Nuotr.: sina.com.cn
Nuotr. sina.com.cn

Buvęs Kauno „Žalgirio“ krepšininkas Sonny Weemsas įsivėlė į nemalonų incidentą.

Sonny Weems

Sonny  Weems
Pozicija: SF, SG
Amžius: 35
Ūgis: 198 cm
Svoris: 93 kg
Gimimo vieta: Vakarų Memfis, JAV

Aukščiausioje Kinijos lygoje (CBA) Guangdongo „Southern Tigers“ klube rungtyniaujantis 35-erių amerikietis mačo metu susimušė su priešininkų komandos žaidėju Hanu Dejunu. 

Abu krepšininkai buvo išvaryti iš aikštės, o po rungtynių Weemso išlipant iš autobuso laukė saujelė kinų, kurie išplūdo amerikietį rasistiniais žodžiais, prasidedančiais iš n raidės bei šaukė: „Lauk iš Kinijos!“ Į tokius pasisakymus Weemsas nesureagavo.

Abi rungtynėse dalyvavusios komandos – „Southern Tigers“ ir Liaoningo „Flying Leopards“ pasmerkė tokį epizodą, o į incidentą taip pat sureagavo Kinijos lyga, kuri išplatino pranešimą.

Praėjusį penktadienį lyga paskelbė, kad netoleruoja jokios diskriminacinės kalbos ar su tuo susijusių poelgių, o atvirame laiške gerbėjams prašė nesivelti į necivilizuotą elgesį ir nenaudoti vulgarių žodžių.

„Nesvarbu, ar aikštėje, ar už jos ribų, aistruoliai turėtų žiūrėti rungtynes civilizuotai, gerbti vieni kitus, nedaryti nieko, kas kenkia komandos reputacijai“, – rašė CBA.

Palaikymą Weemsui išreiškė buvęs NBA krepšininkas, iš Taivano kilęs Jeremy Linas.

„Įžeidimai, kurių sulaukė Weemsas, buvo labai nepagarbūs. Šis žodis sukelia tiek skausmo, neteisybės ir neapykantos, kad negaliu to apsakyti žodžiais“, – socialiniame tinkle „Weibo“ rašė NBA čempionas.

Weemso „Weibo“ paskyroje fanai iš viso pasaulio rašė palaikančias žinutes, o savo žodį tarė ir CBA prezidentas, legendinis NBA krepšininkas – Yao Mingas.

„Tiltais neabejotinai vyksta eismas, todėl kartais matome susidūrimus. Gali užtrukti, kol bus išspręstos kai kurios problemos, tačiau norime, kad tiltai liktų nepažeisti“, – sakė Mingas.

Pats Weemsas šios situacijos nepakomentavo, o už muštynes rungtynių metu buvo nubaustas 140 tūkst. juanių (apie 20 tūkst. eurų) bauda ir turės praleisti penkis mačus.

2011-2012 m. sezone „Žalgiriui“ atstovavęs Weemsas Kinijoje su pertraukomis rungtyniauja nuo 2017-ųjų. Per tą laiką puolėjas triskart tapo CBA čempionu, o sykį – finalų MVP.

Praėjusį sezoną „Southern Tigers“ klube kartu su Weemsu dirbo ir Gintaras Krapikas. Jis užėmė trenerio asistento pareigas.

Komentarai:
ziauru
Kinijos lietuviofobija turi liautis. Pirmiausia ekonominiai išsidirbinėjimai, o dabar ir rasistinis išpuolis prieš Jokūbo tėtį. Aš to netoleruosiu.
2022-01-20
+3
Atsakyti
kai kinai pradeda sneketi angliskai, nenuostabu, kad niekas nereaguoja - net anglams sunku suprasti ka jie ten bebena.
2022-01-19
+11
Atsakyti
galetu sitaip pro komunista lebrona sutikt kinieciai. tada jau tikrai sulauktu pagarbos is manes. tuo paciu ir apsijuokciau as.
2022-01-19
+3
Atsakyti
hmm?
Kodel juodi gali taip sakyti vieni ant kitu bet jei siauras ar baltas pasako jau blogai?
2022-01-19
-1
Atsakyti
ghg
sake tie kinai sauke kad taip vož weemsui kad sugrys i vergives laikus
2022-01-19
-4
Atsakyti
Dx
o tai ką tiem vargšams kiniečiams šaukt - keiksmažodžius mandarinų kalba?
2022-01-19
+5
Atsakyti
l0l
nera cia del ko isizeist, gi ne ryzu isvadino
2022-01-19
+4
Atsakyti
Nu ir jam pofik nu, pabliove pabliove keli durneliai ir tiek, jis zino, kas yra kas, tai net ir nesivele i jokius komentarus, nevaidina kazkaip istoriskai izeisto. Mldc
2022-01-19
+7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.