Nuotr.: AP - Scanpix
Nuotr. AP - Scanpix

Viena ketvirtoji NBA sezono jau praėjo, o tai reiškia, kad mainų užsidarymo langas nenumaldomai artėja.

Paskutiniai mainai įvyko spalio 6 d., kai Bruklino „Nets“ susitarė su Hjustono „Rockets“ ir Indianos „Pacers“ ekipomis. 2021-2022 metų sezone dar nebuvo nė vieno sandorio, bet tai jau gali įvykti už poros savaičių.

Daugiau nei 100 žaidėjų, kurie pasirašė kontraktus praėjusį sezoną, galės būti iškeisti nuo gruodžio 15 d. Tai suteiks komandoms daugiau lankstumo dirbant su sandoriais ir derinant mainų atlyginimus.

Ankstyvojoje sezono etapo stadijoje turnyrinėje lentelėje vietos yra ankštoka. Vakarų konferencijoje 4-ąją vietą nuo 10-osios skiria vos dvi pergalės. Rytų konferencijoje 8-ąją vietą užimanti Bostono „Celtics“ atsilieka tik 3 pergalėmis nuo lyderių Bruklino „Nets“ ir Čikagos „Bulls“.

ESPN paprašė NBA ekspertų sudaryti penkis sandorius, kurie galėtų pakeisti NBA atkrintamųjų paveikslą.

Mainų variantas:

„Golden State Warriors“ gautų: Domantą Sabonį
„Pacers“ gautų: Jamesą Wisemaną, Jonathaną Kumingą, Moses Moody

Žurnalisto Andre Snellingso mintys: „Esu „Warriors“ šalininkas, kuris palaiko jaunų žaidėjų strategiją. Tačiau šis susitarimas jiems ne tik užtikrina ateitį, bet ir suteikia „Visų žvaigždžių“ žaidėją. Sabonis yra ganėtinai jaunas (25 m.), kad galėtų tapti franšizės žaidėju net ir po to, kai dabartinis „Warriors“ branduolys pradės senti. Kaip Deandre Aytonas ir Finikso „Suns“ visai neseniai pademonstravo, „Warriors“ gali būti pažeidžiami tam tikrose situacijose po krepšiu.

Sabonis silpniausią „Warriors“ poziciją paverstų stiprybe. Jis turi būtent tai, ko „Warriors“ komandai iš savo aukšto žmogaus ir reikia. Jis yra puikus pasuotojas ir priima geriausius sprendimus puolime, todėl būtų idealus Stepheno Curry pikenrolo ir pikenpopo partneris. Sabonis yra elitinis kovotojas dėl kamuolių, kuris geba stumdytis su dideliais vyrukais ir turi įgūdžių rinkinį, puikiai derantį priekinėje linijoje šalia Draymondo Greeno.

Jis nereikalauja kamuolio prisilietimų ar jam skirtų derinių, tačiau paragintas, Sabonis gali efektyviai pelnyti taškus. Trumpai tariant, pridėjus Sabonį į dabartinį jų branduolį, artimiausioje ateityje „Warriors“ taptų čempionato favoritais.

„Pacers“ gautų du papildomus žaidėjus. Šis sandoris signalizuotų tai, kad jie negali grumtis dėl šių metų čempionato titulo su dabartiniu branduoliu, bet yra pasirengę perstatyti komandą.

Praėjusį sezoną jie praleido atkrintamąsias varžybas, o šį sezoną laimi mažiau nei 40 proc. savo rungtynių. Jamesas Wisemanas buvo antrasis 2020 m. šaukimas, o Kuminga ir Moody yra šiais metais pasirinkti žaidėjai. Tinkamai treniruojant, Kuminga ir Moody gali tapti žvaigždėmis.“

Nuotr. USA TODAY Sports-SCANPIX

Mainų variantas:

Dalaso „Mavericks“ gautų: Harrisoną Barnesą, Marviną Bagley
Sakramento „Kings“ gautų: Timą Hardaway, Dorianą Finney-Smithą, Willie Cauley-Steiną, 2022 ir 2024 metų antrojo rato šaukimus

Žurnalisto Ohmo Youngmisuko mintys: „Barnesas šį sezoną pradėjo užsivedęs, bet jį sustabdė pėdos trauma. Žaidėjas 9 iš 13 pirmųjų rungtynių pelnė 21 ir daugiau taškų. Jis vidutiniškai pelno po 19 taškų, atkovoja po 7 kamuolius ir realizuoja tolimus metimus 39,8 proc. taiklumu.

Jei Barneso pėdos problema nėra rimta, tai „Mavericks“ galėtų susigrąžinti žaidėją. Dar vienas aukštas žmogus komandoje galėtų padėti Kristapui Porzingiui priekinėje linijoje. Jis taip pat statytų užtvaras ir suteiktų Luka Dončičiui papildomų šansų pelnyti taškus.

Nors Dalaso komandai reikia visų įmanomų metikų, Dončičiui ir Pozingiui galėtų padėti ir kitas žaidėjas, kuris gali pats susikurti progas rinkti taškus. Barnesas nėra kūrėjas, bet jis gali pataikyti, atkovoti kamuolius ir pelnyti taškus. Barnesas nemeta tiek daug tritaškių kiek Hardaway, kuris prieš šį sezoną pasirašė 4 metų kontraktą už 75 milijonus JAV dolerių ir iki gruodžio 4 d. negali būti iškeistas.

Bagley, kuris 2018 m. naujokų biržoje buvo pakviestas antruoju šaukimu, galėtų pasinaudoti pasikeitusia aplinka ir Dončičiaus įspūdingu žaidimu.

Nuotr. USA Today Sports - Scanpix

Mainų variantas:

Finikso „Suns“ gautų: Thaddeusą Youngą
San Antonijaus „Spurs“ gautų: Dario Šaričių, Jaleną Smithą, apsaugotą 2024 metų pirmojo rato ir 2025 metų antrojo rato šaukimus

Žurnalisto Bobby Markso mintys: „Suns“ šiuo metu turi geriausią rezultatą lygoje – 19-3, bet jie neturėtų išsiugdyti konservatyvaus mąstymo ties savo sudėtimi. Taip, dabar yra labai svarbu neišardyti komandos mikroklimato, bet Finikso klubas gali surasti balansą ir tobulėti neatiduodami starto penketo narių ar svarbių rotacijos žaidėjų.

Nors Šaričius buvo vienas kertinių „Suns“ žaidėjų, kroatas nusitraukė kryžminius kelio raiščius NBA finale ir, ko gero, praleis visą 2021-2022 metų sezoną. Šaričius turi kontraktą ir kitam sezonui, tačiau jis yra parankus komandoms – vertė siekia 9,2 mln. JAV dolerių. Smithas buvo pasirinktas 2020-ųjų NBA naujokų biržos pirmajame dešimtuke, bet klubas nepasirinko pratęsti sutarties su krepšininku trečiajam sezonui.

Youngas ne tik suteiktų „Suns“ patirties, bet gali žaisti tiek puolėjo, tiek centro pozicijose. 33-ejų 203 cm ūgio krepšininkas šį sezoną žaidžia mažiausiai per karjerą – po 15,7 minutės per mačą, bet vis tiek sugeba tai daryti produktyviai. Youngas fiksuoja 7,4 taško statistiką, dvitaškius realizuodamas beveik 62 procentų taiklumu.

Svarstant Youngo variantą, reikės labiau aukoti ne žaidėjus, bet naujokų biržos talentus.“

Nuotr. AFP – Scanpix

Mainų variantas:

Portlando „Trail Blazers“ gautų: Marviną Bagley, pirmojo rato 2022 m. NBA naujokų biržos šaukimą
Sakramento „Kings“ gautų: Robertą Covingtoną

Žurnalisto Kevino Peltono mintys: Bagley ir Covingtono apsikeitimas yra logiškas abiem komandoms. „Kings“ generalinis vadybininkas Monte McNairas buvo Hjustono „Rockets“ organizacijos dalimi, kuomet komanda gavo Covingtoną 2020-aisiais. Krepšininkas užpildytų universalaus puolėjo spragą Sakramente, kurios užpildyti niekaip nepavyksta Chimezie Metu kartu su Harissonu Barnesu ir Maurice'u Harklessu.

Kita vertus, Covingtono iškeitimas atrodo neišvengiamas, nes baigiasi sutartis su Nassiru Little'u, kuriam siekiama duoti vietą startiniame penkete. Apkeičiant Bagley su Covingtonu, „Blazers“ nusirėžtų dalį sumos nuo klubo mokesčių sąskaitos.“

Nuotr. AFP-Scanpix

Mainų variantas:

Minesotos „Timberwolves“ gautų: Larry Nance'ą
Portlando „Trail Blazers“ gautų: Joshą Okogie, Jake'ą Laymaną, 2022-ųjų pirmojo rato šaukimą

Žurnalisto Timo Bontempso mintys: „Nuo Kevino Garnetto laikų „Timberwolves“ atkrintamąsias pasiekė vos kartą. Šiemet ženkliai susilpnėjus Vakarų konferencijai, Minesotos ekipa pagaliau deda žingsnius į priekį ir apsistatinėja komandą aplink Anthony Edwardsą bei Karlą-Anthony Townsą. Su šiais žaidėjais jie turi galimybę peržengti reguliariojo sezono barjerą.

Nuotr. USA Today Sports - Scanpix

Nance'as būtų idealus papildymas po krepšiu šalia Townso. Nance'as treneriui Chrisui Finchui duotų universalumo abiejose aikštelės pusėse. „Timberwolves“ pagal gynybos reitingą šiuo metu yra šešti.

Tuo metu Portlando klubas už Nance'ą gautų pirmojo rato šaukimą ir galimybę perstatyti sudėtį jaunesniais žaidėjais. Nors Okogie nėra labai pavojingas puolime, jis galėtų puikiai tikti šalia Damiano Lillardo ir C.J. McCollumo, gaudamas didžiausias užduotis gynyboje.“

Komentarai:
Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
+5
Atsakyti
No name
Lietuvos analitikai sugalvojo, Leborona y zalgiry, lakers vistiek cempo nelaimes, o zalgiris, bent y top 8 pateks
2021-12-03
+1
Atsakyti
Fanas
biski gal ne i tema, bet Basketnews ko tylit blazers atleido savo operaciju vadova Neila Oshley
2021-12-03
+7
Atsakyti
nelabai isivaizduoju, kam Warriorsam butu reikalingas centras, kuris moka organizuot puolima, bet silpnas gynyboj. ten puolima suka Greenas su metikais, auksti ten tik sienom statyt ir lanka saugot, o lanko saugot Sabui nelabai sekasi. buciau nustebes, jei tokie mainai ivyktu.
2021-12-03
+11
Atsakyti
Anonimas
Jei visi Suns zaidejai butu ismainyti i visus Thunder zaidejus, atkrintamuju paveikslas pasikeistu
2021-12-03
+15
Atsakyti
Pablo
lauzti is pirsto straipsniai!
2021-12-03
+8
Atsakyti
Mm
Labai būčiau laimingas jeigu Sabonis patektu i Warriors. Turėtu realu šansa laimeti Nba žieda. Gryzus Thomsonui tai butu svajoniu komanda puolime. Sabonis, Greenas, Wiginsas, Thomsonas ir Curry, vienas is geriausiu startiniu lygoje.
2021-12-03
+29
Atsakyti
nesupykciau jei saboniukas i karius eitu, su pacers kazkas ne taip
2021-12-03
+16
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.