Nuotr.: LKL
Nuotr. LKL

Arnas Butkevičius susmeigė penkis tritaškius ir užfiksavo asmeninį karjeros rekordą, o Vilniaus „Rytas“ (10-1) pratęsė pergalių seriją LKL iki aštuonių iš eilės.

Giedriaus Žibėno auklėtiniai savo aikštėje 97:76 (25:15, 25:23, 26:20, 21:18) nušlavė Klaipėdos „Neptūną“ (2-7).

Butkevičius pataikė pirmuosius penkis savo tolimus metimus: tris pirmajame kėlinyje, du – trečiajame ketvirtyje. Šeštasis skriejo pro šalį.

„Arnas – labai geras metikas, – spaudos konferencijoje pabrėžė Žibėnas. – Jis vienose rungtynėse sumes metimus, kitose – ne. Vienose rungtynėse kamuolys nukeliaus pas vienos pozicijos žaidėjus, kitose – pas kitos pozicijos žaidėjus. Čia yra komanda. Mes nesureikšminame, kam kurią dieną kamuolys atkeliavo.

Šiandien atkeliavo Arnui, jis gali įmesti. Jeigu varžovai rizikuoja nuo jo, tai – jų problema. Mūsų tikrai nestebina, kad jis tiek įmetė.“

Ankstesnis „Ryto“ kapitono karjeros rekordas buvo keturi pataikyti tolimi šūviai per vienas rungtynes. 

Butkevičius finišavo su 15 taškų (0/1 dvit., 5/6 trit.), 7 atkovotais kamuoliais, 3 rezultatyviais perdavimais ir 23 naudingumo balais.

„Ryto“ gretose po traumų sugrįžo Vaidas Kariniauskas ir Tanneris Leissneris.

Kariniauskas per 12 minučių įmetė 14 taškų (3/5 dvit., 2/4 trit., 2/2 baud.), išdalino 3 rezultatyvius perdavimus, perėmė 3 kamuolius ir surinko 15 naudingumo balų.

Leissnerio sąskaitoje – 8 taškai (1/1 dvit., 2/2 trit.), 7 atkovoti kamuoliai bei 13 naudingumo balų.

„Jų sugrįžimą vertinu teigiamai, – tęsė Žibėnas. – Abudu įnešė energijos. Apskritai kiekvienas nuo suolo pakilęs žaidėjas įnešė savo energiją. Mes džiaugėmės jau rytinėje treniruotėje, kad pagaliau turime visą komandos sudėtį.“

Kariniauskas dėl čiurnos sužeidimo nerungtyniavo nuo lapkričio 2-osios akistatos su Stambulo „Bešiktaš“, o Leissneris, dvikovoje su Panevėžio „Lietkabeliu“ patyręs skruostikaulio ir smilkinkaulio lūžius, – nuo spalio 9-osios.

Vilniečiai iš toli realizavo 13 metimų iš 31 bandymo (41,9 proc.), tuo metu klaipėdiečiai įmetė tik 2 tritaškius iš 12 (16,7 proc.). Taiklių metimų autoriai – Matas Jogėla (1/1) ir Klaidas Metrikis (1/2).

„Neptūnas“ vertėsi be vienintelio legionieriaus Isaaco Bontono, kuris, pasak vyr. trenerio Tomo Gaidamavičiaus, apsirgo.

„Rytas“: Maurice'as Ndouras 16, Ivanas Buva ir Arnas Butkevičius – po 15, Vaidas Kariniauskas 14, Gytis Radzevičius 11.

„Neptūnas“: Edgaras Želionis 13, Deividas Gailius ir Julius Jucikas – po 11, Benas Griciūnas 10.

Trenerių komentarai po rungtynių:

Rungtynių apžvalga:

Komentarai:
Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.