Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vydas Gedvilas patvirtino septynis LKF viceprezidentus, kurie dirbs LKF Strateginio valdymo taryboje.

Naujausioje Lietuvos krepšinio federacijos įstatų redakcijoje įteisintas kolegialus valdymo organas bus atsakingas už krepšinio vystymo strategijos kūrimą ir krepšinio plėtros įgyvendinimą.

„Numatyta, kad Strateginio valdymo tarybą sudarys devyni nariai, aštuoni viceprezidentai ir LKF prezidentas, – aiškino LKF vadovas Vydas Gedvilas. – Mūsų noras buvo pritraukti kompetentingus krepšinio ir verslo pasaulio atstovus, kurie dirbtų krepšinio labui ir svariai prisidėtų prie krepšinio augimo. Manau, kad niekas neabejoja naujų viceprezidentų gebėjimais, atliktais darbais ir pasiekimais. Džiaugiamės, kad jie sutiko ir skirs laiką Strateginio valdymo tarybos veiklai.

Kiekvienas viceprezidentas bus atsakingas už tam tikrą sritį. Taryboje priimti sprendimai bus teikiami LKF Vykdomajam komitetui ir LKF Visuotinei konferencijai. Džiaugiamės turėdami ir moterį viceprezidentę, kuri bus atsakinga už moterų krepšinio vystymą ir plėtrą.“

Remigijus Milašius bus atsakingas už Lietuvos klubinio krepšinio vystymą. Milašius nuo 2013 metų vadovauja Lietuvos krepšinio lygai.

Šarūnas Kliokys bus atsakingas už LKF komercinę plėtrą. Kliokys buvo ilgametis Lietuvos krepšinio lygos prezidentas (2002-2013), šiame poste pakeitęs legendinį krepšininką ir LKL įkūrėją Šarūną Marčiulionį.

Linas Kleiza LKF bus atsakingas už federacijos tarptautinį atstovavimą. L. Kleiza buvo ilgametis Lietuvos krepšinio rinktinės narys, Pasaulio krepšinio čempionato bronzos medalio laimėtojas (2010), Europos krepšinio čempionato sidabro medalio (2013) ir bronzos medalio laimėtojas (2007). Per karjerą Lietuvos rinktinėje L. Kleiza pelnė 1541 tašką.

Gedvydas Vainauskas bus atsakingas už LKF rinkodarą ir Lietuvos krepšinio socialinės funkcijos plėtrą. Vainauskui vadovaujant, „Lietuvos ryto“ krepšinio komanda penkis kartus laimėjo LKL pirmenybes (2000, 2002, 2006, 2009, 2010) ir du kartus Europos taurę (2005, 2009).

Rimantas Cibauskas bus atsakingas už Lietuvos studentų krepšinio plėtrą. Cibauskas nuo 2006 metų eina Lietuvos studentų krepšinio lygos prezidento pareigas. Jam vadovaujant, Lietuvos studentų krepšinio rinktinė du kartus iškovojo aukso medalius Pasaulinėje studentų universiadoje (2007, 2017).

Alina Adomaitytė LKF bus atsakinga už moterų krepšinio vystymą. Adomaitytė eina Agrokoncerno GDP direktorės pareigas.

Tomas Pačėsas bus atsakingas už Lietuvos krepšinio žaidėjų vystymą. Trenerio karjeros metu, Pačėsas vadovavo Eurolygos ir Europos taurės klubams, kaip žaidėjas, su Lietuvos krepšinio rinktine iškovojo Atlantos Olimpinių žaidynių bronzos medalį (1996).

„Numatyta, kad Strateginio valdymo tarybos posėdžiai vyks vieną kartą per ketvirtį. Dar vyksta diskusijos su keletu asmenų dėl paskutinio viceprezidento posto, tačiau ir šios sudėties taryba jau gali pradėti darbą. Tą ir planuojame daryti“, – patvirtino LKF prezidentas Vydas Gedvilas.

Komentarai:
realus
bnews adminai pagaliau isijunge i diskusija. trina komentarus. cia gal tas naujasis programeris?
2022-01-25
-15
Atsakyti
Linnas
Balciunas dirba, o sitie snekes.... Tomas Pačėsas bus atsakingas už Lietuvos krepšinio žaidėjų vystymą.:) Ar jam to reikia..... ar jiems visiems tikrai to reikia.....
2022-01-25
-8
Atsakyti
Ritui pagaliau atėjo aukso laikai...
2022-01-25
+12
Atsakyti
Adas
amžiną atilsį Lietuvos krepšiniui Vieni pinigus plaus, kiti pritempę puls dantis daužyt
2022-01-24
+32
Atsakyti
D_K
Vau, Gedvilas pasirodė visišku populistu, bebru ir kairiuoju. Vainauskai LKF'e- tragedija!!! Jie pagaliau pasiekė ko norėjo - Rytas LKL ar Kmt čempionais gali tapt teisėjų pagalba tiesiog dabar. Visi susiję su šešėlinėmis varkėmis. Kodēl Gedvilas šių asmenų neminėjo prieš rinkimus? Nes žinojo koks šaršalas kils... Gėda su tokiais žmonėmis, grįžtam 20, metų atgal į Laikraščio Lietuvos Ryto mafijos laikus.
2022-01-24
+22
Atsakyti
Galvoju
kad uz spokeli ir Ko, su vsiokio plauko praejunais gimqinaiciais tai tikrai nebus !!! sekmes vyrai
2022-01-24
-7
Atsakyti
Anonimas
Ko cia nepatenkinti? gi krepsinio salis esame,bet turime dugnos komandas Europoje su va tokiais prezidentais Haha
2022-01-24
-10
Atsakyti
RYTAS-PADARYTAS :DDDDD
OMG, Justice League. tik taip ir ne kitaip. O jei rimciau tai daugiau nei apgailetina, pradedant lkf prezidentu.
2022-01-24
+19
Atsakyti
Andre
o čia tai papuolėm, ojojoi!!! Palyginčiau su Grazulio, Kepenio ir co komanda.
2022-01-24
+20
Atsakyti
Va cia tai komanda. STT jau dabar gali pradet dirbt siuo klausimu.
2022-01-24
+39
Atsakyti
Be situ zmoniu Gedvilas niekaip nebutu tapes LKF prezidentu, be ju Gedvilas ir jokio sprendimo negali priimti. Daugumas is situ paminetu zmoniu ir taip turi ka veikti, tai klausimas kodel jiems to viesumo prireike butent dabar.
2022-01-24
+5
Atsakyti
Tai kas dabar podcastus darys?Adomaitis su Braziu į Neptūną nuėjo,Kleiza į LKF tarybą pereina,todėl laiko dar mažiau turės.Sumažės podcastų,sumažės analizių,vajei vajei,teks bnews daugiau žiūrėti ir klausyti.😃
2022-01-24
+4
Atsakyti
vatnikas djgafferis
Na komanda iš tiesų surinkta įdomi, galbūt iš tikrųjų kiek paskubėjo su kai kuriais žmonėm, bet kaip sakant jeigu visi kartu stengsis tai krepšiniui bus geriau, na o jeigu nesistengs tai tada nelabai bus gerai krepšiniui. Komanda surinkta iš didelę patirtį turinčių žmonių, o jeigu žmogus turi daug patirties, reiškia jis gerai atlieka savo darbą. Tad nesiparinkite. Jeigu myši prieš vėją - apmyši sau kelnes. Jei myši palei vėją - tada kelniu neapmyši #captainobvious
2022-01-24
-36
Atsakyti
eee
Su Pačėsu gal reikėjo palaukti kol išaiškės ką jis ten ligoninėj prisidirbo?
2022-01-24
+24
Atsakyti
Mažeikietis
Liaudies patarlė sako: ,,iš šitų pelų nebus grūdų"....
2022-01-24
+27
Atsakyti
Aiškiaregis
Su tokia Lietuvos krepšinio valdžia- tiesus kelias į Lietuvos krepšinio žlugimą. Tiesiog apgailėtina, daugumoje abejotinos reputacijos komanda. Gėda ir šlykštu net skaitant kaikurias pavardes.
2022-01-24
+30
Atsakyti
Koganas
Pacesas,,Kleiza..nu jo..koks Lietuvoj seimas..toks ir LKF..ner ko noret Lietuvoj gyvenam
2022-01-24
+24
Atsakyti
d
Kleiza, atsakingas už tarptautinius santykius, nes žaidė įvairiuose klubuose. Kuriuos galimai apgavo dėl savo sveikatos reikalų. Nice. Vainauskas, nes pinigų įkišo į Rytą. Siūlau atsakingu už santykius su Eurolyga. Ir dar diskriminacijos rasės atžvilgiu projektams vystyti. Su jaunesniuoju Vainausku į Afriką tiesiai... Pačėsas, nes buvo treneris ir yra įkūrėjas Dzūkijos klubo, kuris yra pavyzdys vadybos, kaip turi klubas būti valdomas. Ir šiaip gi toks pavyzdingas pilietis nuo A iki Ž tikrai nemaišys. Adomaitytė, nes gražu turėti moterį. O dar Karbauskio agrokoncerno dalies prižiūrėtoja, tai irgi šis tas. Prisistatyt drąsos užteko tik trims. Nu ok, siekit tikslų kuriuos sau kelsit. Aš jau svarstyčiau Ž lkl'e iki atkrintamūjų žaisti su dubleriais + suolo žaidėjais (Blaževič, Lukošiūnas ir pan.). Panašiai kaip G league. Jei kam po traumų grįžt ir pan.
2022-01-24
+12
Atsakyti
Noshofuru
kitas žingsnis - celofanas į kompaniją :)
2022-01-24
+38
Atsakyti
Akivaizdu
schemos kaip uz balsus i LKF posta susimoketi. ir dar €€ issigrynint savo padielnikam.
2022-01-24
+20
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.