Nuotr.: SIPA – Scanpix
Nuotr. SIPA – Scanpix

Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) pabrėžia rodanti lankstumą susitarti su Eurolyga dėl langų sistemos organizavimo derinant kalendorių, tačiau kol kas tai lieka tik vienos organizacijos interesu. 

FIBA generalinis sekretorius Andreas Zagklis teigė, jog Eurolyga pasyviai žiūri į permainas, kurios elitinio Senojo žemyno turnyro žaidėjams leistų atstovauti rinktinėms sezono metu.

Anot funkcionieriaus, postūmio buvo galima tikėtis prieš lapkritį vykusį atrankos į 2023 m. pasaulio čempionatą langą. 

„Eurolyga praleido progą pademonstruoti aiškią valią, – sakė Zagklis. – Tai nėra malonūs signalai siekiant susivienyti ir ieškoti situacijos sprendimo. Esame gerame kelyje dėl to, kad pradėjome tiesiog daugiau kalbėtis nei ankstesniais metais. Tai – geras dalykas. 

Žvelgiant į vasario langą, neabejotinai, federacijos nori matyti ryškesnių signalų ieškant bendro susitarimo ir pagarbos klubams. Matėme, jog lapkričio lange apie 30 žaidėjų buvo išleisti į rinktines, bet tai – kur kas mažiau nei federacijos prašė.“

Zagklis pabrėžė, jog FIBA stengiasi žiūrėti plačiai, o ne tik ieškoti naudos rinktinių krepšiniui. Pagrindinis siekis – tobulinti esamą sistemą, kurią pripažintų ir klubai, ir lygos.

„Sakiau ne vieną kartą, jog nėra derama vesti derybas viešai, – tęsė Zagklis. – Bet galiu pasakyti, kad esame rodę lankstumą sprendimo ieškojime, siekiant bendradarbiavimo, organizuojant savo veiklą ar prisidedant prie partnerių vykdomų turnyrų. Galite pastebėti tai JAV, Azijoje ir apskritai visame pasaulyje, kur sugebėjome rasti sprendimą, išskyrus kol kas Europą. Esame lankstūs ir deryboms turime paruošę eilę projektų, kurie galėtų padėti rasti sutarimą. 

Klausimas yra ne tai, kokia būtų mano vizija. Svarbiausia, kas būtų geriausia krepšinio augimui. FIBA yra įsitikinusi, kokią vertę kuria reguliarus rinktinių varžybų organizavimas siekiant krepšinio augimo, ir šitame procese mes ginsime savo įsitikimą. 

Laukiame kito pokalbių etapo, kurį pasitinkame žiūrėdami plačiai ir nusiteikdami susitarti.“

Vokietijos federacija kartu su Eurolygoje žaidžiančiais klubais (Berlyno ALBA ir Miuncheno „Bayern“ ir vietine lyga teikė siūlymą atsisakyti vieno atrankos iš langų ir organizuoti du, vietoje trijų. 

Taip rinktinės per du langus sužaistų šešerias rungtynes ir Eurolygos žaidėjai turėtų daugiau šansų prisijungti prie nacionalinių komandų. Tačiau toks pasiūlymas liko nuošalyje.

„Kaip sakiau, nesu linkęs viešai kalbėti plačiai apie dalykus, kurie buvo diskutuoti. Diskusijose dalyvaujame rodydami didelį lankstumą, bet tuo pačiu gindami savo įsitikinimą, jog reguliarios rinktinių varžybos – pamatinis krepšinio dalykas“, – komentavo Zagklis.

Komentarai:
Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
+6
Atsakyti
As
Tas FIBA vadovas kazkoks atsilupes. Krepsinis yra biznis. Klubai perka krepsininkus 10 menesiu duoti komercine nauda. FIBA nori kad dabar klubai uz dyka tiems zaidejams duotu savaite isvaryt palosti be jokios naudos klubams ir rizikuotu traumomis. Reiktu, neverkslenti, o pasiulyti kazka kas butu abiems pusems naudinga. Taip vyksta biznis. Pvz Eurolyga leidzia zaidejus isvaziuoti i 2 langus, o FIBA atsisako FIBA taures ir tampa Eurolygos rememja. Va cia butu sanderis abiems pusems.
2021-12-20
-24
Atsakyti
Kažkaip po potekste galima įžvelgti melą Zagklio kalboje.Jis šneka apie lankstumą bei norą spręsti tą langų problemą,bet net nesvarsto vokiečių pateikto neblogo pasiūlymo.Ir tas noras tartis su EL atrodo iš piržto laužtas,nes FIBA vistiek laikosi tik savo sistemos ir dar pastumia ant EL,kad jie matai nenori imtis permainų.Daug sau pačiam prieštaraujančių minčių išsakė Zagklis,tai permainų dar teks palaukti.
2021-12-20
+13
Atsakyti
eee
Balčiūnas grįžo į postą.. Gal dabar kokį FIBA perversmą suorganizuos :) Europos šalys jei atsiskirtų ir rengtų savo čempionatą būtų didelis smūgis pasauliniam krepšiniui ir FIBAI. Px tie FIBOS world cup'ai, galėtų amerikonai ten trečio pasaulio šalis trypti. Olimpinis komitetas su laiku pripažintų tokį čempionatą ir FIBAI beliktų užsiimti krepšinio populiarinimu tose pačiose trečiose šalyse (tik iš kokių milijonų kai Europos šalys nebemokėtų jų už tas idiotiškas atrankas), nes nei Europoj nei Amerikoj nebebūtų reikalingi
2021-12-20
+2
Atsakyti
x
meluoja juodai ir nemirksi , su visais susitarė tik ne su Eurolyga. o kaip gi NBA? padarė vieną laisvą vasarą, kad būtų lengviau žaidėjams , gautų poilsio, bet pridarė langų kur atsiranda daugiau rungtynių , traumų sezono metu , žaidėjų prie-iūra prastesne jokių normalių testavimų ir pan
2021-12-20
+8
Atsakyti
Vatnikas Artiomas
aš manau kad eurolyga ir nba turi atsilaikyti šį fibos beprotį, langų sistema idiotiška, kai slovėnai nežaidžia pasaulio čempe budami eu čempais. čia išvis parodija, manau reikia peuvatizuoti rinktinių verslą, padaryti rimtą čempą su top komandomis, kurios turėtų du čempus dvi atrankines, padaryti vietiniu žemynų čempus ir olimpines, pasaulio čempo atsisakyti iš viso. vyktų kas du metus. iš kievieno žemyno po top 2 komandas papuolą į oly o top 3-6 komandos susirenka į krepšelius padaro atranką vasarą iki olimpinių ir pirmyn, tada olimpinės tada atranka dėl paskutinių vietų į žemynų čempus arba langas rimtoms komandoms. taip pakeltų lygį vietinių žemynų lygį, susirinktų visi, nes kartą į 4 metus ir oly kas 4 metus. o čia nesuprasi kada koks čempas, kas dėl ko, lietuviai su danais kovoja dėl patekimo su 3 rinktine..
2021-12-20
+2
Atsakyti
Hah
Tas jų "lankstumas" tai tie teiginiai, kad jie pašalintų vieną langą(kurių iš oro prikrovė tiek, kad net bloga darosi) jei eurolyga nusileistų? :DD Fibą jau darosi sunku pakęsti. Teisėjavimo lygis išvis vyšnaitė ant to mėšlo pyrago
2021-12-20
+25
Atsakyti
eee
Patys sugalvojo nesąmonę, ir dabar kiti kalti kad neina susitarti? :))) Su NBA susitarė? :)))
2021-12-20
+16
Atsakyti
Lol
Nera ten ka tartis su sita fiba saraskino kontora. Jie naikina nacionalini krepsini duodami pirmenybe treciojo pasaulio lygio salims kad tik ismelzt is visu pinigus. Net teiseju normaliu nepasisamdo, per kurious krepsinio ziurejimas tampa panasus i WWE. Krepsinis niekada nepasieks futbolo lygio, ir daryti tokia panasia atrankos sistema gali tik durniai kur stato koki tais malio rapist i prezidento vieta.
2021-12-20
-4
Atsakyti
Senoji sistema daug geresnė būdavo, dabar visokie Turkčikmanai lošia prieš Ispanijas laimi ir t.t. Apgailėtina FIBA langų sistema, čia ne futbolas, kaip jie to nesuvokia...
2021-12-20
+13
Atsakyti
Ai man vis tiek labiau patiko senoji sistema...
2021-12-20
+21
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.