Nuotr.: V.Mikaitis
Nuotr. V.Mikaitis

Kroatijos vyrų nacionalinė rinktinė medalių sausrą bandys nutraukti su nauju vyriausiuoju treneriu.

Oficialiai patvirtinta, kad kroatų rinktinei vadovaus 47-erių Damiras Mulaomerovičius. Pastarasis nuo 2019-ųjų šiose pareigose asistavo Veljko Mršičiui.

Mršičius ekipos vairą perėmė iš Draženo Anzulovičiaus, kuriam nepavyko atvesti komandos į 2019 m. pasaulio čempionatą.

Mršičius nesugebėjo išvesti kroatų į Tokijo olimpines žaidynes. Praėjusią vasarą komanda neįveikė atrankos turnyro namų teritorijoje Splite. Kantrybės taurę perpildė 2023 m. pasaulio čempionato atrankos pradžia, kurioje kroatai startavo dviem nesėkmėmis.

Kroatija pateko į kitą vasarą vyksiantį Europos čempionatą. Atrankoje jie pasiekė 4 pergales iš 6 galimų.

Primename, kad Kroatijos rinktinė nuo pat 1995-ųjų, kai iškovojo bronzą Europos čempionate, nelaimėjo jokio medalio tarptautinėse varžybose.

Mulaomerovičius turėjo spalvingą žaidėjo karjerą, kuri tęsėsi nuo 1990 iki 2012 m. Per šį laiką jis rungtyniavo tokiuose klubuose kaip „Real“, „Panathinaikos“, „Efes Pilsen“.

2013 m. trenerio karjerą pradėjęs kroatas šiuo metu vadovauja Zagrebo „Cedevita“ jaunimo komandai, kuri rungtyniauja aukščiausioje šalies lygoje.

„BasketNews.lt podkastas“:

Komentarai:
Kažkada buvo vienas geriausių kroatų rinktinės gynėjų linijos žaidėjų,Europoje taip pat.Mūsų rinktinei taip pat daug bėdų pridaręs,tik medalio su rinktine taip ir nepavyko iškovoti.Kroatai,kaip ir slovėnai,visada pasižymi turintys daug talentų,bet medalių neiškovoja.Pas slovėnus Luka yra,tai ir medalis jau yra.O kroatai ir toliau duobėje sėdi ir net nesugeba iš atrankų išsikapstyti,kas yra paradoksalu.
2022-01-24
-2
Atsakyti
Anonimas
Auksą 1995m? tikrai?
2022-01-21
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.