Nuotr.: ZUMA Press Wire-Scanpix
Nuotr. ZUMA Press Wire-Scanpix

Penktadienį vykusiame Eurolygos finalo pakartojime čempionai Stambulo „Anadolu Efes“ per pratęsimą krito prieš „Barcą“ (93:95), o rungtynės anksčiau laiko baigėsi vienam iš šeimininkų lyderių Shane'ui Larkinui.

Likus 4 minutėms iki pratęsimo pabaigos amerikietis bandė ištraukti Kyle'o Kuričiaus prarastą kamuolį, tačiau Luigi Lamonica gynėjui sušvilpė penktąją pražangą ir rungtynių atomazgą Larkinui teko stebėti nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

Užsidirbęs nuobaudą, Larkinas apeliavo į teisėjo sprendimą, tačiau po rungtynių pyktis ant arbitrų neatslūgo. Krepšininkas savo „Instagram“ paskyroje pasidalino to paties epizodo vaizdo įrašu ir pridėjo komentarą.

„Niekada neinu į „Instagram“ su tokiais dalykais, bet tai yra mėšlas, – rašė Larkinas. – Neįtikėtina, kaip aš gaunu penktąją pražangą. Pažiūrėkite visą klipą ir pasakykite, kur yra pražanga. Teisėjas pakėlė ranką prieš kažkam nutinkant. Jis norėjo sušvilpti šį mėšlą. Prašau, pasakykite, kur yra pražanga.

Kitos komandos žvaigždė išnaudojo pražangų limitą ir šis vyrukas norėjo man sušvilpti kažkokį mėšlą, kad neliktų ir manęs. Sveikinu „Barceloną“ su pergale. Nieko nebandau iš jų atimti, jie nusipelnė tos pergalės, bet šis švilpukas yra suknistas mėšlas.“

Apie šį epizodą viešai prakalbo ir ilgametis Eurolygos krepšininkas, Senojo žemyno pirmenybių čempionas – Tyrese'as Rice'as.

„Šis vyrukas vis dar yra lygoje bei diktuoja rungtynių pabaigas, – karčių žodžių tviteryje Lamonicai negailėjo Rice'as. – Dabar jūs nubausite Shane'ą, kad jis kažką pasakys, dėl ko aš esu tikras. Tuo metu teisėjai daro tą patį mėšlą kiekvieną naktį be jokių pasekmių. Jokios atskaitomybės. Jis sušvlipė tą pražangą, lyg būtų toks tikras.“

Teisėjavimu buvo nepatenkintas ir „Barcos“ treneris Šarūnas Jasikevičius, ir „Anadolu Efes“ strategas Erginas Atamanas.

Šaras užsidirbo vieną techninę pražangą ir buvo ties antrosios riba, o Atamano nervai neatlaikė pratęsimo metu bei Eurolygos čempionų strategas dėl dviejų techninių paeiliui buvo išvarytas.

„Geriau yra skųstis dalykais, kai laimi, nes kai pralaimi, visi galvoja, jog tai naudoji kaip pasiteisinimą, – po mačo dėstė Jasikevičius. – Po trijų kėlinių nebuvome patenkinti tuo, kas vyko. Panaši situacija buvo ir finale. Tokiose situacijose viskas, ką darai, tai kovoji dėl savo komandos. Jeigu kovoji, tai kovoji. Aš manau, kad mano žaidėjai nesuprastų, jeigu dėl jų nekovočiau.“

Komentarai:
Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
-6
Atsakyti
pritariu Karoliui
Teisejas is Nigerijos eilini karta suklydo :D
2021-12-04
+4
Atsakyti
tomygun
Tegul savo forma geriau susirupina
2021-12-04
-1
Atsakyti
BRoniu
cia tas kur kauno egle padege
2021-12-04
+8
Atsakyti
Anonimas
Tai kad grybai tie Efesas, belekaip teisejai juos tempe visa rungtyniu laika ir jei ne tas durnius Atamanas su isvarymu dar jie patys butu eje i antra pratesima. Reikia galva mastyti, kiek kartu tas Turku fizrukas yra isvaromas is aikstes?
2021-12-04
-4
Atsakyti
alio
siaip to pratesimo is viso neturejo buti, kai teisejai dave prazanga uz nieka, kazkaip larkinas apie tai pamirso? kad jiems teisejai padovanojo pratesima
2021-12-04
+16
Atsakyti
Anonimas
is tikruju jokios prazangos nebuvo.
2021-12-04
+10
Atsakyti
adminai butu malonu kad neistrintumet :D
tegul nenori kad kiekvienas rungtynes kaip pernai finale i viena puse svilptu, ir tai gavo pora free callu tik nepasinaudojo jais. Ta bauda miros pries ji pati for free dave 2 baudas crunch time, net nekalbant apie kitas miros baudas kur is 5 baudu gal 2 kokios tik svilpuko vertos buvo. apibendrinant apgailetinas issisokimas ir apgailetina eurolygos politika kai sponsoriu teamai 6 vs 5 zaidzia..
2021-12-04
+10
Atsakyti
Antanas
tas rusas nuolat viskuo nepatenkintas
2021-12-04
-13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.