė tritaškius – tikslą pasiekė vos 6 mūsiškių tolimi metimai iš 23 (26 proc.).

Rezultatyviausiai žaidęs Kuzia per 21 minutę surinko 13 taškų (3/6 dvit., 2/2 trit., 1/2 baud.), 3 atkovotus bei 1 perimtą kamuolį, 4 rezultatyvius perdavimus, 2 pražangas, klaidą, bloką ir 7 naudingumo balų.

„Visiškai amerikietiški kalneliai. Jie pradėjo geriau, po to mes geriau žaidėme, tada jie pradėjo žaisti labai fiziškai, sakyčiau, jog ant ribos, – po rungtynių dėstė Kuzminskas. – Pradžioje šiek tiek sutrikome. Jie keitė iš zoninės gynybos į asmeninę, galbūt dar nesame iki galo prie to prisitaikę. Treneris paėmė minutės pertraukėlę, kelis kartus pakalbėjome, ką daryti. Ačiū dievui, laimėjome. Labai faina čia laimėti, nes nebuvo lengva.“

32-ejų krepšininkas neslėpė džiaugsmo, kad atvykus nepatogiu maršrutu iš Rusijos pavyko su rinktine laimėti.

„Aš manau, kad ne tiek aš pats ėmiausi iniciatyvos, kiek treneris man suteikė laisvės, derinių. Džiugu, kad mano kelionė čia nenuėjo perniek. Visos komandos dėka laimėjome“, – pasakojo puolėjas.

Kuzminskui geriausiai talkino Martynas Echodas ir Eigirdas Žukauskas.

Echodas pridėjo dvigubą dublį – 12 taškų (4/5 dvit., 4/6 baud.), 11 atkovotų kamuolių ir 19 naudingumo balų.

Žukauskas pelnė 11 taškų (2/4 dvit., 2/4 trit., 1/1 baud.), atkovojo 8 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 18 naudingumo balų.

Čekų nuo pralaimėjimo neišgelbėjo puikus Tomašo Kyzlinko pasirodymas. X faktoriumi tapęs gynėjas per 31 minutę surinko 21 tašką (6/8 dvit., 1/3 trit., 6/8 baud.), 4 atkovotus kamuolius, klaidą ir 18 naudingumo balų.

Antrojo kėlinio pradžioje Čekija neteko vieno savo lyderių Davido Jelineko, kuris mesdamas tritaškį nusileido ant Eigirdo Žukausko kojos ir pasisukęs čiurną raitėsi iš skausmo. Daugiau ant parketo jis nebepasirodė.

Čekija: Tomašas Kyzlinkas 21 (6/8 dvit., 6/8 baud.), Jaromiras Bohačik 13 (3/9 dvit., 2/4 trit., 2 blok.), Martinas Peterka 9 (5 atk. kam.).

Lietuva: Mindaugas Kuzminskas 13 (2/2 trit., 4 rez. perd.), Martynas Echodas 12 (4/5 dvit., 11 atk. kam.), Eigirdas Žukauskas 11 (2/4 trit., 8 atk. kam.), Mindaugas Girdžiūnas ir Tomas Dimša (1/9 trit.) po 8.

Eigirdo Žukausko komentarai:

Komentarai:
Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
+1
Atsakyti
Žalgiris Šalies klubas
čekai žaidė grubiai, naudojo strategiją-jeigu meistriškumu nusileidi, daužyk per rankas. Teisėjų lygis nenusakomas, tokių į Lietuvos moksleivių lygą nepriimtų. Viskas gerai, kas gerai baigiasi, su dviem pergalėmis!
2021-11-30
+9
Atsakyti
In vino veritas
Nu galim cia mes visko visaip prikomentuot, bet faktas yra vienas - tikslas pasiektas, pasiimtos abi pergales, ta ir reikejo padaryt. Aciu zaidejams, aciu treneriams. Sekmes visiems sugrizus i savo klubus. Nu o Fiba tegul uzsikrusa su savo apgailetinais teisejais ir apskritai su visais sitais savo langais. Uzuojauta visiems, kuriems tenka sitoj parodijoj dalyvaut, taip pat ir mums, sirgaliams, kuriems tenka i visa tai ziuret, nes rinktine palaikyt reikia visada, bet kokiom aplinkybem. Vyrai uz mus zaidzia, todel dar karta didziulis aciu jiems uz tai.
2021-11-30
Atsakyti
Kas po galais
yra su mūsų snaiperiais ,bei jų ruošimu.Ką tik žiūrėjau rungtynes tarp Latvijos ir Slovakijos (tikrai ne Slovėnijos),tai tie niekam nežinomi slovakai kala tritaškius vieną paskui kitą,o toks latvis pavarde Lomažs,tai smaigstė vos ne nuo aikštės vidurio.Tą patį jis darė ir rungtynėse su serbais.Iš viso šiose rungtynėse latviai pusę visų taškų surinko tritaškiais metimais.Po Šiškausko,Macijausko,Jasikevičiaus,Štombergo,galų gale ir Arvydo Sabonio nieko nebeužsiauginame.Pasakykite,koks dabar mūsų jaunas krepšininkas pretenduoja į snaiperio titulą?Šiandienos rungtynės akivaizdžiai parodė,kad šioje srityje su jaunimu visiškai nedirbama.
2021-11-29
-3
Atsakyti
cha
Dimša toks klišas, kad jau kamuolio išmetimo metu matosi, kad nepataikys. Galutinai užsidarė duris į bet kokį padoresnį klubą, apie Žalgirį iš vis gali pamiršti
2021-11-29
+16
Atsakyti
Anonimas
jei kuze turetu daugiau agresijos jis rinktu po 20 akiu atsiputes
2021-11-29
+17
Atsakyti
Anonimas
dimsa snaiperis rimtas
2021-11-29
+9
Atsakyti
Anonimas
Gerbemi Žalgirio fanai ar yra norinčiu Tomo Dimšos y Žalgiri?
2021-11-29
+2
Atsakyti
Nezinau, bet man Kaziuko kapela gero ispudzio nepaliko. Ceku sudetis silpnesne nei zaide pries Maskoliuno komanda o rezultatai tokie patys. Plius dar Kaziukas kuze turejo o Maskoliunas ne. Taigi sakyciau, neitikino nei zaideju pasirinkime, nei zaidimo plano paruosimu.
2021-11-29
-20
Atsakyti
Dimša tai tragedija
2021-11-29
+28
Atsakyti
Jeigu toks teisejavimas bus ir toliau tai as nematau jokio idomumo ziuret tokius turnyrus. Kalbame apie pasaulio cempionata, atitinkamai ir teisejai turi but auksciausio lygio. Fiba tyciojasi is krepsinio: padarysim daug atrankiniu po visa pasauli, px gal kas ziures. Valio.
2021-11-29
+29
Atsakyti
Na ir kur ginybos genijus Čižauskas?Tik pergalė yra pergalė, šaunuoliai!
2021-11-29
+19
Atsakyti
Ttd
siaip tai gerai atstovejo chebra. Siaip tai ju beveik visu neturetu buti pirmojoje rinktineje, bet visi kartu drauge iki galo kovojo. Patiko kaip pabaigoje gynesi. Ir galutinis trajakas toks geras tauntas sitose mustynese. MLDC Kaziukas!
2021-11-29
+7
Atsakyti
Ačiū Kūze. Kur be tavęs šiandien būtume. Kritikai gali eilinį kartą rūkyt. Dar buvo vietoj jo siūlančių Bendžių O__O Kuzminskas yra net pagrindinę sudėtį gelbėjęs nuo gėdingo sutriuškinimo prieš geriausią komandą pasaulyje.
2021-11-29
+10
Atsakyti
Tas velnių priėdęs čekas Butkevičiui paslaugą padarė, kad nematytų pora valandų kokius blėnius čia rašo...
2021-11-29
-6
Atsakyti
Aplamai tai sioj rinktinej labai daug nevykusiu sprendimu. Cizauskas, Dimsa, Gailius, Echodas ir Birutis. Buvo zinoma Ceku sudetis, zino Kazys kad baus Biruti 2x2, bet visvien pasilieka ji o ne Gebena. Bendzius nemanau kad butu gelbejes, nes dave mest praktiskai tik tiem kam norejo leist. Labai keista kai tiek strategu ant suolo, o puolimas apgailetinas.
2021-11-29
-20
Atsakyti
ko daugiau nenoreciau matyt languose tai cizauskas, pirdziunas, dimsa, echodas ir gailius. visi jie jau zaidejai amziuje ir perspektyvoj ir rinktines lygio nedatrauks. masiulis taip pat su dideliu klaustuku. bet net ir su tokiais zaidejais kazys paeme dvi pergales, stai ka reiskia geras treneris
2021-11-29
-12
Atsakyti
Na, Maksvytis gavo vieną pass su Čižausku. Vieną kartą pakvietei į langą, bet gal užteks? Jokios naudos iš jo puolime, 4 prieš 5 žaidžia, ir čia kalbam apie ''įžaidėją''. Tegu netampa tavo Mažučiu, Kazį. 10 metų prabėgo nuo juanimo rinktinių, ir vis dar tas pats žaidėjas kuris visiškai negali varytis kamuolio prieš bet kokį žaidėją, tiesiog neįtikėtina.
2021-11-29
+24
Atsakyti
Mistika kažkokia už kokius nuopelnus užžžžž ką yra kviečiamas Kuzminskas!!! Gal kas galite atsakyti? Žmogus visiškai nusivažiavo netraukia lygio buk malonus vyriškai priimk tai. O čia atvaro bičas kad gazprom akyse rebilituotis ale žiu aš dar galiu žaist. Paskambinti privalėtų koks Javtokas Kuzia seniukai tu jau netrauki lygio buk geras pasitrauk
2021-11-29
-51
Atsakyti
Žalgiris
Gerai, kad nepasiteisino žodžiai mano. Bet žaidimas tai apgailėtinas, teisėjavimas tai pat.
2021-11-29
+10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Čekijos rinktinė
Lietuvos rinktinė
39%
26/66
Metimai iš žaidimo
41%
27/66
39
Atkovoti kamuoliai
45
11
Rezultatyvūs perdavimai
16
6
Perimti kamuoliai
5
60%
9/15
Baudų metimai
74%
14/19
25%
5/20
Tritaškiai
26%
6/23

Rungtynių žaidėjai

Tomas  Kyzlink
21 PTS
7/11 FG
6/8 FT
Mindaugas  Kuzminskas
13 PTS
5/8 FG
1/2 FT
Petr  Bohacik
8 REB
7 DREB
1 OREB
Martynas  Echodas
11 REB
7 DREB
4 OREB
Jakub   Sirina
3 AS
2 TO
25 MIN
Mindaugas  Kuzminskas
4 AS
1 TO
21 MIN
Tomas  Kyzlink
17 EFF
75% 2P%
33% 3P%
Martynas  Echodas
17 EFF
80% 2P%
- 3P%