Nuotr.: R. Lukoševičius
Nuotr. R. Lukoševičius

Lietuvos moksleivių krepšinio lyga naujuosius metus pradėjo rinkdama ryškiausiai per pastaruosius mėnesius žibėjusius jaunuosius Lietuvos krepšininkus ir krepšininkes.

Sintija Aukštikalnytė

Sintija  Aukštikalnytė
Komanda: Vilniaus Kibirkštis-VKM
Pozicija: PG, SG
Amžius: 15
Ūgis: 175 cm
Gimimo vieta: Biržai, Lietuva

Sausio mėnesio pradžioje pasirodė pirmasis U14-U18 merginų simbolinis penketukas, o gruodžio mėnesio žvaigžde tapo penkiolikmetė Biržų sporto centro auklėtinė Sintija Aukštikalnytė, trenerės – Monika Kregždytė ir Nijolė Kregždienė.

Aukštikalnytė merginų jaunučių U16 čempionate demonstravo fantastinius rezultatus – per šešerias sužaistas rungtynes pelnydavo po 48,5 taško bei rinko vidutiniškai net 40,7 naudingumo balo.

„Nors stengiuos individualių pasirodymų nesureikšminti, žinoma smagu gauti apdovanojimą, tačiau noriu pasidžiaugti ir už visas merginas, kurios sportuoja ir siekia savo užsibrėžtų tikslų. Taip pat noriu padėkoti savo trenerėms ir visai komandai kurios visada mane motyvuoja ir palaiko”, – kalbėjo jaunoji krepšininkė.

Antrajame šio sezono simboliniame penketuke sužibo geriausiai pasirodę U13-U15 vaikinai, o ryškiausius rezultatus rodė Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos auklėtinis Artūras Butajevas, treneris – Vilius Stanišauskas.

Butajevas lyg šiol vaikinų U15 čempionate per devynerias sužaistas rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 14,7 taško, net po 17,2 atkovoto kamuolio bei rinko 31,8 naudingumo balo.

„Tai išskirtinis mano laimėjimas, nors man tai ir buvo netikėta, kadangi krepšinį pradėjau žaisti turbūt vėliausiai iš visų, nuo 4 iki 12 žaidžiau futbolą. Labai norėčiau padėkoti tėvams, kad atvedė mane į krepšinį ir visada palaikė ir palaiko, žinoma savo treneriui V. Stanišauskui už daug sunkių, gerų treniruočių ir naudingų patarimų. Knašiaus sporto mokyklai, fizinio rengimo treneriui Laurynui Gendvilui, visai Moksleivių krepšinio lygai ir, aišku, visai komandai, nes krepšinis tai komandinis žaidimas, be jos nebūtų nei pergalių, nes apdovanojimų”, – mintimis dalinosi Butajevas.

Sintija Aukštikalnytė

Sintija  Aukštikalnytė
Sintija  Aukštikalnytė
MIN: 21.89
PTS: 9.22 (49.11%)
REB: 3.11
AS: 0.78
ST: 1.22
BS: 0.56
TO: 1.44
GM: 9

Trečiasis sekė vyriausių, U16-U18 vaikinų, ryškiausiai žibėjusių moksleivių krepšinio lygoje 2021 metais penketukas, o jo priekyje atsidūrė Plungės SRC auklėtinis Rokas Kreišmontas, treneris – Eugenijus Timofejevas.

Kreišmontas moksleivių krepšinio lygoje U16 čempionate per šešerias rungtynes vidutiniškai rinko po 41,3 taško, atkovoto 15,5 kamuolio bei rinko rekordiškus 44,6 naudingumo balus.

„Jaučiuosi labai gerai, malonu būti išrinktam mėnesio geriausiu, tokie įvertinimai motyvuoja dar labiau ir sunkiau dirbti. Labiausiai norečiau padėkoti treneriams – Eugenijui Timofejevui ir Mindaugui Tamošauskui, pas kuriuos turiu didelę laisvę žaisdamas bei žinoma komandai ir tėvams”, – teigė Kreišmontas.

Nuo šiol MKL simbolinius penketus ir mėnesio žvaigždes rinks kiekvieną mėnesį, vaikinų U13-U15, U16-U18 bei merginų U14-U18 čempionatuose, atsižvelgdami į pastarojo mėnesio žaidėjų pasiekimus.

Lietuvos moksleivių krepšinio lyga taip pat yra numačiusi išrinkti ir paskatinti tris karščiausias mėnesio komandas. Į šį titulą gali pretenduoti visos MKL komandos, kurios pasižymės krepšinio aikštelėje ir/arba šalia jos sporto, vadybos, socialinių projektų arba gerųjų pavyzdžių sferose.

Nepamirštos bus ir B divizionuose rungtyniaujančios komandos, žaidėjai bei treneriai. Šiuose čempionatuose planuojama rinkti sezono simbolines rinktines bei išrinkti labiausiai pasižymėjusį jaunimą.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.