Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL

Jonavos „CBet“ ekipa ir jos generolas Virginijus Šeškus išgyvena toli gražu ne pačius geriausius laikus. Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) šį sezoną debiutavęs klubas pirmenybes pradėjo keturiomis pergalėmis per penkerias rungtynes, tačiau spalį jonaviečius užpuolė traumos, kurios kamuoja iki šiol. Tačiau tai – dar ne viskas.

Praėjusių metų gruodžio pradžioje Jonavą paliko Šeškaus dešinioji ranka Evaldas Beržininkaitis, o kalendoriui persiritus į 2022-uosius, vienas po kito nuo koronaviruso pradėjo kristi žaidėjai.

Iš pradžių susirgo Evaldas Šaulys, Kahlilas Thomasas ir Edvinas Šeškus, o vėliau paaiškėjo, jog į ligos patalą parkrito ir Tomas Zdanavičius. Negana to, dėl traumos vis dar negali žaisti Juanas Palaciosas.

Su tokiomis bėdomis LKL čempionate atėjo nesėkmingas ruožas. Šeškaus auklėtiniai iš pastarųjų dešimties rungtynių laimėjo vos trejas, o sausio 13-osios mačą prieš 12-os pergalių seriją turintį Vilniaus „Rytą“ pasitinka su 5 pagrindiniais žaidėjais – Justinu Ramanausku, Laimonu Kisieliumi, Vitalijumi Koziu, Manu Lecomte ir Lachlanu Andersonu.

Pasak Šeškaus, situacija – nepavydėtina.

„Jau beveik savaitę nesportuojame, tik vakar turėjome vieną treniruotę ir šiandien vieną. Žaidėjų tikrai nedaug. Važiuoju į treniruotę ir žinau, kad bus tik pagrindiniai penki krepšininkai ir du jauni žmonės. Atrodome labai silpnai, visai neturime centrų. Ateini į treniruotes ir žinai, kad nelabai ką ir nuveiksi“,  – tinklalapiui BasketNews pasakojo strategas.

Nuotr. LKL

Paklaustas apie laukiančią dvikovą su pastaruoju metu galingai atrodančiu „Rytu“, Jonavos ekipos treneris taip pat optimizmu netryško ir kalbėjo atvirai.

„Aš manau, kad šias rungtynes reikės tiesiog atžaisti. Su tokia sudėtimi prieš „Rytą“, kuris yra geroje formoje, kovoti nelabai įmanoma. Komanda visada reikia tikėti, bet ta realybė yra tokia, kad mums per daug sunku kovoti. Aišku, bandysime žaisti. „Neptūnas“ parodė, kad kovoti galima net ir tokioje situacijoje“, – pasakojo ilgametis LKL specialistas.

Į tokią padėtį jau buvo pastatytas Šeškaus minėtas Klaipėdos „Neptūnas“. Uostamiesčio ekipa dėl koronaviruso bei traumų buvo palikta su šešiais žaidėjais. Vieną mačą Dainiaus Adomaičio auklėtiniai tokiomis sąlygomis sužaidė, tačiau dvikovą su Prienų „Labas GAS“ nusprendė nusikelti. Tiesa, ne už dyką.

Pagal LKL reglamentą, jeigu klubas turi bent 5 sveikus žaidėjus, rungtynes privalo žaisti, nebent susitaria su varžovais ir už nukėlimą lygai sumoka 3 tūkst. eurų. „Neptūnas“ nusprendė paploninti piniginę ir nukelti dvikovą.

Šeškus pripažino, jog Jonavos ekipa taip pat svarstė tokią galimybę ir mačas su „Rytu“ galėjo būti nukeltas, tačiau galiausiai klubas nusprendė žaisti.

„Tų 3 tūkst. eurų mums kažkaip nesinori mokėti. Nutarėme, kad mums reikia žaisti. Reali situacija tokia, kad „Rytas“ yra labai stiprus, norėtųsi namie su jais susikauti, tačiau pasvarstėme, kad visgi reikia sužaisti.

Jeigu atsikelsime, vėliau turėsime labai įtemptą tvarkaraštį. Nerodome to žaidimo, kurį demonstravome sezono pradžioje ir jei net būtume visos sudėties, būtų labai sunku prieš „Rytą“ laimėti. Šioje situacijoje nugalėjo šaltas protas“, – realistiškai į situaciją žiūrėjo Šeškus.

Nuotr. M.Baranauskas

Treneris atviravo, jog padėtis galėjo būti dar blogesnė, mat jis pats turėjo realią grėsmę iškristi iš rikiuotės.

„Aš taip pat turėjau didelę grėsmę susirgti, nes mano sūnus Domantas irgi užsikrėtė koronavirusu, o prieš tai kartu pragyvenome visą savaitę. Dariausi testus kas antrą dieną ir paaiškėjo, kad nesusirgau. Reiškia, jog treneris stiprus, su imunitetu. Kaip sakė Jasikevičius: „Reikia išgerti du stikliukus arbatos“, – kalbėjo Šeškus.

Po rungtynių vykstančiose spaudos konferencijoje „CBet“ vyr. treneris vis užsimena, kad komanda jau kurį laiką ieško pastiprinimo. Tačiau paieškos – bevaisės. Šeškui teko susitaikyti su sausra rinkoje ir tiesiog laukti.

„Ieškome žaidėjų, bet nerandame. Paieškos tęsiasi pusantro mėnesio, tačiau kažką padoraus sunku rasti. Agentai siunčia pasiūlymus, tačiau jie nėra tokie, kokių norime. Mums reikia žaidėjo, kuris atliktų svarbų vaidmenį, o agentai atsako: „Tokių neturime“.

Nesinori pasiimti žmogų tam, kad jis tiesiog būtų. Greitai baigsis Čempionų lygos grupių etapas, todėl kažkas gali atkristi. Per sausio mėnesį būtų gerai susirasti pastiprinimą. Galime mokėti solidų atlyginimą ir žaidėjui finansų tikrai turime, tik kol kas nėra variantų. Mums labai trūksta aukšto žmogaus“, – guodėsi treneris.

Nuotr. D.Repečka

Jonavos klubas jau daugiau nei 2 mėnesius laukia sugrįžtančio Palacioso. 36-erių kolumbietis kirkšnį susižeidė dar lapkričio pradžioje, tačiau nuo to laiko nesužaidė nė vienerių rungtynių.

Šeškus dėl tokios situacijos išreiškė nepasitenkinimą ir suabejojo savo pagrindinio aukštaūgio motyvacija kuo greičiau sugrįžti ant parketo.

„Situacija kvaila. Lapkričio mėnesį po tyrimų gydytojai pasakė, kad prireiks daugiausiai 2 mėnesių, kad jis sugrįžtų. Jau praėjo beveik du su puse, tačiau kaip negrįžta, taip negrįžta. Mane tokia situacija labai pavedė. Nežinome, kada jis atsigaus, kaip atsigaus. Anksčiau sakė, kad sugrįš prieš Naujuosius metus rungtynėse su Prienų klubu – negrįžo. Užburtas ratas. Dabar atliekami tyrimai, aiškinamasi, bet kol kas neaišku.

Pavyzdžiui, Edvinas (Šeškus) visą gruodį leidosi į pėdą vaistus, žaidė ant traumos ribos ir rizikavo. Tas pats Evaldas Šaulys irgi traumuotas veržėsi į aikštelę. Iš užsieniečių tokios ugnies nematau. Tokie dalykai labai priešina komandą. Vieni žaidžia per skausmus, kiti tauposi. Ši situacija kenkia komandai, nes be aukštaūgių mes atrodome prastai. Kitiems žaidėjams turiu dėkoti, kad jie žaidžia, nes krūviai yra milžiniški – po 35 minutes“, – lietuvius su legionieriais lygino treneris.

Ketvirtadienį 18 val. Jonavos klubas LKL mače namie priims Vilniaus „Rytą“.

Komentarai:
Laiko Ratas
Ar palauki ( išsigydai traumas) ir išbėgi į aikštę ar išbėgi traumuotas ir daugiau niekad nebežaidi?
2022-01-13
-2
Atsakyti
Tiatis Girts
suede nervus Seskui ballsai, kad dar iki dabar pykti laiko ant uzsienieciu
2022-01-13
-2
Atsakyti
86513
Tai aišku tegu ir traumuoti žaidžia, kol kojos nukris :))
2022-01-13
+1
Atsakyti
overrated
overrated
2022-01-12
-1
Atsakyti
Madridista
Jau N metu metai is metu i metus ta pati dainele pas visus lkl klubus, kiek galima??? ar kazkas kitas kaltas, kad nesurenki pilnos sudeties ir bandai sezona suzaist su 8 zaidejais. turetu isvis grieztas taisykles ivest jei neturi min 12 zaideju sudetyje iki tam tikros datos pries sezono pradzia tai negali dalyvauti cempionate! jau tikrai ir pabodo ir netgi geda sita lyga vadint profesionalu lyga, kai apart zalgirio ryto lietkabelio visi kiti like klubai dirba prasciau uz kaikurias megeju lygos komandas.
2022-01-12
+24
Atsakyti
Aaa
Siaubas..
2022-01-12
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.